Výchozím motivem filmu je odchod četníků do výslužby a jeho hlavní devizou komika Funese. I čtvrté setkání se členy policejního sboru je opět takové, jaké má být:plné vtipných situací,dobrých gagů, honiček, záměn osob a dalších omylů, vyvolávajících řadu zmatků.
Nevzpomínám si, že bych v nějakém dalším filmu byl svědkem tolika dějových kotrmelců .Ještě že to nevysílala NOVA, která má ve zvyku useknout závěrečné titulky...
Už při vyslovení názvu se v podvědomí začne ozývat cvakání nenasytných tlam. A když je stále hladových rybiček celé hejno a dostane se do blízkosti jezera s turisty, tak je o zábavu postaráno.
Tohle je "startovní" díl populární série o vraždícím přízraku. Všechno se odehrává v průběhu jednoho dne a divák je v roli vraha. Oběť křičí,krev stříká,není to moc chutné...
Šimpanz ovládající posunkovou řeč a jeho záchrana před vojenskými pokusy - o to tu jde. Příjemný film pro celou rodinu, mnoho vtipných situací (s opicemi je to samozřejmé),napětí i nezbytné dojetí.
Tohle druhé zpracování úspěšného románu je akčnější a dobrodružnější než první, spíše milostná verze. Ale největším kladem filmu je bezesporu herecký výkon Jacka Nicholsona, který odsouvá do pozadí všechno ostatní.
Pokračování úspěšného horroru je na stejné vlně jako jeho přechůdce. Docela mě zaujalo, když jsem se dočetl, že několik představitelů filmu krátce po sobě zemřeli - jako by se nad Poltergeistem vznášelo nějaké prokletí. Že by?
Podle mě to zase taková nuda není, ne že by to bylo něco excelentního , ale dá se na to koukat, už kvůli výkonu Sarandonové a Jonese.Líbil se mi také přirozený projev hlavního dětského představitele.
Takže tohle je o Arbesovi a je v tom i trocha mystiky. Pamatuji si Plzeňáka Pavla Pavlovského v roli Xaveria, který se snaží odhalit údajné tajemství barokního oltářního obrazu.
Václav Krška a jihočeská krajina po druhé , Ohnivé léto bylo povedenější. Soupeření dvou klukovských part probíhá již generace , do míst svého mládí se vrací osudem poznamenaný muž.
Je to takový western zasazený do konce americké občanské války. Takže koně, střílení, souboj dobra a zla, intriky a potrestání viníka. Zajímavé je, že ti zlí, se většinou nemůžou při přestřelkách trefit a sami padaji jako švestky.
Prostředí čtyřicátých let minulého století je vystiženo dobře,zápletka je místy poněkud zamotaná, ale Pesci je dobrý herec, umí udělat takové "psí pohledy", že je mu člověku líto.
Moderní žena v domácnosti se vinou chemického prostředku náhle zmenší do velikosti panenky Barbie.Lily Tomlinová nemá příliš možností hrát, scénář jí toho moc nedovoluje. Průměrný snímek.
Tvrdý až brutální příběh policisty se odehrává v duchu trendu Seagalových filmů. Motiv ani zpracování sice nepřináší nic nového, ale charisma hlavního hrdiny funguje.
Chvályhodná snaha najít vhodnou roli pro Krále komiků se nepovedla- je to nějaké smutné a unavené. Vlasta Burian po válce už byl jen svým stínem - díky "svému vděčnému" národu.
Volné pokračování úspěšné komedie je prostě "dvojka",ale dá se na to koukat.Jestliže se tomu už teď nesmějeme, tak to znamená, že :buď jsme ztratili smysl pro humor, nebo už nemáme maloměšťáky.
Policejní akademie 3 (1986)
Asi nejlepší díl celé série, využívající gagy z předchozích dílů a přivádějící je v nových variantách téměř k dokonalosti.
Policejní akademie 2 (1985)
Výborná zábava pro ty, kteří se chtějí jen bavit a nevyžadují u každého gagu intelektuální hloubku.
Pověste je výš (1968)
Jeden z prvních westernů Eastwooda,svižný děj, hodně střílení. Clint má jistou ruku, ať sahá po koltech či po ženách...
Četník ve výslužbě (1970)
Nebezpečné hry (1998)
Selhání vyloučeno (1964)
Kdo má vlastně v rukou osud lidstva, když ani prezidenti dvou velmocí nic nezmůžou ? Ale lidstvo je nepoučitelné, že pane Bushi!!!
Piraňa (1978)
Jestřábí žena (1985)
Středověká legenda o nešťastných milencích oddělených krutou kletbou je působivá a s dobrými hereckými výkony. Zázraky jsou jen v pohádkách,škoda...
Pátek třináctého (1980)
Projekt X (1987)
Pošťák vždy zvoní dvakrát (1981)
Poltergeist II (1986)
Poltergeist (1982)
No jo, kdybych bydlel v domě na bývalém hřbitově, tak bych také neměl klidné sny. Nemá být v názvu -e- ?
Nebezpečný klient (1994)
O slavnosti a hostech (1966)
Jasný trezorový film plný podobenství a černé grotesky. V šedesátých letech se u nás točily takovéto filmy, ne každému byly srozumitelné.
O statečném kováři (1983)
Pohádka B.Němcové byla "vylepšena" několika dobrodružnými motivy, je to lepší průměr.
Romaneto (1980)
Kluci na řece (1944)
Ďábelské líbánky (1970)
Bláznivá a dá se říci i černá komedie spadá do období manželů Brodských, kteří to prý i vymysleli. Zd.Podskalský natočil lepší filmy.
Na život a na smrt (TV film) (1997)
Bdělé oko veřejnosti (1992)
Cesta ke štěstí (1999)
Je to nějak zbytečně rozvláčné, i když je předem jasné, že ti dva se dají znovu dohromady. Prostě americká červená knihovna.
Hordubal (1980)
Tahle již druhá adaptace Čapkova románu je poněkud zjednodušena, asi není jednoduché román zfilmovat.
Malá, menší, ještě menší (1981)
Podivná spravedlnost (1975)
Úspěch filmu Nejdelší yard se pokusili zopakovat reřisér a herec, ale výsledek je slabší, i přes dobré herecké výkony hlavních představitelů.
Těžko ho zabít (1990)
Není sirotek jako sirotek (1986)
Nenáročná podívaná na nesmělého strážmistra VB. kterého jeho matinka, jinak členka PSVB podporuje v jeho snažení.
Jízda (1994)
Říká se: za málo peněz, málo muziky, ale v tomhle případě za málo peněz se udělal docela pohodový film.
Nejlepší člověk (1954)
Co je doma, to se počítá, pánové... (1980)