Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Rodinný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krátkometrážní

Recenze (223)

plakát

Dakota 38 (2012) 

Viděl jsem film, ale nebyl to film, bylo to svědectví o lidské krutosti a zlobě. Film o krásných lidech, kteří žili v harmonii s přírodou a dbali všech jejích zákonů. Mohli být vzorem lidstvu a jak se jim cizí "bílá" civilizace odvděčila? Jsou za ní miliony mrtvým mužů, žen i dětí. Memento, které bychom měli splácet, ale činíme to tak málo. Je mi zle z toho všeho, ale ona si moudrá příroda, naše Matka s takovými brzy poradí a smete je jako odpad z této planety. Tak jaké smíření? Není vůle...

plakát

Černé stopy (1986) 

Vynikající polský film ze života mladých harcerů, který nepostrádá nic z atmosféry osmdesátých let a mohl by se klidně odehrát i u nás zrovna jako v Polsku. Výborné výkony všech představitelů, atmosféra upřímného přátelství, stále se posunující děj, takže se člověk ani na chvíli nenudí a pořád je na co koukat.Už dlouho jsem nebyl tak spokojen s filmem, který by beze zbytku splnil zadání žánru v kterém byl umístěn. Dávám plný počet bodů a doporučuji všem dnešním mládežnickým skupinám ke zhlédnutí, může v mnohém inspirovat!

plakát

Ptáče (2012) 

Dnes jsem viděl tento film podruhé a rozhodl jsem se změnit hodnocení ze 4 na 5 hvězdiček a to proto, že jsem překonal bariéru, kterou byla smrt černopernatého kamaráda, díky níž jsem napoprvé dal 80%. Ale cena filmu je opravdu v něčem jiném a smrt nevinného tvora byla asi nutná, aby si otec uvědomil, jak dobrého syna má. Ano postava Joja je určující pro celý film a svojí vitalitou stahuje s sebou ostatní a určuje tempo vyprávění filmu. Velice dobrý film a rád se na něj podívám časem potřetí. Holandský film pro mládež mne poslední roky stále více přitahuje, neboť má ve své filmotéce velice mnoho opravdu kvalitních filmů.

plakát

Late Summer (2001) 

Jednoduchý příběh pozdního léta, který skončí tragicky ve chvíli, kdy bylo vše tak hezké... Tak by se jednou větou též dalo napsat pod tento film. Mladý Adam, nesmělý čtrnáctiletý chlapec se dostává z lehké apatie po smrti otce díky svému staršímu bratranci Joshovi, který má rád život a užívá ho plnými doušky a zároveň zasvěcuje Adama do mnoha věcí, co to s tím přináší. Vztah Adama se stává stále hlubší, když tu zasáhne nečekaná targédie, která vše ukončí...Ale krásné vzpomínky na to pozdní léto Adamovi už zůstanou napořád. Hezký snímek, pro jeho tragický konec dávám ale jen 4 hvězdičky.

plakát

Ten, koho miluješ (2014) 

Vynikající film o lidské osamělosti, vině, trestu i procitnutí a záchraně. Dvanáctiletý Noe (Sofus Ronnov), syn dcery, kterou vlastně téměř neznal, se stal živým svědomím i nástrojem k pochopení toho, co má v životě význam a smysl. Svým neuhýbavým pohledem donutil svého egoistického slavného dědu, aby pohlédl až do holubi svého nitra a vymýtil vše špatné, co ho stahovalo ke dnu. Chtěl ho mít rád, chtěl být s ním, ale ne za každou cenu - a byl šťastný, když to jeho děda na opravdu poslední chvíli pochopil. Scéna na konci filmu, kdy spolu děda a vnuk čurají u silnice je emoční tečkou za výborným příběhem, jež je zahrán skvěle s výborným hereckým obsazením. Chvílemi jsem ani nedýchal a vysloveně jsem se třásl o tom, co se stane v nejbližším okamžiku a teprve v internátním pokojíku jsem začal bytostně cítit, že teď se stane něco velkého, co rozhodne a že to nesmí dopadnout špatně, že to prostě není možné. V souhrnu všeho, co jsem uvedl, nemůžu jinak, než mu dát plné hvězdičkové ohodnocení.

plakát

Můj jediný syn (2006) 

