Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie

Recenze (19)

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Výborná hororová komedie, která ubíhá, jak nic. Za celou stopáž jsem se ani chvíli nenudil a zábavy jsem dostal požehnané. Krve je zde dostatečné množství, aby uspokojilo i ty nejotrlejší diváky a humoru tak akorát přiměřeně, aby balancoval celý film jako hororovou komedii. Nic bych tomuto filmu nevytknul. Prostředí je skvělé, hudba taky a herecké výkony jsou úžasné. Samozřejmě chápu, že film není pro každého, nebo ne každému se musí líbit, ale já se skvěle bavil a ta hodina a půl uběhly jako voda. Rozhodně doporučuji všem, co mají rádi černé komedie. Jinak co se finále týče, nikdy jsem nebyl více spokojený s koncem, než zde. :D

plakát

American Horror Story - 1984 (2019) (série) 

Po slabém Cult a průměrné Apocalypse konečně zase parádně nadupaná série AHS. Postavy jsou sympatické, příběh krásně utíká a není chvíle, kdy by se nic nedělo. Vidím spoustu lidí, co si stěžuje na to, že příběh je předvídatelný slasher a kvůli tomu samotnou sérii sráží, což absolutně nechápu, když to je přesně to, o co se tvůrci snažili. Podsta starým, dobrým, kultovním slasherům. Za mě jedna z nejlepších sérií a doufám, že se bude kvalitou držet AHS stále alespoň na této úrovni.

plakát

Ve vysoké trávě (2019) 

Velice zajímavě pojatý horor. Dokážu pochopit, že to nebude úplně šálek čaje pro každého, ale já se bavil a to je důležité. Samotné pole vyvolává pocit úzkosti a není se ani čemu divit, když si představíte, že jste se ztratili v několika kilometrech čtverečních pole s vysokou trávou a pomalu nevidíte na dva metry daleko. Když do toho ještě přimícháte nějakou tu časovou smyčku a entitu, která celý tenhle binec ovládá, máte zaděláno na slušně napínavý zážitek. Herecké obsazení je skvělé. Všichni hrají velice dobře a co mě nejvíce překvapilo, tak i malý klučina zvládl svoji roli na výbornou. Za mě to jsou 4 lepší hvězdy. Je zde prostor pro zlepšení, ale hlavní myšlenku film pojal dobře a samotný wtf konec, kde se skoro nic nevysvětlí se mi líbil. Ne vždy se vám musí příběh vysvětlit, aby byl film dobrý.

plakát

13 duchů (2001) 

I přes to, že si tento film nevysloužil vyloženě reputaci dobrého hororu, pro mě to je, jak se říká, "guilty pleasure". Pro mě to i přes nedostatky zůstane kultovní klasika, na kterou vždycky se rád znovu podívám. Plus když jsem si pouštěl příběhy samotných duchů, tak u mě stouplo hodnocení i o tu hvězdičku víc. Jen je škoda, že samotné backstory nezapracovali i do samotného filmu.

plakát

Dokonalost (2018) 

Výborně zpracovaný, šokující film. Nikdy nevíte na čem jste dokud nedojde k bodu zlomu a to že mě držel celou dobu jak na jehlách počítám jako obrovské plus. Pokud jste film neviděli, rozhodně nekoukejte na žádné trailery, nečtěte si popisy příběhu. Běžte totálně na slepo, jako jsem to udělal já a nebudete litovat. Tudíž vás rovnou i varuji, abyste nečetli dále tento komentář. Spoilers are coming. Takže od začátku. Kde vůbec začít, je toho tolik, co bych chtěl o tomto filmu říct. Dobře, audiovizuální strana je prostě úchvatná. Scény a hudba jsou dovedené k "dokonalosti" (see what you did there) a moc hezky se na to kouká. Herecké obsazení úžasné, hlavně obě hlavní postavy byly dokonale zahrané a zpracované. Mají hloubku a své šrámy. Příběhově jsem z toho byl několikrát mindfucknut a přelstěn. Ono že se to nejdříve tváří jako horor o nebezpečné nákaze, poté se to převrátí v thriller o žárlivosti a nakonec zase v něco úplně jiného. Prostě to, jak si dokáže toto dílo pohrát s vaším očekáváním je neuvěřitelné. Nic z toho co se tam stane vůbec nečekáte a nevěříte vlastním očím, když ten plot twist dorazí. Za mě bombastických 9,5/10. Pár věcí by tam možná šlo upravit, ale jinak je tenhle film prostě Perfection.

plakát

Velvet Buzzsaw (2019) 

Už kolikrát jsem byl upozorněn, že mám brát trailery nových filmů s rezervou, protože se do něj vždy snaží nacpat nejlákavější scény z filmu. A bohužel to není jiné ani u Velvet buzzsaw. Samotný trailer ukazuje 90% akce a hororu, co se v celém filmu vyskytuje. Zbytek filmu vyplňuje vata zobrazující životy arogantních idiotů, které zajímá pouze to, jak si vydělat na umění. Samotný nápad filmu je zajímavý a neotřelý, ale konečné zpracování je bohužel bídné. Ano, má to své světlé momenty a není jich zrovna málo, ale to nudné převyšuje to zajímavé. Samotné smrti jsou promyšlené a velice pěkně udělané, akorát si na první budete muset nějakou tu chvíli počkat, než se duchem posedlé obrazy proberou, rozkoukají se v novém domově a zjistí, že si na nich chtějí ti napudrovaní šmejdi jen vydělat nějaký ten slušný dollar. Kdyby se tomu dala dát nálepka hororu pomalu budujícího atmosféru, možná bych dal i tu hvězdu navíc. Takhle ten film zachraňuje pouze hvězdné obsazení, zajímavě provedené smrti a originální námět. Mít ten film poloviční stopáž a lépe rozprostřené hororové momenty, dalo by se to brát jako obstojný horor. Bohužel je to spíše satyra na zbohatlický život načančaných art maniaků.

plakát

American Horror Story - Tedy apokalypsa (2018) (epizoda) 

Být to o jednu epizodu delší a posledních 15 minut být více roztažených do té finální, dejme tomu 45 minutové, bylo by to milionkrát lepší. Tak by mohli mnohem lépe rozvést konec samotného příběhu a případné navnazení na budoucí sérii. Tak jako tak vidět Angelu Basset znovu v akci jako voodoo královnu byla bomba a Jessica samozřejmě třešnička na dortu se svým "Go to hell." :D Každopádně jsem se docela obával, že v poslední epizodě bude vše napěchované. Ale což, epizoda to byla dobrá, herecky zahraná dobře taky a konečně jsme se dozvěděli, co byli ti dva ze začátku zač. S čím přijdou příští rok prozradí čas. Prozatím tu máme opět jednu z těch kvalitnějších sezón a určitě se někdy k ní zase vrátím. Za mě celá série 4* a možná díky pár super nápadům 4,5*.

plakát

Pán času - The Woman Who Fell to Earth (2018) (epizoda) 

Nechápu, proč si všichni stěžují, že je to nudné a že to už není jako od Moffata. Jasný, že to nebude jako od něj. Ano, není to úplně zápletka, ze které bych se posadil na zadek, ale bavilo mě to tak, jako tak. Konec byl hned na první díl poměrně dost depresivní, takže to bude zase zážitek... :D Navíc Jodie Whittaker je jako Doktor dokonalá. Když poprvé řekne to, že je doktor, naskočila mi nekecám husí kůže. Trochu jsem se toho bál, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Vypadá to na potenciálně super start nové sezóny Doctor who a už se těším, co si na nás připravili tvůrci do druhého dílu. Tam už se podíváme poprvé s novým doktorem na cizí planetu.

plakát

American Horror Story - Že by... Satan? (2018) (epizoda) 

Výborné propojení skoro všech sérií odehrávajících se v přítomnosti. Ať už Coven, Murder house, nebo Hotel. Potkáme zde spousty známých tváří a že s nimi tvůrci nešetřili. Jsem rád, že se to prozatím odvíjí takto a snad to tak i zůstane. Každopádně, co jsem si četl, měli bychom dostat více postav z Murder house později v sérii a navíc se objeví a naše všemi milovaná Constance. Tak už se moc těším. Jen to týdenní čekání stojí za pendrek. :D

plakát

American Horror Story - Druhé ráno (2018) (epizoda) 

Velice povedený druhý díl, který sice vznese spousty nových otázek, ale i nějaké zodpoví. Stísněná atmosféra samotného Outpost 3 je dokonale ztvárněna, jen bych se možná podíval i trochu ven. Každopádně za mě 4.5 hvězdiček. Navíc se nám zde objeví jeden starý, známý. :)