Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (314)

plakát

Lída Baarová (2016) 

Připomnělo mi to bizarní film Exodus do Šanghaje, který jsem zhlédl se simultánním dabingem. Akorát tam to bylo míněno jako vtip, kdežto tady byl dabing naprosto otřesný a zabil asi jediné dvě postavy (kromě Stašové), co za něco stály. Shodou okolností cizince. Vůbec výběr rolí pro tenhle film je naprosto šílený, stejně jako toporné dialogy a hudba použitá na místech, které kvůli tomu pak vyvolávají smích. Jedna hvězda za sex v ohni. To byl bizár brutální.

plakát

Rara (2016) 

Film se hodí spíš k nedělnímu večeru při vínu a jahodách. Přestože se totiž jedná o vcelku vážné téma, je natočené z pohledu dětí a vyvaruje se jakémukoli soudnímu dramatu. Pěkná jednohubka.

plakát

Katův učeň (2016) 

Jednoduše natočené ale psychologicky hodně složité téma na poli 115 minut se naštěstí obešlo bez zbytečného patosu. Asi bych nechtěl být v kůži toho klučiny. Skvěle zahrané drama.

plakát

Exodus do Šanghaje (2015) 

V rámci Festivalu Otrlého Diváka s českým živým dabingem můžu dát jedině pět. Hodnotím celkovou atmosféru. Film sám o sobě asi hodnotit v této pozici nejde :)

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Nikdy jsem se necítil tak staře, jako když jsem sledoval tento moderní ultra cool film. Krom toho je navíc strašně dementní a hloupej, není komu fandit a nebýt krásné hlavní herečky, asi bych šel s hodnocením i níž. Raději doporučím třeba třetí řadu Black Mirror, když už by někdo chtěl sledovat film o tom, jak nám může technika ublížit.

plakát

Místo u moře (2016) 

Někdy jindy někde jinde s jinou náladou bych se nejspíš možná víc nudil, nicméně projekce vyšla zrovna na dnešek. Místy sice dost roztahané, ale skvěle zahrané a pěkně depresivní.

plakát

Já, Daniel Blake (2016) 

Pro mě největší překvapení a nejlepší film v rámci festivalu Be2Can. Milé, vtipné, smutné. Doporučuji všemi deseti.

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

Jak moc dobrá byla první série, tak moc stupidní byla druhá. Tu jsem ani nedokoukal a dal seriálu sbohem. 1. série: 90 % 2. série: 40 %

plakát

Sedm statečných (1960) 

Našel jsem si čas a znovu se podíval na western ze všech westernů nejoblíbenější. A po těch letech mě překvapilo, že je vlastně o dost lepší, než když jsme ho sjížděli v patnácti letech. Tenhle film má všechno, co má film mít. Možná i proto, že každý herec do toho dal vše, když se chtěl ukázat v nejlepším světle. Nemůžu jinak než nechat pět hvězd a v rámci westernových filmů ho řadit na úplný top.

plakát

Frontier: V kůži nepřítele (2016) (seriál) 

Tak tu máme seriálového Revenanta :) Což o to, příroda je překrásná, v akčních sekvencích se s brutálními scénami nešetřilo a musím pochválit výběr opravdu krásných hereček (od barmanky po bojovnici). Bohužel seriál brzdí nepodařený scénář. Zvlášť ke konci, kdy třeba někoho zachrání z bodu A do bodu B, aby hned na to zachráněný šel znovu do bodu A, kde se znovu nechá chytit. A tak se to opakuje. Všechno se točí okolo dvou, tří míst, a přestože má seriál jen šest dílů, vše se ke konci dost opakuje. Nicméně jako nedělní oddechovka to není špatný. 1. série:65 %