Když je vám třináct a máte k tomu matku, která vás chce mít jen pro sebe je to velký problém To poznal i Julien, když se začal kamarádit s dívkou, která chodila do stejné školy a navštěvovala i hodiny klavíru u jeho babičky. Ve své majetnické žárlivosti šla Julienova matka až tak daleko, že zakázala synovy návštěvy u své matky, protože se o svoji lásku k synovi nechtěla dělit absolutně s nikým. Když pak z domova odešla i Julienova starší sestra, která se chlapce vždy zastávala, spěje děj k tragedii, která, jen díky tomu, že se přes to vše oba dva milovali, nebí absolutní a odnese to matka s bodnou ránou nožem, která ale oba dva smíří... Když se matka vrátí z nemocnice, vidíme je oba, jak tančí spolu na píseň Gilberta Bécauda. Výborné herecké výkony Juliena (hraje ho Victor Sévaux, který, jak je zlozvykem na ČSFD u mladých herců, není výše v hereckém obsazení uvedený) i jeho matky a tak nakonec s odstupem jednoho dne dávám plný počet hvězdiček,

plakát

The Rainbow Tribe (2008) 

Když dáš do kupy spoustu barev, získáš duhu - slogan, který nejlépe vystihuje tento vyjímečný film, který je sice komedií, ale zároveň i dost psychologickým snímkem, i když na první pohled to tak nevypadá, nicméně hloubka některých myšlenek filmu je úžasná. Já, jako chorý rakovinou dokážu dobře ocenit pocity hlavního hrdiny, tedy relativně hlavního, neboť hrdinou je každý jeden z šesti chlapců z "Apačské chatky". Ředitel táboru jezdí na tábor celá léta proto, že se tam může pořád cítit jako kluk a uvědomuje si tak každé léto, co je v životě opravdu důležité. A to je největším poselstvím tohoto filmu - když poznáme sílu života, kterou mají kluci ve svých očích, jak se svěřil Morgan svému příteli, je to to, co nás nakopne, abych za tento život a jeho krásy bojovali. Skvělé výkony ústřední sedmičky herců a moje jednoznačné stoprocentní hodnocení.

plakát

Sladká Jane (1998) 

Nádherný film, i když se špatným koncem, ale pouze relativně, Vždyť Jane byla vysvobozena ze své závislosti první láskou k mladému Tonymu a to je to nejkrásnější, co jí mohl patnáctiletý umírající chlapec dát. Novou cestu a procitnutí z chladné bezcitnosti. Příběh zůstal s otevřeným koncem, který si může každý doplnit dle vlastní fantazie. Výkony obou ústředních herců vynikající, příběh v dobrém tempu a režie také. Nemohl jsem tedy jinak než dát plné ohodnocení. Film je poučením, jak negativní vliv má "vyspělá" západní kultura na životy lidí a i nevinných dětí, kteří se stávají obětí zvrhlých dospělých, jímž, otrlým, už nic není svaté, ani život jejich dítěte. Varovaní, aby se něco podobného nestávalo u nás. V tom vidím hlavní cenu tohoto filmového díla.

plakát

Kluci z Mistletoe (2001) (TV film) 

Jak napsal dříve níže komentář freddy, je to jeden z nejhezčích filmů o vánocích, jak jsem kdy viděl. Mám ho nahrán na VHS již od roku 2003, kdy šel v premiéře na Primě. Mne jako věčnému klukovi, byl jakoby psán na tělo, i já se snažím jednat s kluky tak, jako Jimmy, někdy se daří, jindy míň, ale kluci, kteří chtějí být dobrými lidmi a kamarády nikdy nemůžou zklamat, zrovna jak bylo tak krásně ukázáno v tomto filmu. Jak já při prvním shlédnutí fandil a držel palce Willymu, aby se mu tam zalíbilo a byl šťastný! Nadprůměrný film se skvělými výkony všech hlavních hrdinů a má ode mne od premiéry jednoznačně plné ohodnocení. Více takových filmů v televizi!

plakát

Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den (2014) 

Vše zlé je k něčemu dobré, aneb neztrácejme optimismus, když je den blbec a všechno jde nakřivo... ano to je slogan, který beze zbytku naplnila tato komedie, která mne bavila od začátku do konce a litoval jsem, že není ještě alespoň o půl hodiny delší. Alexander hrál přirozeně a vše bylo v rámci možného, žádné nelogické ztřeštěnosti, co bylo ve filmu, by se mohlo, za jistých okolností stát komukoliv, proto byla komedie uvěřitelná i vtipná a hlavně s dobrým koncem, který k dobré zábavě patří. Původně jsem chtěl dát 4 hvězdičky, ale když se výborně bavil i můj taťka, dal jsem nakonec plný počet a rádi se na film po čase znovu koukneme.