Reklama

Reklama

Kůň

  • Slovensko Kôň
Trailer

Obsahy(1)

Zakřiknutý učitel Dušička nemá právě nejlepší životní období. Prožívá krizi s přítelkyní, která ho chce vlastnit. Má problémy ve škole, kde ho nutí změnit způsob jeho výuky. Trápí se se sousedy, kteří mu vnucují měšťácké principy. A k tomu všemu najde na Vánoce u sebe doma živého koně. Situace je o to absurdnější, že bydlí v bytě ve druhém patře činžáku. Dušička netuší, jak se k němu bělouš dostal, čí by mohl být a už vůbec si neví rady s tím, jak se ho zbavit. Jenže přítomnost cirkusového šimla se stává nejen zdrojem bizarně komických situací, ale i katalyzátorem jeho vztahů. Dušička poznává skutečnou tvář lidí, kteří ho obklopují. Protože ve vyhrocené situaci všichni ztrácí své masky. Začíná chápat, že okolí ho nutí ke kompromisům, které se mu příčí. Uvědomuje si, že se nechává manipulovat okolím a postupně schází z cesty, kterou si v mládí vybral. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Těchto přizdisráčských filmů vzniká kupodivu hodně. Tady ten není vyloženě blbej, jenom je to celé od začátku až do konce wtf, aniž by si divák něco odnesl. Fischer je sympatickej, jeho holka taky, tchán taky nepůsobí jako kretén, ale celé to dohromady sice nenudí, ale ani nebaví. Docela dobrý je výstup s dvojicí měsťáků - malej a velkej. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Předchozí Šulíkův film mě zaujal víc. Absurdní nápad s koněm v bytě je dobrý, ale často to sklouzává k těm nejbanálnějším epizodám ve stylu "No a co? Tak mám v bytě koně, vy máte psa". Tedy ten styl: nepříjemné a přehnané karikatury měšťáků vs. otevřená hlava učitele/podivína. Není snadné najít v hrdinovi zalíbení. ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Nádherný poetický film. Vypovídá o lidské malosti i o touze udělat něco jinak pouze na základě toho, jak to člověk cítí. Skvěle také funguje zasazení děje do vánoční doby. Jak svědčí některé komentáře, tak je dost lidí, kteří by se chovali jako většina obyvatel toho činžáku a postavila by se na odpor proti něčemu co se přece nedělá a i když to nikoho neobtěžuje, tak jim vadí, že se někdo chová jinak. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Jeden to nechcel podpísať, tak sme ho zbili..." Príjemné prekvapenie. Cez sviatky som toho zatiaľ veľa nenapozeral, ale toto som si nechcel nechať ujsť. V aute som náhodou zachytil nejaký menší rozhovor s hercom D. Fischerom a spomenuli premiéru nového filmu 24.12. Názov Kôň a obsah ma zaujal a film naozaj nesklamal. Nevedel som meno režiséra, no pri úvodných titulkoch ma meno M. Šulík veľmi potešilo a rovnako meno kameramana M. Štrbu. Celkom mi to sadlo, film sa nenáhlil, netlačil na pílu hlavne pri vtipnejších scénach. Humor bol taký fajn, nevtieravý, pohodový...Keď mi niečo vadilo tak príliš zádumčivé chovanie hlavnej postavy v prvej 1/3 filmu, potom sa mu trochu rozviazal jazyk a už to bolo lepšie. Od príchodu malých koledníkov sa to už iba zlepšovalo. Pobavil ma odkaz v podobe obrazu Muža so zajačími ušami, ale zaujímavé bolo sledovať aj herectvo a iskru medzi hercami D. Fischerom a D. Kavaschovou, ktorý tvoria pár aj v skutočnom živote. Viac takýchto odvážnych počinov. Keďže film vznikol v spolupráci s Českom, som zvedavý na ohlasy po premiére na ČT. 80%. ()

vladosvk86 

všechny recenze uživatele

Ano! zaujimavy slovensky scenar , konecne nieco nove kreativne od slovenskej tvorby.Prijemne sa nato pozeralo,netlacilo sa velmi na pilu. Zo vsetkeho troska- ci uz od absurdnutosti az po romantiku. A hlavnej hereckej postave davam palec hore-budem si ho viac vsimat. Za mna tato premiera na RTVS cez Stedry vecer vyborny tah! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama