Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (314)

plakát

Boj o moc - Connorova svatba (2023) (epizoda) 

Po čtyřech sezónách by si jeden myslel, že ho nedokáže nic překvapit, že ví, kam to celé sleduje a že se klidně dokouká na konečnou sezonu. A ona přijde jedna z nejlepších epizod v historii seriálů vůbec. Hodnocení 100 procent od prvních šedesáti recenzentů říká své.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

(Kino Viff) Nová adaptace válečného románu se tolik nedrží knižní předlohy a zaměřuje se zejména na vykreslení postav pouze během války. Hodí se pak srovnání s filmem 1917, který navzdory skvělé formě nepřinesl tolik emocí. Při sledování německy mluveného filmu to naštěstí neplatí a i díky skvělým hereckým výkonům a bravurní režii jsme dostali jeden z nejlepších filmů roku. A mě opět mrzí, že bohužel většina lidí film uvidí pouze na obrazovce doma, protože takové filmy by měly být převážně na velkém plátně.

plakát

Dobrá sestra (2022) 

(Kino Viff) Tobias Lindholm natočil jeden z nejlepších filmů roku 2022. Jeho americká prvotina mísí mnoho žánrů od detektivního thrilleru po sociální drama. Zároveň ale zůstává komorní a víc než na celkový případ se soustředí hlavně na rozvíjející se vztah mezi oběma představiteli. To funguje skvěle hlavně díky představitelům, kteří by si zasloužili nominaci na dalšího Oscara. Film má sice pomalejší tempo, takže některé diváky možná odradí, ale byla by to velká škoda.

plakát

Vlkochodci (2020) 

Jedinou výtku mám, a to, že jsem film propásl v kině. Wolfwalkers je nádherný, krásný, užasný. Moorova prvotina Písen moře byla pro mě jeden z nejlepších filmů roku, a tak jsem doufal, že Wolfwalkers zopakuje mé nadšení a já si budu užívat každé políčko filmu a každou minutu příběhu. A je to tak, i napodruhé mě Moore dostal a já můžu v klidu říct, že tohle je nejkrásnější animák a jeden z nejlepších filmů roku.

plakát

Roma (2018) 

*Whistler film festival* Film, který by se měl vysílat jen v kině.

plakát

Tísňové volání (2018) 

Je to už 16 let, když jsme v kině hltali film Telefonní budka, který se skoro celý odehrával u jednoho sluchátka. A máme to tu znovu. Akorát syrovější, dokumentárnější a i přes absenci jakékoli dramatické hudby velmi emotivní. Slečna sedící vedle mě se právem radovala už před začátkem filmu, že nás bude čekat skvělá podívaná. A taky měla pravdu. Doporučuji zajít do kina.

plakát

Velké kozy na Havaji (1987) 

Budu opakovat názor Tertera: "Ty čtyři hvězdy rozhodně nejdou na vrub kvalitám filmu, ale čistě jeho schopnosti pobavit svou debilitou ..." A nejen to. V rámci festivalu Otrlý divák jsem měl možnost zhlédnout snímek i s živým dabingem, který celou tu bizarnost ještě povzneslo na jiný level.

plakát

Život je úžasný (2013) 

Polský snímek podle skutečného příběhu chlapce s mozkovou obrnou, který bojuje o svou důstojnost a štěstí ve svém životě, nastavuje zrcadlo lidskému chování a toleranci. Naprosto úžasné herecké výkony a fenomenální závěr tenhle film i přes pomalejší rozjezd pasuje rozhodně do naprostý TOP nejen letošního roku. A jsem rád, že naši sousedi ukazují, že tvůrci nepotřebují miliardy na to, aby natočili úžasný film, že to je prostě jen výmluva. Sorry.