Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (735)

plakát

Kurýr: Restart (2015) 

Všude se píše, že je to shit, ale kurýr je tak trochu srdeční série, takže jsme ho musel odkoukat. A je to shit. Příběh by se nakonec ještě dal překousnout, ale v akčním filmu mít takhle dementně sestříhané souboje, ze kterých je vidět, že nikdo z účinkujících nemá o boji ani páru, to je prostě bída.

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Občas vtipné a zábavné, občas nepřehledné a nudné. Kladné pocity nakonec převážili, ale je tam spousta míst, které by bylo lepší vynechat.

plakát

Tísňová linka (2013) 

Nebýt toho konce, kdy jedna telefonistka je mnohem chytřejší než všichni policajti dohromady, bylo by to o chlup lepší.

plakát

Hybná síla (2015) 

Příjemná oddychovka na večer, ve které se sice vyskytuje spousta nesmyslů, ale na druhou stranu to není žádná šílenost, kde by jedna superkočka likvidovala nepřátelé po tunách, ale střety jsou spíše komornější a i v soubojích 1:1 nemá hrdinka příliš navrch. I přesto je akce od začátku do konce a rozhodně se při tom člověk nenudí.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

V zásadě celkem příjemnej film, který nad šeď průměru zvedá především Arnold, který hraje svou životní úlohu - stroj bez grimas - a to mu jde. Sype hlášky a ostatní mu tak nějak sekundují, i když on by tím hlavním být neměl. Emilia Clarke sice možná není typ ženské, která by drsňácky střílela roboty velkejma pistolema, ale zase se na ni mnohem lépe kouká než na nějakou nadupanou drsňačku, která by to dala reálně. Jediná chyba je, že se film snaží, aby to bylo pokračování předchozích, díky čemuž vytváří různé verze historie, kde si jeden člověk vzpomíná zároveň na obě dvě a dost to drhne.

plakát

Jurský svět (2015) 

Asi tak dva záběry ve filmu jsou hezké na podívání - a tím to končí. Triky jsou sice dobré, ale u takovéhoto filmu je to předpoklad, než nějaké překvapení. Že dinosaurus vypadá jako dinosaurus dneska už nikoho asi nepřekvapí. A dál? Šílený děj a nesmyslné chování postav. A jako lahůdka na závěr americký happy end - úspěšně jsme zachránily dva usmrkance ze spárů zmutovaného dynosaura. To, kolik lidí při tom zemřelo, že tam máme 20 000 lidí, mezi kterými volně pobýhají dinosauři a mezi nimi i T-Rex (tedy mnohem horší situace, než nejhorší stav v celém prvním díle) nám přece nebude kazit dojem, že se vše úspěšně podařilo, a půjdeme to oslavit dalším litrem Coca-coly.

plakát

Redeemer (2014) 

Tenhle film není žádný béčko, na tak vysokou úroveň by se nikdy nedostal. Je to totální kravina, ve které jsou všechny postavy blázni. Jsou v něm ovšem 3 poměrně zdařilé souboje. Nejsou sice kdovíjak realistické, ale spíš by se dali nazývat "výukové". Každá technika v nich vypadá a funguje jak má, každý blok je přesný a útočná noha s ním nepohne, i když v dalším záběru stejná technika přerazí prkno. Na jednu stranu je to úsměvné, ale pokud to člověk bere stylem "ukážeme světu, jak by techniky měly teoreticky vypadat", kouká se na to poměrně dobře.

plakát

Bitten (2008) 

První půlka vypadala poměrně nadějně (na béčko, od kterého člověk čeká jen to nejhorší). Pak se ale krásně přeháněná komedie a místo aby ještě přitvrdili a přidali tam nějaký rozumný sex, upadli do divného romantického blábolu.

plakát

Neutečeš (2014) 

Horor, který se primárně nezakládá na tom, že na vás něco bafne vy se hrozně vylekáte (i když pár takových okamžiků tam taky je), ale který vás drží v neustálém napětí, neboť "To pořád jde". Je zde vidět, že i bez spousty krve a velkolepých efektů jde udělat hutné napětí, které postavám věříte.

plakát

Boj o Hedvábnou stezku (2015) 

Film má slušný potenciál, ale jeho problém je velké množství různých flashbaků, díky čemuž jinak poměrně jednoduchý děj působí poněkud zmateně a člověk občas neví, jestli se nachází v minulosti, nebo ještě ve větší minulosti (neboť díky 2 zcela zbytečným minutám na začátku a na konci filmu je "přítomnost" jinde než celý film). Navíc druhá půlka začne na rozdíl od první části filmu postrádat emoce.