Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle hororovém thrilleru plném zvratů se kdysi nadějná muzikantka znova shledá s bývalými učiteli a zjistí, že mají nového talentovaného žáka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojlerový poplach! Dvě neheterosexuální čelní cellistky čelí sbormistru Kulínskému. K tomuto čelyndži se staví čelem i cellem, ukáží milému úchylovi zač je toho Apocalyptica, a ten má pak z toho pedofilního píchání leseb starostmi orosené čelo, které si nakonec nemá čím otřít, a dost ošoupaná cella. Je z toho mile bizarní, solidně zvrat(k)ová i zvrácená, hravá a veskrze originální amputační taškařice, kterou někdo satanžel označil jako horor, a tak tomu zdejší „hororoví experti“ hystericky kurví rejtynk, protože se buď nedočkali tupého dvouhodinového skřípání panty otravnou ektoplasmou, anebo jsou to prostě oživlé mrtvoly s očekávanou nekrózou v dutině lebeční, co si „hru na cello“ vykládají jako mongoloidní, dutě znějící pleskání rukama nad nadočnicové oblouky, basový klíč nosí dle nich na svazcích dozorci, a tudíž nejsou s to pobrat jemné nuance perfektně vyladěných suit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jo, první třetina mě slušně přikovala k sedačce, jako divák jsem vůbec netušil, co mohu čekat, takže ze scénáristického hlediska nepadne ani jedna výtka vůči této části. Herecké obsazení, tedy zejména hlavní dvě herečky, podaly nadstandardní výkon, u kterého jsem místy chrochtal blahem. A poté ta atmosféra.......parádní thriller, kde se mi z některých sekvencí rozhodně dobře od žaludku nedělalo, takto to má vypadat.....Jenže pak přišel obrat o 180 stupňů, scénáristům asi začalo strašit ve věži, protože tak zajímavě rozehranou partii dovedli do úplně diletantského konce, jenž se jim možná zprvu mohl zdát nesmírně vymyšlený a promakaný po všech stránkách.......já to ale vidím přesně z opačného úhlu, ty zvraty neměly hlavu ani patu. Což o to, herecky povedené dílo a soundtrack taktéž nefungoval jen jako páté kolo u vozu, ale ta druhá polovina to shodila hodně nízko. A ten úplně poslední záběr tomu nasadil pomyslnou korunku. Za mě dávám 40 % ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Bolo by tu čo kritizovať, ale pri tom "správnom" nastavení prevažujú pozitíva - zvrat strieda zvrat, je zbytočné hádať, akým smerom sa bude dej vyvíjať. Bábikám to spolu sekne v láske aj nenávisti, pôsobia na striedačku sympaticky a vzápätí ako mrchy, presne podľa toho, ako sa ktorá v danom momente javí. Milé... Finálna pomsta je potom dokonalá (je jedno, že v skutočnosti neuskutočniteľná) a záverečné NIEČO už síce nejakú tú minútku-dve očakávané, ale tvorí to skvelú bodku. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

PERFEKCE. Jeden z nejlepších novodobých hororů, jaký jsem viděl. Víc zvratů by jste si od filmu, který se odehrává během 90 minut asi ani přát nemohli a Logan Browning (ta o trochu víc) i Allison Williams hrají jako o život. Výborný scénář, výborná hudba, výborná kamera a více jak uspokojivé vyústění filmu. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

První polovina je super, pak se stane taková blbost, která celej film docela domrví a celou atmosféru vytratí. Ono by to ani nemuselo být po příběhové stránce špatné, ale to finále je už nesmyslné. I přes to jejich chápání. Takhle by se to prostě nestalo. Ta první klíčová scénka je ještě pěkná, ale stejně bych se držel původního plánu. Snímek zachraňuje pěknou Williams a soundtrack, víc k tomu dodat netřeba. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama