Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Druhá návštěva Axela Foleyho do Beverly Hills přinesla o něco výbušnější, byť lehce ledabyle nekoherentní akci, která si ovšem ne úplně vždy sedla s humornou stránkou věci. Některé Murphyho sólové improvizační verbální etudy už pro mě překročily hranici vtipnosti (směrem do otravnosti), naštěstí je po většinu času mírnila výborná parťácká chemie trojice detektivů ("Rambo" Billy a rozjíždějící se Taggart). Protentokrát nijak zvlášť nevzrušovala ani samotná zápletka případu, a že se o to předlouhé nohy Brigitte Nielsen pokoušely. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy alias Axel Foley se chce zase předvést - to je zřejmé. Hodlá všem ukázat, kterak je stále mladý a neklidný ... a stejnou měrou akční jako výřečný. Leč chyba lávky - jeho kousky už nepůsobí ani zdaleka tak impulzivně a přirozeně, neboť je zčásti vzal pod svá ochranná křídla KALKUL ... a někde v zákulisí začal promptně propočítávat, kolik mu pokračování úspěšné komedie vynese. Pořád se jedná o vcelku solidní 3*, ale prvotní nadšení pro věc je definitivně pryč ... a nezdá se, že by se ještě někdy chtělo v Beverly Hills zastavit. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harold Faltermeyer : 1. Shakedown - Bob Seger [4:01] ,2. In Deep - Charlie Sexton [4:14] ,3. Hold On - Corey Hart [3:32] ,4. Cross My Broken Heart - The Jets [3:43] ,5. Be There - Pointer Sisters [4:44] ,6. I Can't Stand It - Sue Ann [4:09] ,7. All Revved Up - Jermaine Jackson [3:59] ,8. Better Way - James Ingram [4:05] ,9. I Want Your Sex - George Michael [4:16] ,10. Love/Hate - Pebbles [4:04] ,11. 36 Lovers - Ready For The World [4:00] ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po kasovním úspěchu prvního dílu dostala dvojka Beverly Hills Cop upgrade v podobě většího rozpočtu a hlavně Tonyho Scotta na režijní židli. A dostali jsme víceméně to samé, co už nám jednou producenti naservírovali. Akce je podivně chaotická a špatně sestříhaná (třeba střih na vybuchující auto na konci je HODNĚ lazy), takže často nevím, co se děje. Eddie Murphy improvizuje jako zběsilý, ale častokrát je to spíš na škodu. Přibylo taky hodně nelogických momentů (třeba proč se ten borec z ostrahy nepřiznal k tomu, že Caina nezabil, vůbec to nedává smysl). Na tuhle sérii velmi rychle zapomenu. Po stránce finanční je dvojka vlastně o něco horší než jednička, když si při dvojnásobném rozpočtu nedosáhla výdělků jedničky. Rozpočet: 27 mil. USD. Box office: 300 mil. USD. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stále pohodičková oddychovka. Murphy sa pre úlohu narodil. Film postavený prevážne na humore. To, že policajti majú od takejto uvoľnenosti ďaleko je špecifickým znakom 80 rokov, kedy buddy filmy prekvitali. Poteší štek Chrisa Rocka aj Gilberta Gottfrieda a postava Rosewooda, ktorá to komediálne ťahá tam, kde Murphy nestíha. Hudba zase raz výborná. Bohužiaľ Tony Scott tu nie je veľmi rozpoznateľný. Ide z toho ale dobrá atmosféra a pár krát som sa s chuti zasmial. Takže dávam 4* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 153,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 300 mil. (NIRO)
  • Axel (Eddie Murphy) se v jednom klubu představuje jako Richard James. Jde o jméno Murphyho kamaráda z hudební branže, který mu produkoval jeho hudební album "How Could It Be" z roku 1985. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama