Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (7)

Memento

Memento (2000)

Jeden z mála filmů, které přicházejí s úplně originální myšlenkou. Divák děj sleduje zepředu dozadu, čímž je ze začátku ve stejné pozici, jako hlavní hrdina Leonard, který si vždy pamatuje jen posledních několik minut. Čím dál do minulosti jdeme, tím víc zjišťujeme, že kdo se zdál být přátelský je ve skutečnosti padouch a kdo vypadal jako padouch je ve skutečnosti docela fajn. Film si musíte trochu poskládat z útržků, ale celek rozhodně stojí za to - a hlavně je nad čím přemýšlet.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Jeden z nejsložitějších sci-fi filmů, který, pokud se už od začátku nesoustředíte na všechny možné háčky, budete skoro zaručeně muset vidět vícekrát a ověřit si, že do sebe opravdu vše zapadá, jak má. Hodně se mi líbí zasazení do steam-punkového světa, který, i když vypadá přesně jako ten náš, se od něj přeci jen liší.. Není to ten druh filmů, kde bych hltal atmosféru a musel ho vidět mnohokrát, ale ta myšlenková nápaditost vše zaručeně srovná.

Odplata

Odplata (1999)

Tenhle film nebyl (pokud vím) točený podle komiksu a přesto z něj komiksová atmosféra i nadsázka úplně čiší - daleko více než když ze skutečného komiksu vyseknou jenom hlavní postavu a děj. Když jsem viděl úvodní scénu, jak se doktor posilní plnou sklenicí brandy a chystá se vytáhnout Porterovi kulku, hned jsem si řekl, že je to druhý Max Payne (hra, ne film, samozřejmě). A ani v nejmenším jsem nebyl zklamán. Plné skóre.