Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (71)

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Zatím super. Na nic si to nehraje, sem tam fajn hláška. První věc co mě od tohohle tvůrčího týmu fakt baví.

plakát

Roky a roky (2019) (seriál) 

Pozvolný nápaditý rozjezd, ve kterém všechno fungovalo, postupně ničí zbytečná překombinovanost a ke konci už se seriál topí ve své sci-fi rovině. Jako celek ale sympatická minisérie.

plakát

Skleněný (2019) 

Není to sračka. Neusínal jsem. Unbreakable je ale jeden z mých oblíbených filmů a to je úplně jiná písnička. Velký průměr, ovšem už fakt že jsem se mnohokrát smál některým zvratům a scénám, filmu nedělá dobrou vizitku. Není to přece parodie.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Bílá síla! Černá síla! Spike Lee ukazuje rasizmus vůči černým, zároveň naznačuje radikalismus i ze strany druhé. Ale je jasno že utlačování afroameričanů tady hraje prim. Příběh podle skutečné události, klasicky upravený aby fungoval. Není to komedie, ani hlubší krimi, ale celkově se na to dobře dívá. Na konci ale Lee odbočuje do současnosti a ukazuje že události ve filmu jsou aktuálnější než by se jednomu mohlo zdát. Což nijak nevyvracím, ale do filmu mi to nepasovalo. Filmařsky ovšem nelze popřít kvalitu.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Feel-good biopic, jízda skrz hity velkého Freddieho a jeho družiny jménem Queen. V mnoha ohledech jako TOP HITS album s širokým pohledem do pozadí toho všeho. Je to vcelku prohláškované, Rami nebyl vůbec jako Mercury špatný a ten poprask u nás v kinech mě opravdu dostal. Ale tedy, základní kámen úrazu je úhel hodnocení. Queeni jsou prostě Queeni a užít si na plátně jejich pecky je zážitek, ale stále musíme myslet na film jako takový, ne jen na to, že jsou to Queeni a je to jasnej TOP. Jako film je to lepší průměr, neurazí, ale nějaký zázrak se taky nezadařil. Data jsou upravená na tolika místech, že vzniká vlastně taková vizitka života a strastí Mercuryho, aby jsme viděli ty důležité body a film mohl fungovat. To vlastně chápu a nejsem hardcore fanda co by tohle hrotil. Umím si ale představir odvážnější pojetí, ať už formou, nebo zpracováním vztahů a úhlů z kterých se na postavy díváme. Určitá povrchnost je dána velkou komplexitou v relativně krátkém filmu, ale to je dáno výběrem úseku, jaký film ukazuje.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Pro Potterheads to je určitě povinná věc, pro mě jako člověka co má ten svět vcelku rád je to fajn návrat do wizarding worldu. Co mi ale přišlo, a jak se zdá z komentářů, tak nejen mě! Je to, že Mlok jde uplně mimo. To podstatné je tady v rámci postav Brumbála a Grindelwalda a z minula ještě chlapce jménem Credence. To jsou charaktery, na které si asi vzpomenete v rámci celého děje téhle série. Mlok, s nějakou romantickou linkou je tedy jen cápek co nám nějak pojí postavy a táhne film, ale vlastně je i se svými zvířaty pořádně nepotřebný. Smysl mi tedy začaly dávat už i plakáty, kde je titulek se zvířaty prakticky neviditelný a dominuje GRINDELWALDŮV podtitulek. Velkou roli tady má propojování se známým ... jsou tady Bradavice, známé rody, nejrůznější flashbacky a odhalení! A tim hlavním co jsem si odnesl je tedy obohacování celého Potter - mikrokosmu Rowlingovou a tahání peněz z nových filmů. Film samotný je opravdu hezký na pohled, ať jde o výjevy z kouzelnického světa, či vyvedené dynamické scény a souboje.

plakát

Favoritka (2018) 

Ze začátku skvělé! Postupem času se film unaví. Stále ale velmi originální, výrazný snímek.

plakát

Muž, který zabil Dona Quijota (2018) 

Barevné a rozmanité něco. Příběh měl určitou propracovanost, ale s ohledem času, musim říct že to byla vlastně vcelku blbost. A teď všechen respekt Gilliamovi, jeho fantazie je velmi silná. Momenty kdy jsem se bavil a kdy to bylo vážně dobré, tam bezpochyb byly. Ale pak tu byly i ty slabší. Horší vtipy, kdy to sklouzávalo do příliš jednoduché komedie a taky chvíle kdy to tak uplně nefunguje jak by chtělo. Přílišná pozornost filmu určitě neprospívá, vysoké očekávání už vůbec. Jednoduše silný průměr.

plakát

První člověk (2018) 

Slušný vesmírný velkofilm, narozdíl od trošku podobného Interstellaru, založený na historické události. Jak moc je založen na reálných okolnostech v rodině Armstronga je otázné, stejně jako to jestli všechny ty emotivní odbočky a snahy byly potřeba. Ale nejspíše ano, backstory s dcerou vcelku funguje a líbí se mi ukázka toho co známo tolik není. Veškeré oběti a ústupky, které na první pohled tuto událost většinou nereprezentují. Slastná je potom stylizace, čiší z toho 60. léta. Filmový materiál a šum, který by se dal krájet. Dobře se na to dívá, snad jen z častých detailů, které Chazelle používá se po čase trochu motá hlava.

plakát

Psí ostrov (2018) 

Vypiplaná detailní a symetrická Andersonovka. Krásně japonská, hluboce pejskařská a dost parádně obsazená. A to i dabingově. Potěšilo.