Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Ještě rychlejší a zběsilejší (2015) 

Upozornění: Text může obsahovat spoiler. Zprvu mě film docela zaujal. S přibývajícími minutami už vtipné scénky mi nepřišly vtipné a zamixování všech dílů F&F do jedné parodie mi přijde vcelku otřesné. Být pod vlivem alkoholu (nebo pro některé jedince vyznávající zelené veselí), je to ideální film obsahující vtipné scénky přímo pro takový stav - pod vlivem. Velmi ale chválím výběr herců, kteří se velmi vzhledově i charakterově podobají skutečným hercům z F&F. Obzvláště The Rock je sehrán výborně.

plakát

Tísňová linka (2013) 

Parádní film s velmi napínavým a emotivním dějem. Člověk ani nevnímá okolí a jen se soustředí na film, protože se nedá předvídat, co bude dál. Spoiler alert! Jediné, co se mi na filmu nelíbilo, byl "výjezd" operátorky Jordan do terénu na konci filmu a začla případ řešit sama. Naopak rady operátorky pro Casey mi přišli velmi nápadité a skvělé. Celkově se mi film líbil a proto mu uděluji plný počet hvězdiček.

plakát

Karate Kid (2010) 

Film je naprostou ukázkou toho, jak dokáže být člověk frustrovaný a bezmocný a přesto se několikrát dokáže zvednou a postavit se zpátky na nohy a ukázat všem, že na to má. Dále se mi na filmu líbilo, jak mistr Han (Jackie Chan) vyučuje Kung-fu pomocí triviálních pohybů, které doma děláme všichni. Myslím si, že pár scén navíc na konci filmu by ale neškodilo.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Film pomalu postrádá nějaký děj. Diváka ale ohromí dokonalým zpracováním hudby a 3D zvuku. U mě si film vysloužil 5 hvězdiček i přesto, že po strádá děj, který byl ovšem nahrazen dostatečnou dávkou humoru a jak už jsem zmínil dokonalým 3D zvukem. Obzvlášť v úvodní scéně při otáčení kamery stále dokola zvuk cestoval po sále geniálně, za to mají tvůrci ode mě velkou pochvalu. Možná bych film nezařazoval mezi horrory, ale i tak se mi líbil a rozhodně doporučuji!

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Dokonalý film zobrazující reálný děj. Nejvíce se mi na filmu líbil herecký výkon všech herců. Tom Hanks je vynikající herec, který ve filmu ukázal, že se člověk může dostat až za hranici psychických možností, když už nebezpečí opadne. Film sice trvá dvě hodiny, ale díky dějové napínavosti a doprovodné hudbě se mi zdálo, že jsem ho sledoval zhruba poloviční dobu. Určitě doporujuču!

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Další emotivní filmy, který nutí diváka k zamyšlení nad dnešním světem. Osobně mě film vtáhl přímo do děje a přestože jsem film viděl už několikrát, pokaždé mě svým kouzlem dokáže oslovit. Ostýchavost a gentlemanství hlavního hrdiny s jeho sílou a touhou po spravedlnosti dokáže filmu dodat tu správnou jiskru. Film je krásnou ukázkou toho, že věci mohou navenek vypadat trochu jinak, než skutečně jsou, aneb použití lži k objevení pravdy - to bylo to, co se mi nejvíce líbilo a fakt mě dostalo.

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Dojemný film s klasickými Eastwoodovskými prvky. Stejně tak jako v novějším snímku Gran Torino se mi líbilo, jak se jeden člověk upoutá k druhému. Ovšem stejně jako ve filmu Gran Torino přichází smutek a zklamání. Emotivní, krásný, dojemný. Doporučuji všem, kteří mají rádi romantické filmy a rádi si popláčí.