Kdepak, takové pohádky jaké se točívaly, už nikdo neumí. Tenhle film jsem viděl na Štědrý večer a vůbec nepřispěl k té sváteční atmosféře-mdlý příběh, nemá to šmrnc .
Zapálená australská Stalinistka se přímo v SSSR seznámí se svým idolem a dokonce si od něho přinese dáreček v podobě syna, který po otci podědil některé jeho rysy.
Výstižné zachycení doby nedávno minulé plné křivých charakterů, které se umí přizpůsobit kdykoliv a čemukoliv a stále jim to vychází. O Kvídovu otci to neplatí...
Dvoudílný film vystihuje slavného spisovatele, který měl rád život a měl problémy s věřiteli, přestože byl slavný. Depardie je typ, který zřejmě odpovídá dost věrně originálu.
Tenhle film je nutno vidět víckrát,jednou je na takovou kvalitu málo. Hanks se na prosťáčka opravdu hodí, spíše řečeno umí ho zahrát. Konec je dost smutný...
Jeden psychopat chce vyhodit do povětří loď s lidmi na palubě a pyrotechnici se snaží přijít na kloub jeho pekelnému stroji. Bohužel-není drátek jako drátek,stačí přestřihnout ten nepravý a ...
Paní Douglasová zahrála carevnu opravdu dobře, má prostě na to. Tahle menší sága zachycuje vzestup ambiciózní ženy v Rusku, kdy dovedla k výstupu na nejvyšší metu použít všechno.
Film plný záhad a náhodných setkání s tajemným modrým kamenem, který Keitelovi sice přinesl štěsí a pomohl mu z krize, ale ne nadlouho. Velice dobrý film!!
Skupina psychicky narušených milionářů pořádají kdesi v odlehlých lesích USA honičku na (většinou) bezdomovce,kterého vždy zlikvidují a jeho hlavu si nechají jako trofej. Tentokráte však narazí a rapper Ice-T je všechny zlikviduje. Námět není originální, zaujme účast R.Hauera,který si už v minulosti střihl několik "psychoušů".
Názorná ukázka politicko-náboženské nesnášenlivosti, která jde až do krajnosti a fanatismu,obžaloba terorismu ,tentokráte v podání IRA. Ale většina lidí chce přece žít v klidu, ne?
Docela slušně zachycená mozaika lidských vztahů orámovaná docela slušnou námrazou s tragickým koncem. Děti jsou mentorováni svými rodiči, kteří jim však nedávají právě nejlepší vzor.
Tak tenhle film se začal vymykat ostatním z válečné branže, stačí se podívat na rok vzniku. Film jsem viděl jako školní představení a od té doby se po něm slehla zem.
Sice jenom čb , ale perfektní vystižení doby, perfektní herecké výkony a hned při úvodních titulkách výtečná hudba člověka slavnostně naladí - jeden z televizních skvostů.
V tomto případě platí, že dva (terminátoři) jsou lepší než jeden a že dvojka je lepší než jednička (film), Ale bez Arnieho by nebyl ani jeden, už se těším na trojku!!!
Smrt v přímém přenosu (1980)
Tak tohle je Smrt v přímém přenosu , kdy údajně umírající Romy je sledována zvláštní kamerou v oku Keitela.Zajímavý námět a ne příliš veselý film
Královský slib (2001)
Hrad z písku (1994)
Vůbec se mi to nelíbilo, představitelé jsou nějací bezkrevní, všechno je nějaké ospalé,až je to nakažlivé,ale vydržel jsem.
Vyšetřování skončilo, zapomeňte! (1971)
Velice přesvědčivý obraz a situace v italských věznicích, kam se dostane muž s lepší společnosti a kde se ukáže jeho charakter.
Něžná mafie (TV film) (1997)
Vdovy po zavražděných mafiánech to vezmou do rukou a mají opravdu tvrdou roku .
Děti revoluce (1996)
Báječná léta pod psa (1997)
Brubaker (1980)
Redford je přesvědčivý, zřejmě roli nastudoval na identických místech.
Tarzan (1984)
Mnoho filmových i TV verzí nabízí srovnávání, hlavně představitelů Tarzana. Lambert umí udělat zvířecí výraz a myslím, že se na roli hodí.
Balzac (TV film) (1999)
Princezna se zlatou hvězdou (1959)
Pohádka má sice světlé okamžiky, ale místy je to nějaké rozvleklé (balet), životní role J.Zímy a M.Kysilkové
Statečné srdce (1995)
Na tenhle film nezapomenu už kvůli strašnému konci hlavního hrdiny-krutá doba, nikdo se s nikým nemazlil.
Forrest Gump (1994)
Ohrožení Britannicu (1974)
Kateřina Veliká (TV film) (1996)
Lulu na mostě (1998)
Střelec (1976)
Tak tohle byl poslední film s pistolníkem Waynem, který tak trochu byl i o něm - smutný konec někdejšího amerického idolu. No,musíme tam všichni...
Hra o přežití (1994)
Boxer (1997)
Ledová bouře (1997)
Dotek Medúzy (1978)
Jo, telepatie, to je věc. Stačí, když se mi někdo nelíbí a já ho zničím. Trochu je to přehnané, ale Burtonovi to odpouštím.
Dny vína a růží (1962)
Jacka Lemmona jsme zvyklí vídat většinou v komediálních rolích, ale on umí zahrát i role dramatické,až tragické.
Nebožtíci přejí lásce (1972)
Pohodový film, ve kterém se na pohřbu svých rodičů sejdou dva úplně neznámí lidé v cizí zemi a v podstatě začnou jít v jejich kolejích.
Maratón (1968)
F. L. Věk (TV seriál) (1970)
Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
Psycho (1960)
Stačí starý barák, jeden šílenec, trochu tmy a pak se bojíme jít na WC sami.
Jurský park (1993)
Je to sice fantastická podívaná, ale když si vzpomenu na mamuty a triceratopsy Karla Zemana, tak tohle je příliš dokonalé.
Hlad (1983)
Moc se mi to nelíbilo, kde hraje Bowie, tak je bizarnost . Překvapila mě účast Catherine. Všechno je takové nelidské, ale to má zřejmě být.
Duel (TV film) (1971)
V hlavní roli automobily a o to je to napínavější a tajemnější, Spielberg byl prostě talent, což tímto dokazuje.