Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (735)

plakát

Brotherhood of Blades (2014) 

První půlhodina je peklo, než se člověk zorinetuje v čínských postavách a kdo za koho vlastně bojuje. Pak se ale příběh vyjasní a je již přehledný a poměrně zajímavý. Souboje sice nejsou špatné, ale stále na stejné brdo a stále stejně nesmyslné ve stylu jeden mlátí libovolný počet.

plakát

Furie (2019) 

Solidní rubačka, ale na špičky ve svém žánru nemá ani náhodou. Přílišná snaha o dojemný děj by se ještě dala překousnout, ale souboje neukazují žádné excelentní techniky, spíš přímou surovost, kterou křehké holce moc neuvěříte. A pak ta "nesmrtelnost". Když se Stallone se svojí postavou už po padesáté zvedne ze země po smrtící ráně, tak se usmějete a řeknete si dejme tomu. Když se malá vietnamka už po padesáté zvedá po smrtící ráně, tak zůstává už jen hlava v dlaních.

plakát

Beze stop (2018) 

Všichni jsou hodní, pomáhají, a i když ten vrchní je nějakej divnej, tak mi mu rozumíme. Bezkonfliktní film o konfliktu. Sice příjemné téma, ale totálně nudně natočené.

plakát

Ip Man: Cheung Tin Chi (2018) 

Standardní děj, který není zcela blbý, ale není ani nijak zázračný. Velmi solidní souboje, ve kterých jsou vidět dobré techniky i choreografie. Škoda, že si neodpustili souboj jednoho člověka proti 20 mečům, ale co se dá dělat. A ještě větší škoda těch špagátů, které tam místy jsou vidět, zvlášť, když většina herců má na to je nepoužívat. Tony Jaa je jen lákadlo do obsazení a nemá významnou roli. I tak ale solidní bojový film ve svém žánru.

plakát

Aquaman (2018) 

První dvě třetiny zdařile kopírují Thora, se stejnou snahou u vtipy plynoucí z toho, že hlavní hrdina se chová jako blbeček, i když všichni samozřejmě vědí, že je megadrsňák. Ale je to přiměřeně vtipné a zábavné. V poslední části se začne chovat jako megadrsňák, vše je epické, cool a hodně vybuchující (i pod vodou) a hodně nudné a otravné.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Dlouhé a únavné honičky, které jsou možná profesionálně natočené, ale jelikož člověk dopředu ví, jak dopadnou, tak jejich zábavnost není příliš velká. A jinak nic. Vlastně druhý dne už netuším, o co tam šlo.

plakát

Nikdy neodvracej zrak (2018) 

Velmi osvěžující příběh částečně inspirovaný skutečnou postavou, který se lehce vleče jen v poslední části vyprávění, ale jinak celé 3 hodiny odsýpá a je zábavný.

plakát

Jde si pro nás noc (2018) 

Akční, rychlé a k vidění občas i pěkné techniky. Největším problémem je hrozná přehnanost. Hrdinové jsou nezničitelní a po spoustě zásahů mačet stále bez problémů bojují (o nereálnosti boje jednoho neozbrojeného proti 20 s mačetama raději nemluvě). O ději potřeba nepřemýšlet. A schválně si zkuste někdy extrémní silou nakopnout ocelové Tčko, a pak si nohu "prokřupnout", abyste se na ni mohli bez problémů postavit .-)

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Takhle by měl vypadat správně zpracovaný komiks. Jak po vizuální stránce (která skutečně připomíná komiks na rozdíl od hraných verzí s herci navlečenými v plastu), tak po dějové. Správná kombinace akce, napětí, ale především humoru (kde se film nebojí se často vysmívat vlastnímu stylu).

plakát

Creed II (2018) 

Slabší než předchozí díl. Hlavní hrdina je celou první půlku fracek na zabití, kterému člověk přeje, aby dostal přes hubu. A i když dostane a pak se s ním stane zázračný převrat, ruští "zlosinové" jsou pořád sympatičtější než američtí "správňáci". Navíc je až příliš znát, jak se film snaží těžit především ze slavného čtvrtého dílu, ale nepřidává k němu nic dalšího.