Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Přišla v noci (2023) 

Tento snímek, stojící na pomezí hororu a psychologického thrilleru, nabízí nekonvenční přístup k vyprávění příběhu, který nemusí vyhovovat každému. Atmosféra filmu je napjatá a plná nejistoty, což podtrhuje temné a tajemné prostředí, v němž se děj odehrává. Herecké výkony jsou solidní a přispívají k celkovému působení filmu. Avšak, někteří diváci mohou mít pocit, že děj je příliš pomalý nebo že film neodpovídá jejich očekáváním vzhledem k jeho žánrovému zařazení.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Příběh lásky, objevování a vášnivých citů v nádherném italském prostředí je vyprávěn tak citlivě, že každý snímek, každé slovo rezonuje hluboko v srdci. Herecké výkony jsou přesvědčivé a autentické, hudba pohladí na duši a režie je tak mistrná, že se film stává nejen zážitkem, ale opravdovým uměleckým dílem.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Zelená kniha je pozoruhodným příběhem, který se odehrává v 60. letech v USA a je založen na skutečných událostech. Vypráví o přátelství mezi afroamerickým klavíristou Donem Shirleyem a italoamerickým vyhazovačem Tonym Vallelongou, který se stane jeho řidičem a ochráncem během turné po segregovaném jihu USA. Tento film není jen obyčejným road movie; je to hluboký pohled na rasismus, předsudky a nečekané lidské spojení. Výkony Vigga Mortensena a Mahershalu Aliho jsou mimořádné a přináší autentickou a působivou chemii. Režie Petera Farrellyho s důrazem na lidskost a humor v kontextu vážných témat dodává filmu jedinečnou atmosféru. Zelená kniha je dojemným příběhem o překonávání rozdílů a vzdělávání se skrze vzájemný respekt a pochopení. Vřele doporučuji.

plakát

Hospoda (1996) (seriál) 

Hospoda je nejlepší dílo TV Nova. Seriál se stal dokonce takovým kultem, že ho TV Nova pravidelně nasazuje do svého vysílání během takzvané okurkové sezóny. Není se čemu divit, když se v jedné fiktivní hospodě vytvořené v barrandovských ateliérech scházela tehdejší česká herecká elita. Všichni svou roli zvládli naprosto bravurně.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Nádhera, která kloubí všechny profese filmového průmyslu v nejvyšší kvalitě. Tornatore sám skvěle zrežíroval svůj výborný scénář, Fabio Zamarion zase dokáže krásně pracovat s obrazem, Ennio Morricone a jeho hudba nevtíravě proplouvá v pozadí a Geoffrey Rush a jeho přerod a postupně větší a větší závislost na neznámé dívce vystihl naprosto dokonale. Ale hlavně a především vyvrcholení celého snímku, to byla naprostá nádhera, zdrcující a o to víc skvělá.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Neotřelý děj, který vás v napětí udrží , až do poslední minuty. Zajímavý film, skvěle promyšlený děj, který je čím dál víc strhující. Je neuvěřitelně promyšlené a pravdivé, jak by změna jedné věci v minulosti ovlivnila a obrátila naruby spoustu dalších událostí. Určitě se na to podívejte, opravdu to stojí za zhlédnutí.

plakát

Ptačí klec (1996) 

Opravdu brilantní komedie a jeden z kvalitních remaků. Původní francouzská Klec bláznů se mi nelíbila tolik, jako tohle. Celou dobu jsem se smála, jako blázen. Výborné herecké obsazení, pan Williams vynikající. Robin byl výborný, ale naprosto to trhnul jeho partner Nathan. Film vřele doporučuji. Bavila jsem se od začátku až do konce.

plakát

Pelíšky (1999) 

Vynikající retro komedie, kterou znají snad všichni. Panu Hřebejkovi se podařil sehnat skvělý herecký tým a je radost se na ten "koncert" dívat. Nesmrtelné hlášky a scény z tohoto filmu udělaly kultovní.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Nesmírně silný a emocionálně nabitý příběh, který ve vás zanechá hluboký dojem. Úžasné herecké výkony, zejména od Hilary Swank a Clinta Eastwooda, působí velmi autenticky a přesvědčivě. Režie Clinta Eastwooda je mistrovská a dokáže skvěle zachytit jak brutální realitu boxu, tak i jemné lidské emoce. Film není jen o boxu, ale především o lidských vztazích, síle vůle a nezlomné touze sledovat své sny. "Million Dollar Baby" je film, který vás zasáhne, donutí přemýšlet a zůstane s vámi dlouho po zhlédnuti.