Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (132)

25 let neviny

25 let neviny (2020)

Při oficiální premiéře filmu 10. září 2020 ve Varšavě Tomasz Komenda prozradil, že jeho partnerka je těhotná a požádal ji o ruku před shromážděnými hosty a novináři. Anna Walter návrh přijala.

Nula nula nula

Nula nula nula (2020) (seriál)

Chris Lynwood (Dane DeHaan) trpí Huntingtonovou chorobou, kterou získal od své matky. Huntingtonova choroba byla poprvé popsána v roce 1872 americkým lékařem Georgem Huntingtonem. Jedná se o neurodegenerativní onemocnění, které se projevuje nejčastěji okolo 40. roku věku, ale vzácně se příznaky mohou objevit prakticky kdykoliv (ve 2 či v 80 letech). Mezi příznaky dominuje porucha motoriky, změny osobnosti (deprese, psychóza, paranoia), postupující demence a nakonec smrt. Nemoc trvá 10–30 let a neexistuje na ni lék.

Vítejte v Čečensku

Vítejte v Čečensku (2020)

Režisér David France chtěl příběhu vtisknout skutečnou lidskou tvář, takže mu nestačily běžné techniky maskování vzhledu, jako je rozmazávání obličejů, natáčení ve tmě nebo najímání herců na inscenace. Nakonec se rozhodl pro pokročilé techniky nahrazování obličejů pomocí umělé inteligence a nové technologie vizuálních efektů, takže divák mohl vidět skutečné tváře projevující skutečné emoce a zároveň chránit identitu mluvčích. Podle časopisu Documentary Magazine tento přístup „mění pravidla hry v oblasti ochrany identity“ a představuje zcela nový nástroj pro tvůrce dokumentárních filmů.

Čelisti

Čelisti (1975)

26. července 1974 byla v pobřežních dunách u malého města Provincetown ve státě Massachusetts nalezena mrtvola neznámé ženy. Její identitu ani jejího vraha se dodnes nepodařilo odhalit. Tato žena je známá pod přezdívkou „Lady of the Dunes“ („Paní z dun“). V průběhu let se objevilo několik teorií, kdo by to mohl být, ale ani jedna teorie nebyla správná. V roce 2015 si Joseph Hillström King (syn spisovatele Stephena Kinga píšící pod literárním pseudonymem Joe Hill) přečetl knihu o amatérských detektivech, kteří se zabývají odloženými případy. V srpnu 2015 upozornil policii, že Lady of the Dunes mohla být komparzistkou ve filmu Čelisti z roku 1975, který se natáčel mezi květnem a říjnem 1974 na ostrově Martha's Vineyard. Tento ostrov se nachází asi 160 km jižně od Provincetownu. Při sledování plážové scény oslav Dne nezávislosti si Hill všiml v davu ženy v modrém šátku a džínách, podobných těm, které byly nalezeny u těla Lady of the Dunes. Ačkoli hlavní vyšetřovatel zaznamenal zájem o tuto stopu, ostatní ji označili za „přitaženou za vlasy“ a „divokou spekulaci“.

Poranek kojota

Poranek kojota (2001)

Epizodní roli si zahrál i polský fotbalista Tomasz Iwan, který během své aktivní kariéry hrál v polských, holandských a rakouských fotbalových klubech.

Poranek kojota

Poranek kojota (2001)

Epizodní role si zahráli také tehdejší představitelé Polského fotbalového svazu: Michał Listkiewicz, Andrzej Strejlau, Henryk Apostel a Zdzisław Kręcina.

Poranek kojota

Poranek kojota (2001)

Film se natáčel ve městech Varšava a Otwock. Točilo se od 12. září do 19. října 2000.

Poranek kojota

Poranek kojota (2001)

Kuba Sienkiewicz, který hrál vtipkujícího doktora Lubicze, není profesionální herec. Ve skutečnosti je lékařem a věnuje se neurologii. Také je lídrem rockové skupiny Elektryczne Gitary.

Čas

Čas (2021) (seriál)

Natáčelo se v bývalé věznici Shrewsbury, která svému účelu sloužila až do roku 2013. Poté věznici odkoupila skupina developerů, která chtěla věznici přestavět na byty, restaurace, tělocvičny a bydlení pro studenty. To ale bylo místními úřady zamítnuto. Od roku 2020 je z bývalé věznice turistická atrakce. Po uzavření věznice zde bylo natočeno několik filmů a seriálů.

Čas - Epizoda 1

Čas - Epizoda 1 (2021) (epizoda)

Natáčení na mostě probíhalo po dokončení stavebních prací, ale ještě před znovuotevřením mostu pro veřejnost.

Čas - Epizoda 3

Čas - Epizoda 3 (2021) (epizoda)

Závěrečná scéna v kavárně na molu se natáčela v pavilonu Southport Pier v Merseyside. Merseyside je metropolitní hrabství a ceremoniální hrabství v anglickém regionu Severozápadní Anglie.

Čas

Čas (2021) (seriál)

1. leden je 509. den Markova pobytu ve vězení. To znamená, že Mark nastoupil do vězení 10. srpna před 2 lety (pokud nebyl mezi nimi přestupný rok).

Provinční městečko E

Provinční městečko E (2019)

Natáčení se šestnáctiletou Mášou, která v dokumentu se zápalem zpívá písně a recituje básně, bylo možné jen za přítomnosti její matky. Pokaždé před natáčením musela Mášu na natáčení osobně připravit a důkladně s ní vyzkoušet všechno, co bude před kamerou říkat a dělat. Když tvůrci dokumentu chtěli, aby je nechaly nahlédnout hlouběji do svého každodenního života, matka jednoduše jakékoli další natáčení odmítla. Přesto se jim podařilo jen jednou promluvit si s Mášou svobodně a bez matčina dozoru. Byl to dlouhý rozhovor, kdy mluvili spíše tvůrci, zatímco Máša poslouchala. Máša se nakonec aspoň trochu uvolnila a přiznala, že největší strach má ze smrti své mámy.

Provinční městečko E

Provinční městečko E (2019)

Natáčení začalo v roce 2014 právě v době ukrajinské revoluce a anexe Krymu. Natočeno bylo jen několik zkušebních scén, pak následovala pauza a v natáčení tvůrci dokumentu pokračovali až v roce 2016.

The Poughkeepsie Tapes

The Poughkeepsie Tapes (2007)

Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí.

The Poughkeepsie Tapes

The Poughkeepsie Tapes (2007)

V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu.

Reklama