Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Mimozemská invaze (2017) 

K planetě Země se blíží ufouni, Wesley zavzpomíná na svá Bladeovská léta a začne si vyřezávat dřevěné kolíky, protože co funguje na upíry, musí přece zákonitě fungovat i na E.T., kterého se snaží zlikvidovat dříve, než si stihne zavolat domů. Všichni ostatní tam utíkají a zakopávají, nebo ujíždějí a bourají, aby následně mohli utíkat a zakopávat - není na to si hezky zapadat v lese. A proč utíkají? No protože jim jde o kůži, a to doslova, protože ufouni jsou rozhodnutí je tetovat. Teď jsem asi něco proflákl, takže pozor spoiler. Dál už raději nečtěte, aby jste se nedozvěděli, kdo umře, a kdo neumře. Tak hezkou podívanou, a moc se u filmu nebojte, není čeho.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Co o tom říci. Herec na hraní v tomto filmu musí mít koule...no a Hugh Jackman je fakt měl, a nebál se své herecké vlohy ukázat naplno, a obě dvě ;D. Jinak průměrná, místy fekální komedie, složená s více či méně povedených scének. Jo, a kdyby jste někdo náhodou věděl, kde se dá sehnat přehrávač IBabe, tak dejte vědět, chtěl bych ho na přehrávaní hudby samozřejmě ;)

plakát

Sejmi prezidenta (2014) 

Tenhle film mi udělal obrovskou radost tím, že jsem na něj nešel do kina, a nevyhodil za něj peníze, protože to byla jedna velká reklama na kýč. Hlavní hrdina (Samík) předvedl, že je nerozbitný, a celkem i naivní, když svůj život svěří do rukou 13-ti letého lovce Oskariho, který dál doskočí než dostřelí lukem. Jdu koukat do zdi, tam najdu lepší děj ;)

plakát

Tři bratři (2014) 

Zpívané filmy moc nemusím, a tahle pohádka na tom nic nezměnila. "Zpíval" tam kdekdo, až jsem se začal obávat, kdy zapěje i ta kráva. Nelekejte se, nemám na mysli žádnou představitelku ženské role, ale toho ustájeného sudokopytníka. Tenhle počin Svěráků na mě celkově působil celkem rozpačitě, přestože jinak mám jejich věci celkem rád. Zvláště pak druhá z vložených pohádek s pedofilním nádechem. Karkulka byla mála proto, aby se lépe vlkovi žrala, a ne aby si na ní dělal někdo zálusk, jako na nevěstu se vším všudy. Pohádku doporučit nemohu, zvláště ne pak ve vánočním období lidem slabší povahy a se sklony k sebevraždě.

plakát

Chatrč (2017) 

Nějak jsem si pořádně nepřečetl, o čem to má být, takže jsem si to pustil ve chvíli, kdy jsem dostal chuť na nějakou detektivku. No, nebyla to detektivka, ale spíše náborová kampaň od Jehovistů, kde se laně prochází ve vaší blízkosti a ptáčci vám cvrlikají nad hlavou u rozkvetlé louky zalité sluncem, a kde lidi vidíte zhulenýma očima Boha jako různobarevná světélka. Ke mě jednou přišla laň také docela blízko, ale buď měla vzteklinu, nebo sežrala půlku pole s řepkou. Do toho ještě ta Nejsvětější Trojice, která byla jako reklama na sluníčkáře. No, a proč tedy jedna hvězda a ne odpad? Protože v tom hráli herce a ne cvičené opice.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Další mexická telenovela s Esmeraldou v hlavní roli, v podání Cliffa Curtise, který až do 15-tého dílu druhé série někde ztratil mužství. Doufám, že po jeho nalezení jej ve třetí sérii opět někde nezapomene. Nebo ho snad ani neztratil, jako mu spíše testosteron v pilulkách sezobala jeho družka Clark, která má větší kou..le, než kdejaký vánoční stromeček. Když vidím pohnuté osudy dalších "hrdinů", tak občas fandím zombíkům v jejich snaze všechny sežrat, zvláště pak, když jsou tak šikovní v maskování, kdy jedete uprostřed pustiny, kde není ani živáčka (rozuměj mrtváčka), náhle musíte zastavit a zkontrolovat motor, a oni se znenadání na vás sesypou ze všech stran. Nakonec vám nezbude, než držet palce feťákovi, což vypovídá a kvalitě ostatních postav. Jestli ty série mají zaplňovat mezidobí, mezi sériemi klasických walkinů, tak to funguje spíše jako reklama ve filmu, kdy si můžete v klidu odskočit, nebo jít něco zakousnout, než začne zase hlavní program.

