Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 258)

plakát

Adikts (2024) (seriál) odpad!

Tak mám dojem, že toto vypadá spíše jako reklama na drogy. Hnus.

plakát

Kůň (2022) 

Nádherný poetický film. Vypovídá o lidské malosti i o touze udělat něco jinak pouze na základě toho, jak to člověk cítí. Skvěle také funguje zasazení děje do vánoční doby. Jak svědčí některé komentáře, tak je dost lidí, kteří by se chovali jako většina obyvatel toho činžáku a postavila by se na odpor proti něčemu co se přece nedělá a i když to nikoho neobtěžuje, tak jim vadí, že se někdo chová jinak.

plakát

Světýlka z blat (1992) (TV film) 

Tak pohádka je to poměrně jednoduchá, ale ten Zindulka i Pavlína Mourková jsou perfektní. Hlavní postavy jsou poněkud slabší, ale je to i jejich rolemi, protože takový klaďas jakého hrají Kuklová a Prachař, ten se hraje špatně, zato Zindulkovo zuřivé rozbíjení hrnků nebo zloba a závist jakou předvádí Mourková, to je přímo herecký koncert.

plakát

Není úniku (1993) 

Tak pro příznivce akčních filmů to asi bylo zklamání, ale já takové ty filmy, které jsou jen o akci nemusím, takže já si na tomto filmu cením právě to, že s akcí spíš šetří. Není to sice žádné veledílo, ale mi se z filmů s Van Dammem líbí zatím nejvíc, on sice Jean-Claude není zvláštní herec, ale tady to zas tak zvlášť nevadilo a na Rosannu Arquette byl hezký pohled.

plakát

Poslední motýl (1990) 

Tak skvěle herecky obsazený film s tak silným námětem jsem ještě neviděl. Bezesporu opravdu zcela jasných pět hvězd. Možná by šlo najít nějaké vady na kráse, ale tento film si nezaslouží, aby na něm někdo hledal chyby. Naopak by si zasloužil větší popularitu, ale většina lidí se asi raději dívá na Kameňáky.

plakát

Cesty mužů (1972) odpad!

Hlušička jako socialistický James Bond, který se zamyká v kanceláři, ale i tak likviduje zloduchy. Nejlepší byl ten konec jak téměř všechny, které zatkli propustí, to bylo opravdu jak z komunistické čítanky a věří tomu asi jen voliči komančů, kteří věří všemu, co jim řekne jejich propaganda.

plakát

Na vlnách Jadranu (2023) (seriál) 

Tak se zdá, že se scénáristky nedokázaly rozhodnout jestli natočí krimi nebo komedii, takže kriminální zápletky vypadají směšně a na hledání humoru v komediálních scénách by byl potřeba detektiv. V Chorvatsku se vyskytuje tolik Čechů a Slováků, že tam pro Chorvaty téměř nezbylo místo a jinou národnost než Čechy nebo Slováky tam občas nahradí nějací němečtí senioři. Je to bez napětí, bez nápadu a vůbec to nemá spád.

plakát

Místo v houfu (1964) 

Tak bych řekl, že mne v tomto filmu zaujali hlavně herci, tehdy mladí Potměšil a Vyskočil nebo v menší roli Svojtka. Také krásné herečka, třeba Jorga Kotrbová. Námět odpovídá době a zpracování filmovému stylu šedesátých let.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Je velmi poznat, že to není původní český námět a to, že je humor a děj nahrazen častým sexem a z hlavního hrdiny se tady dělá krasavec, po kterém touží každá žena a který to také využívá, tím se tedy u mne ČT moc nepředvedla.

plakát

Dítě hvězdy (2007) (TV film) 

Námět výborný, opravdu poučný, ale zpracování bylo poněkud slabší a představitel hlavní role se herecky také zrovna nepředvedl.