Reklama

Reklama

Upír v Brooklynu

  • USA Vampire in Brooklyn (více)
Trailer

Obsahy(1)

V brooklynském přístavu přistane prázdná loď plná mrtvých, kterou opustí velký vlk, který se později promění v muže a zmizí v ulicích města. Když zanedlouho poté chytí v ulicích města dvojice italských mafiánů mladého dlužníka Julia, vmísí se do sporu elegantní černoch Maximillian, který chce, aby ušetřili mladíkovo srdce. Jeden z mafiánů ho sice zabije, Maximillian však pobaveně vstane a oba mafiány hravě vyřídí. Julia, který se před ním pokusil uprchnout, chytí a kapkou své krve z něj udělá svého sluhu. Maximilian je totiž upír. Poslední svého druhu. Aby zachránil svůj rod před zánikem, musí do následujícího úplňku najít a získat ženu, která netuší, že je napůl upírka. Případ lodi plné mrtvých dostane na starost detektiv Justice, jehož kolegyni Ritu mrtvoly s vysátou krví podivně fascinují. A právě v ní Maximiilian pozná hledanou ženu a protože se mu žena musí oddat dobrovolně, začne kolem ní splétat jemnou pavučinu svodů. Když jsou pak objeveny mrtvoly italských mafiánů, rozhodne se detektiv požádat o pomoc dr. Zeka, odborníka na záhady. Ten tvrdí, že do Brooklynu dorazil upír. Maximillian několikrát zachrání Ritě život a téměř se mu ji podaří získat, jeho rafinované pokusy však neúmyslně maří jednou Julius, jindy zase Justice, který Ritu miluje. Přesto se mu podaří dostat ji do situace, kdy mu žena podlehne. Začne se měnit v upíra, když je však objevena mrtvola její kamarádky Nikky, jenž se také stala obětí upírova hladu, pokusí se žena z upírova vlivu vymanit. Pochopí, že Maximillian je původcem všech podivných úmrtí a když dojde k rozhodujícímu střetnutí, musí se rozhodnout, zda podlehne kouzlu šarmantního upíra a přijme bohatství, nesmrtelnost a vše co jí nabízí, nebo zůstane člověkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy má těžký život. Každé kamarádství se mu rozpadá (tu kámošovi upadne ruka, tu ucho) , dívka kterou miluje ho nemiluje a všichni ho chtějí sejmout. Přitom si jen občas sosne krve a z nudy sem tam vyrve srdce, nebo utrhne hlavu...mezitím zachraňuje své vyvolené život, aby ji obměkčil, jenže mu plány vždy zhatí všichni kolem a jako bonus má na sbalení dívky čas jen do úplňku jinak jeho rasa zanikne takže na nějaké trpělivé pomalé balení není čas. Tak co závidíte Eddiemu život upíra? Já bych se na jeho místě šel podívat na východ slunce abych měl pokoj. Eddie je ale vytrvalej a tak nám dále servíruje krvavou porci zábavy ze života upíra. ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele

Pozadí vzniku filmu neznám, ale představuji si je nějak takto. Eddie Murphy přišel za Wesem Cravenem, který byl v té době na vrcholu režisérské slávy, a říká: "Wesi, chceme s bráchou udělat společný film. Veselý i krvavý zároveň. Já mám prachy, tak to budu produkovat, brácha už má hotový scénář, a ty nám to natočíš." A starý dobrák Wes kývnul. Vznikl nesourodý snímek, u kterého se člověk nebojí a směje se jen sporadicky. Naštěstí je z vedení týmu cítit aspoň Cravenova zkušenost. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tady na to kydaj hnuj, jaka ze to je sracka a podobne, ale ja uz to videl nekolikrat a pokazdy se paradne bavil. Jiste, neni to zadna kulervouci komedie ani paradni horor, ale jako hororova komedie to funguje naprosto perfektne, sem tam nejaka krvavejsi nebo napinavejsi scena a hlavne spousta hlasek a vtipnejch scenek. Navic Eddie je jako upir paradni a jeho rozpadajici se poskok hodne vtipnej. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní jak takové dvě veličiny jako jsou režisér Wes Craven a herec Eddie Murphy mohou natočit snímek, který nemá co nabídnout. Vše je tu absolutně průměrné a Eddie Murphy se do podobné role nijak zvláště nehodí, ale očekával bych větší úroven a lepší pojetí od mistra hororového žánru Wese Cravena. Tento film osciluje mezi hororem, komedií a parodií ale selhává ve všech jeho zmíněných rovinách. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Wes Craven by povedal (zrejme, ale je to fuk): príbeh čistej lásky. Ale chlapík s takou nevyváženou filmografiu (NOČNÁ MORA V ELM STREET verzus SHOCKER, HORY MAJÚ OČI verzus VRESKOT 3) nemá smerodajné názory. UPÍR V BROOKLYNE je desivý - neviem, ako by to dopadlo, keby hlavnú rolu nehral Eddie Murphy, ale na tomto projekte sa evidentne stretli príliš rôznorodé ikony 80. rokov (on a Craven), pričom každá zastupuje diametrálne iný filmový žáner (komédia, horor). Výsledkom je kuriózne smutná zmes humoru a béčkarsky krvavého hnusu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme je veľa odkazov na Draculu (1992). Tak napr. vylodenie sa v prístave, mŕtva posádka a premena na vlka odkazujú na plavbu lode Demeter, sluha, pojedajúci hmyz zas na Renfielda. (BlackTom)
  • Během natáčení zemřela při nehodě Sonja Davis, kaskadérka, která v některých scénách zastupovala Angelu Bassettovou. (oje)

Reklama

Reklama