plakát

Zánik (2015) 

Kde v zasněžené krajině sehnat květiny pro maminku? Prostě splaším umělé a neřeším to jako traumatizovaná Maruška, která jde žebrat k 12-ti měsíčkům, místo aby je koupila v Kauflandu z dovozu ze Španělska. Svět ovládnou zombie, kteří se kousáním množí rychleji, než negativní myšlenky na migranty, aby vzápětí zmizeli neznámo kam, a dali tak prostor dramatu tří postav - nesympatického chlápka s dítětem a jejich souseda, kterého i po vysvětlení nepochopitelně k smrti nenávidí. Pech je, že jiného souseda ve městě a možná i na zeměkouli nemá, navíc je tak úzkostlivý, že z domu ven na procházky moc nechodí, zatímco jeho soused 9 let schraňuje vše, co kde najde, takže když se pak vynoří stádo mutantů, tak má hromadu zbraní na to, aby je zlikvidoval. Ups!!! Možná kromě zbraní měl schraňovat i nějakou tu munici, přece jen balíček patron a 20 diabolek je trochu málo. No co, ale koukat se na to dalo. Spojení dramatu a hororu mělo také něco do sebe, takže těch 60% si to zaslouží, ale 61% už by bylo moc.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Sci-fi zoofilní Popelka - aneb, jak chudá děvečka co umývá toaletní mísy, ke štěstí, pejskovi a planetě Zemi přišla, ale i jako čerstvá panovnice si zachová dekóru a nadále používá záchodovou štětku místo žezla. Tak koukatelné to bylo, takže pytlík na zvratky jsem mohl klidně odložit, ale že bych si po shlédnutí trsnul oslavný tanec, to rozhodně ne.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Další z filmů, který se snaží přetvořit "historii", jen se divím, že na Drákulu amíci rovnou neposlali Abrahama Lincolna, aby v tom historikům, a hlavně děckám, udělali ještě větší bordel. Po vizuální stránce vcelku dobře zpracované, obzvláště Charles Dance, coby upíří senior, byl bezchybný, a jeho zahnívající zuby by vrhly do mdlob 9 z deseti dentistů, a u pedikérek v Palladiu by bylo po jeho návštěvě pěkně našavlováno. Samotný Drákula by se příště měl držet hesla, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítra, a nemusel by pak řešit otázku, jak ochránit ženy, děti a starce - no osobně bych si tipnul, že spíše bude v jejich případě řešit, jestli si je dá blue rare, rare nebo medium. Když ale pominu historické nedostatky, a to, že nejděsivější napichovač tak maximálně zbouchnul svou ženu, tak se na to klidně zase někdy kouknu znovu.

plakát

Divergence (2014) 

Svět, kde se lidé dělí do pěti frakcí a to: neohrožení, které poznáte podle toho, že běhají a hulákají jak paviáni; upřímní, kteří jsou držkatí; sečtělí čili šprti; mírumilovní, takže mrkvožrouti, no a nakonec odevzdaní, u nichž už název napovídá, že jsou předurčeni vládnout. No a sečtělí se někde dočtou, že by je mohli svrhnout, a vzhledem k tomu, že jsou to odevzdaní, tak není jiná možnost než vyvolat válečný konflikt, protože odevzdanost je ve filmu asi chápána jako synonymum k odporu. Jinak to na mě působilo podobně jako Labyrint: Útěk nebo Hunger Games. Jediné, co jsem nepochopil, proč avizovali u neohrožených společné sprchy a otevřené záchodky, když toto téma vůbec nevyužili, ani formou trapasu.