Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání se Seanem Connerym v roli Bonda a dopadlo to téměř tragicky. Velice zašmodrchaný a hlavně ze začátku i dost nezáživný příběh, do kterého mi dělalo velké potíže se dostat. Sean předvádí krásné mlátičky a zaujalo mě potrhlé duo zabijáků Mr. Kidd a Mr. Wint. PS: Určitě zde hraje jedna z nejmíně přitažlivých Bondgirl. 60% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední klasická Conneryho Bondovka. Rozjezd je sice pomalý, ale konec stojí za to. Bond se mstí Blofeldovi za vraždu své ženy a jde po něm celý film. Ten ale změnil vizáž a má i další způsoby, jak Bonda mate. Celé je to o konstrukci obřího laseru, pomocí kterého může Blofeld vydírat světové mocnosti. Je tedy na Bondovi, aby ho zastavil. Hlavně závěrečné dobývání ropné plošiny se mi líbilo. Celou dobu po něm jdou teplí zabijáci,kteří ale nejsou nic moc. "Ten parfém odněkud znám." ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Zatím ta nejmimóznější bondovka, kterou jsem viděl. Connery působí neživým, otráveným dojmem a ani jeho hlášky už nejsou tak břitké jako v předchozích dílech. Tady navíc nepůsobí jako hlavní postava a celým dějem proplouvá pouze díky koňské dávce štěstí a naprosté neschopnosti padouchů ("odstranění" v podobě pohození hrdiny do velké trubky s tím, že ho náhodou stavební dělníci pohřbí zaživa je nápad jak z Casina Royale z roku 1967). V této diamantové anabázi je vidět naprostá laxnost tvůrců, kteří zkrátka slepili dohromady několik akčních momentů a vůbec se netrápili s věrohodností postav nebo jakoukoli logikou příběhu a situací. V hlavě mi tak utkvěla pouze tradičně skvělá úvodní píseň a duo vysmátých homosexuálních zabijáků - nepřipomínal vám jeden z nich Ondřeje Hejmu? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Znova úplne iné exteriéry ako naposledy a znova sú originálne vybraté. Ropná plošina, to sme tu ešte nemali. Ani krematórium. Nemali sme tu ani dvoch mešuge, ktorí akoby sa do filmu omylom zamiešali pri točení nemeckého porna. Diamanty sú síce trochu nedotiahnuté, o to viac ma ale ich rozpustilosť bavila. Tvorcovia si robia srandu aj z inteligencie Bond girl, čo sa mohlo ukázať ako fatálne, chlapský mozog ale vždy nájde riešenie, ako napraviť ženské chyby :) Takže zase a znova: je úplne jedno, o čom to je, ako tvorcom, tak divákom. Pri bitke s dvoma artistkami už cítiť, že Conneryho bolo treba nahradiť niekým novým. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Škorpión použitý na zabitie pašeráka diamantov patrí do rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva, nemá čo robiť. (Z0oMb3E)
  • Internetový server IGN.com ohodnotil tento film jako třetí nejhorší bondovku vůbec. (Colonist)
  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)

Reklama

Reklama