Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Tři bratři (2014) 

Zpívané filmy moc nemusím, a tahle pohádka na tom nic nezměnila. "Zpíval" tam kdekdo, až jsem se začal obávat, kdy zapěje i ta kráva. Nelekejte se, nemám na mysli žádnou představitelku ženské role, ale toho ustájeného sudokopytníka. Tenhle počin Svěráků na mě celkově působil celkem rozpačitě, přestože jinak mám jejich věci celkem rád. Zvláště pak druhá z vložených pohádek s pedofilním nádechem. Karkulka byla mála proto, aby se lépe vlkovi žrala, a ne aby si na ní dělal někdo zálusk, jako na nevěstu se vším všudy. Pohádku doporučit nemohu, zvláště ne pak ve vánočním období lidem slabší povahy a se sklony k sebevraždě.

plakát

Vampire Academy (2014) 

Než se stačil Van Helsing rozhoukat, tak upíří vtrhli do Bradavic, kde se vzájemně začali vysávat s kouzelnickými učni. Drákula to završil ojetím Hermiony, zatímco Patizon se postaral o Lenku Láskorádovou a vzniklo z toho tohle - parta holek, která neví, co olizovat dřív, jestli přiteplené spolužáky, spolužačky nebo krvavé zdi. Jinak průměrný film, kde během natáčení nebylo ublíženo žádným plyšákům, protože ti byli nahrazeni živými tvory, takže to schytala jen liška, čičinka a dva hafíci. Za havrana zaskočil kaskadér, který se později objevil i ve filmu Zloba - královna černé magie, takže ten přečkal náraz do betonu téměř bez újmy, což se v dalším zmíněném snímku projevilo jen ztrátou identity, kdy nevěděl, zda je člověk, drak nebo pes (vlk).

plakát

Velká oříšková loupež (2014) 

Více či méně roztomilá zviřátka sbírají oříšky. Oříšků je sice hodně, ale ani to na vyšší hodnocení nestačí, a jeden roztomilý němý krysák s pronikavým kukučem to také nezachrání. Koukatelné to sice bylo, ale šance, že bych to sám od sebe viděl dvakrát by byla jedině tehdy, kdybych při prvním sledování šilhal.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Celkem dobře odvedená práce s působivými efekty, kde "Šmoulinka" se šmoulou "Mrzoutem" mají poměrně dost prostoru, a Jennifer měla možnost si tu v upnutém "všezakrývajícím" neoprenu nacvičit pózy pro své veleúspěšné fotografie. Pozor spoiler! Co mě zklamalo, byl fakt, že tento film v podstatě smazal dějově všechny předchozí. Trochu mi to připomnělo seriál Dallas, kde se Bobby po stovce epizod jen tak probudí ze snu a čučí na živou Pamelu, jak jde ze sprchy. Ale i tak mohu doporučit...ty X - Meny, ne seriál Dallas.

plakát

Zimní příběh (2014) 

Příjemně laděný příběh, až na tu Colinovu přehazovačku nebo co mu to spadlo na hlavu...možná mu tam jen chcípla nějaká vrána. Osobně bych prohodil role Russella a Willa Smitha, který až na scénu s vyceněnými zoubky nepůsobil nebezpečně ani tajemně. Jinak romantické filmy moc nevyhledávám, ale tady to nebylo ve smyslu slaďáku, tak to na mě působilo v celku dobrým dojmem.

plakát

Zmizelá (2014) 

Vcelku dobře propracovaný film, který plynule ubíhá a postupně skládá dějovou mozaiku v jednotný celek. Navíc oběma hlavním postavám role sedla, takže po zhlédnutí mohu s klidem doporučit. Spoiler: Jedinou výtku v ději bych měl k telefonátu Amy z veřejného automatu, kde nahlašuje cizí osoby u boudy se schovanými věcmi - lokalizace automatu a rozbor hlasu by celý její scénář roztrhaly na kusy, a milá Amy by pak nosila do konce života už jen slušivý oranžový mundůr.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Kdyby to natočili před první třístovkou, tak by se o Bitvě u Thermopyl mluvilo jako o slabším odvaru. Myslím si, že to bylo na stejné úrovni, jen prostě jako druhé v řadě, pevninu vystřídalo moře a partu vysvalených bojovníků nahradila parta vysvalených sedláků. Kdybych věděl, že sedlačením získám takovou postavu, tak se vykašlu na fitko a raději jdu okopávat brambory. Byla tam řada skvělých bitev, podtržená strhující hudbou, ale jedna z nejlepších se odehrála v kajutě mezi Themistoklem a Artemisií, kteří se do sebe zaklesli a celou dobu to bylo nerozhodně - hotová jatka :oD.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Vcelku stravitelná odlehčená komedie, u níž se budete bavit, pokud zrovna nejste zapšklý děda s puritánskými sklony. Partička herců, hrajících sebe sama, má ve filmu řadu vtipných scén a momentů, které nenáročného diváka nezklamou, a hlášky s narážkou na filmy, v nichž se herci objevili, jako například v případě Emmy "okradla nás Hermiona", také pobaví.

plakát

Crazy Joe (2013) 

Filmy se Stathamem mám rád, ale tenhle ve stylu co se vleče, neuteče, se opravdu vlekl. Navíc se to místo Crazy Joe mohlo klidně jmenovat Bláznivá jeptiška, protože zatímco Statham měl jen občas halušky a choval se úměrně veteránovi z války, tak jeptiška si odškrtávala jednotlivé body v desateru, jakoby to byl seznam úkolů, které tento měsíc ještě nestihla, včetně nezabíjej nebo nesesmilníš. Mám pocit, že jen jméno boží nevzala nadarmo, ale třeba mi to někde uteklo. Kdyby byl film o něco svižnější, tak by mě to asi zaujalo víc, ale takhle je to pro mě jen průměr. Více drama než akční.

plakát

Croodsovi (2013) 

Holku potěšilo, že jí kluk řekl, že je těžká - tak tomu říkám sci-fi. Ale to nebyla jediná věc mimo realitu, která se ve filmu objevila. Ze zdejší fauny by byl Darwin v sedmém nebi, ale mně to tam z počátku trochu vadilo, než jsem si na ty potvory zvykl - pak už jsem se bavil až o konce. Také jsem rád, že dnešní fotografie tolik nebolí - u těch z filmu bych určitě mrknul pokaždé a úsměv na tváři by mi blížící se šutr asi také nevyvolal, navíc při slově "sýýýr" bych nejspíše přišel o všechny zuby. Jinak po delší době zase kvalitní animák.