Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Sean Connery (ehm pardon Sir Sean Connery) mi v tehle bondovce přijde šíleně starej. Prostě u něj začla krize středního věku a v některých scénách je to hodně vidět. Triky (některé) jsou k smíchu, ponorka+ výbuch je toho tím nejlepším důkazem. Ještě bych mohl mít pár připomínek, ale na ty kašle chlupy kočka. No dobře, dám 4*, ale je to o inteligenci Paris Hilton. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Diamanty jsou věčné, coby poslední Bondovka se Seanem Connerym. Rozhodně nepočítám tu blbost z r. 1983, což je rádoby neoficilání část o Jamese Bondovi, jenže což o to a ještě mizerná. Ale dost o tom. Po nedávném díu z r. 1969, kde hrál Lazenby tu máme návrat Conneryho. Sean je stejně tak dobrý jako v jeho předcházejících filmech. Nechybí mu to pravé charisma, v jeho 40 vypadá pořád skvěle a zde navíc nešetří skvělými hlášky. Co se týče děje, tak tu máme opět Blofelda a to v jiné herecké podobě. Nějakou souvislost s předchozími částmi tu hledat nemůžeme. Nenavazuje to na předchozí OHMSS ani na You only live twice. Což nevadí, prostě další verze s naším oblíbeným bondovským padouchem. Neměl jsem s tím problém. Charles Grey už hrál v You only live twice, ale ne Ernesta B. Zde Blofelda zahrál solidně, jen mi přišlo mimo ty scény s jeho dvojníky, ale co už. Děj to má běžně prostý; hrozí tu další jaderná katastrofa. Takže víc si stěžovat nemohu. Sice jsou ještě o ždibec lepší Conneryho kousky, ale na tenhle díl se vždy rád podívám. Hlavní bondgirl zde působí trochu chladně, ale své charisma a krásu určitě má. Na poměry starých Bondovek tu nejsou moc hluchá místa. Větší dynamiku akce a spádu to á spíš asi až v té druhé polovině. Tam to má i jednu dobrou automobilovou honičku. Ale nudu zde rozhodně nenajdeme. Veškeré scény jsou rozmanité a zajímavé. Hudba od Barryho je skvělá jako vždy. Ostatní známé postavy včetně M, Q, Moneypenny apod tu máme. No, to je asi vše, lépe Connery skončit v téhle éře nemohl. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Connery se prostě vracet neměl. Takhle při prvním záběru na něj zažijete otřes, prostě to otřese jeho pozicí jednoho z nejlepších Bondů, a abych pravdu řekl, tento jeho návrat u mě ještě více posiluje pozici George Lazenbyho (protože ve srovnání s tímto Conneryho Bondem je Lazenby ještě větší sekáč, než by se v předcházející bondovce jevil). Společně s Connerym totiž jakoby zestrála a zeslábla i tahle bondovka, jako by ztratila dech a neměla už na to, čím dříve oslňovala. Je to prostě slabé. Sice je zde zajímavá (po všech stránkách) a tak trochu normální bondgirl (mou nejlepší bondgirl však vždy bude MoneyPenny, tedy ta, která ji hraje v těchto dílech), zajímavá honička v lunárním modulu a skvělé manželské lože coby akvárium (to bych bral), ale jinak nic moc, příběh nezajímavý, provedení neakční (Bondova rvačka ve výtahu je otřesná) a hlavně nevím, co si myslet jak o dvojci Wint a Kidd, tak o samotném Blofeldovi, ti jsou v průběhu celého filmu jaksi nejednoznační, chvíli dobří, chvíli ne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sean Connery dáva So long série z agentom 007 a dáva zbohom z veľkou parádou. Mne osobne sa táto Bondovka veľmi páčila, aj keď teda začala tu povestná cesta nezrovnalostí a nelogickostí, ktoré patrili k bondovi až do refreshu v podobe Casino Royale. Je síce pravda, že Blofeld absolútne stratil výraznú tvár z you only live twice - a nahradilo ho dáke vlasaté čudo, ktorého doménou je naklonovanie samého seba - ale kupodivu tento vlasatý Blofeld sa drží statusu muža v pozadí a akčného hrdinu z her majesty´s secret service spoľahlivo zatienil. Čo sa týka všeobecného hodnotenia Bondovka ovplíva až trefným čienym humorom, ktorý krásne spestruje svet Jamesa Bonda. Veľmi si musím pochvalovať dvojicu zabijákov, ktorý mi pripomínali podobnú dvojicu zabijákov - pána Vandemarea a pána Croupea z románu Neverwhere. Guy Hamilton ktorý je zručný režisér, naservíroval nám vydatného Goldfingera a opäť nestráca pôdu pod nohami a natočil dych berúcu Bondovku. Nemám čo vytknúť. Stále je to predsa James Bond. Aj keď priznám sa - najslabšieho Bonda so Seanom Connerym považujem film - You only live twice. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

What The Fuck Was That? Totálně divná bondovka ve které nedává smysl vůbec nic a z níž jsem měl pocit jako by celý štáb byl při natáčení permanentně na tripu. Včetně navrátivšího se Coneryho marně nahánějícího svůj šarm pseudovtipnými hláškami, které smutně dávají vzpomenout na jeho předchozí šmrnc a eleganci. Napětí v nesmyslném ději existuje jen ve stopových prvcích, stejně jako akční scény s příšernými triky (ale naštěstí už ne tak příšerným střihem jako předchozí díl s Lazenbym)... a bohužel to jediné co je v tomhle divném mrdníku ujeté dostatečně vtipným způsobem jsou ti záporáčtí teplí bratři. 4/10 ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Vila, ve které Bond (Sean Connery) zápasí s dvěma akrobatkami, je tzv. Elrod House postavený roku 1968 v kalifornském Palm Springs. Dům figuruje v mnoha knihách o architektuře a dodnes vypadá tak jako ve filmu. (Zazie)
  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)
  • Jen Seanu Connerymu se povedlo po pauze se vrátit k Jamesi Bondovi. Všichni ostatní představitelé se již k roli agenta 007 po pauze nevrátili. (x_silver)

Reklama

Reklama