Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (3)

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Hrál jsem pctivě všechny hry od první "dosovské" až po posledních 5 dílů od Ubisoftu. Čekal jsem rozhodně více než jen pohádku s humorem pro ty nejmenší. Více skoků a akrobatických kousků, lezení po zdi, čímž je Princ typický a další. Chyběl mi tam nádeh skutečného pravého a dobrodružného prince, na kterého jsem zvyklý právě z her, ze kterých tvůrci vycházeli. Efekty se mi moc líbily a byly velmi zdařilé a propracované, což je i důvod proč dávám nadpoloviční většinu hvezdiček.

plakát

Počátek (2010) 

Co udělám jako první, když se zběžně podívám na informace o filmu, na který chci jít do kina? Zdali má alespoň 50% a na jeho délku. V druhém případě jsem byl skeptický, ale neměl jsem proč. Celých 148 minut jsem seděl přibitý na zadku a sledoval mistrovské dílo, které se odehrálo přímo přede mnou. Už samotná myšlenka snění ve snech a nabourání se do cizího snění je obdivuhodná a režisér si s ní poradil velmi zdařile. Propočítání časů snu ve snu a ještě v jednom snu a dokonalé sladění mi občas připomínaly Charlieho andílky v mužské verzi. To však filmu neubíralo na kvalitě a udrželo vaši pozornost celou délku filmu, aniž byste si všimli, že už je vlastně konec. Zajímavá myšlenka totemů a zjišťování, zdali už jsem skutečně v realitě byla skvěle promítnuta na začátku a hlavně na konci, kde divák ani do poslední chvíle netušil, zdali je opravdu již v realitě nebo tvůrci úmyslně usekli točící se káču, která diváka nakonec donutila se pousmát. Rychlý spád je výborný na udržení pozornosti po celou dobu filmu, ale občas nepraktický pro pochopení celé situace a děje divákem, což společně s názvem filmu (Počátek? – proč ne jednoduše Vnuknutí, dle mého tam žádný počátek nebyl) by byly jediné nedostatky, které k filmu mám.

plakát

Eragon (2006) 

Přes všechny negativní recenze a názory jsem se přece jen rozhodl, že se na filmové zpracování Eragona podívám. Četl jsem knížku, a tak jsem si řekl, že to zkrátka musí stát za to - pro mě jako fantazy maniaka. Nakonec MF Dnes se svou negativní recenzí mě nejvíc nabudila se na film podívat. Musím ale přiznat, že hned ze začátku příběhu mi tam chybělo několik velmi důležitých scén. Například - nalezení vejce ve filmu trvalo pár minut. Růst dračice Saphiry, která vyrostla na filmovém zpracování za 3 sekundy a výběr jména, které si vybrala vlastně sama a následný úprk dračice z vesnice s Eragonem v náručí (drápech), kterému se vlastně nic nestalo a ještě spadl do slámy, když v knížce se popisuje, jak byl celý poškrábaný a skoro snad i umíral. Tyto věci mi zkrátka nedaly a už jsem začal film odsuzovat. Ale brod byl ještě daleko. Ztrhující zpracování bitvy , krásné kostýmy a dračice v brnění mě ihned odtrhly od negativních myšlenek. Bitva s ohnivými koulemi na závěr, kterou jsem si přesně takto představoval, mě utvrdila v tom, že si film zaslouží přinejmenším dobré hodnocení.

Poslední hodnocení (59)

Smrt čeká všude (2008)

25.07.2010

Alenka v říši divů (2010)

25.07.2010

I Love You Phillip Morris (2009)

25.07.2010

Jak vycvičit draka (2010)

25.07.2010

Souboj Titánů (2010)

25.07.2010

Toy Story 2: Příběh hraček (1999)

25.07.2010

Toy Story: Příběh hraček (1995)

25.07.2010

Iron Man 2 (2010)

25.07.2010

Kick-Ass (2010)

25.07.2010

Reklama