Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

VOD (1)

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Trošku suše, melodramaticky vyprávěná skládačka s kvalitními herci a roztomilou holčičkou v hlavní roli. Post-apo mam rád a tady to vzali zase trošku z jinýho úhlu. Struktura hlavní dějové linky byla fakt super, ale mrzeli mě žánrový klišé, kterejm se mohli vyvarovat. Nebaví mě vždycky čekat na tu úmornou pětiminutovku kdy umírá pes. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zombie jsou látkou, která je většinou pojata jako blbé béčko, ale někdy se přece jen tvůrci odhodlají k něčemu lepšímu. Apokalypsa je zde pojata originálně se sněhem, což se přece jen v souvislosti se zombie tak často nevidí, ale primárně je zaměřeno na postavy a jejich minulost a současnost. To vede k tomu, že jsou zde silná i slabší místa. Celkově ale dobré. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť dojmu premárneného potenciálu. Mám rád filmy s kombináciou ľadová atmosféra-opustenosť-zombíci. Tu sa žiaľ darilo len tej atmosfére, tá bola veľmi dobrá. Chcelo to však zaujímavejší príbeh a viac hororových prvkov. Začalo to dobre, ale potom sa to dostalo do roviny nudnejšej vzťahovej drámy otec-dcéra, kde takmer všetky problémy vyvierali z prirodzenej detskej nevedomosti a zvedavosti. Navyše zombíci mi hrozne pripomínali podzemné príšerky z filmu Descent (2005) - biele, zubaté, vychrtlé a slepé. Koniec so sebou priniesol niečo málo dlho očakávanej akcie, čo určite potešilo, menej ale už samotné uzavretie príbehu, ktoré mi prišlo halabala odbité. Milovníci snežnej postapo atmosféry si prídu na svoje, ostatní budú sklamaní. 65/100 ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli? Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tahle postapokalyptická zombie záležitost se dá připočítat k těm několika málo projektům z posledních let, které do jinak vyčpělého žánru přinášejí svěží vítr. Líbilo se mi zasazení do ledového prostředí, spokojený jsem byl i s podobou, do které se zombíci vyvinuli a hodila se i dramatická rodinná linka. Herci si odvedli své a představitelka holčičky potěšila jak zvládnutým herectvím, tak faktem, že nebyla protivná. Určitě by se dala najít spousta much jako jsou digitální efekty či noční, takřka neviditelné ataky, které, vzhledem k vlastnostem potvor, neměly opodstatnění. Ale mě to nijak zvlášť neotravovalo, takže Extiniction hodnotím jako milé překvapení. 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama