Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 181)

plakát

Zbytečná krutost (2009) 

Nemám pocit, že by to byl až tak "zbytečný film". Jeho poslední třetina, bez zbytečných keců, spoléhající se jen na to, co Yimou Zhang opravdu umí, a to je vyprávět obrazem, tak ta mě o tom přesvědčila.

plakát

Slovania (2020) (seriál) 

Už dlouho jsem si přála příběh, který se odehrává v období rané historie Slovanů, takže jsem naladěna vstřícně. Líbilo se mi vše co se týkalo magie a pohanských rituálů, jednoduchá výprava a maximální využití reálných prvků, bez nějakých virtuálních nesmyslů. Škoda, že příběh samotný je hodně tuctový a charaktery postav jsou většinou nezajímavě černobílé. Z toho vyplývá, že herci nemají příliš co hrát, a ta herecká, ale i režisérská bezradnost občas bije do očí. Ano, mohlo to být mnohem lepší, ale ani tak nejsem zklamaná, a díky za ty dary.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Začátek celkem fajn, včetně muziky. Sice ten příběh znám, ale postavy působí sympaticky a má to šmrnc. Ale ve chvíli, kdy hrdinka začne dělat kariéru, se všecko pokazí a už to jede jen podle stokrát obehraných, ufňukaných pravidel. No, moje chyba, měla jsem to čekat.

plakát

Dvojitý milenec (2017) 

Evidentně se s Ozonem někde míjím, velice často mám totiž z jeho děl pocit, že ke konci ztrácí kontrolu nad tématem a pouze zmateně improvizuje. Výrazově suverénní, ale myšlenkově rozpačitý, jako by si nebyl jistý, co chce říct, tak na mě působí tento film.

plakát

Kůň hrdosti (1980) 

Úplně jiný Chabrol než ho znám. Překvapil mě výběrem tématu i téměř idylickou laskavostí, s jakou k němu přistupoval. A zákonitě jsem si musela vzpomenout na jiný film, na Olmiho Strom na dřeváky. Ten je ale mnohem realističtější a drsnější.

plakát

Mystery Street (1950) 

Klasická noirovka, která si trochu netradičně bere na pomoc forenzní vědy. A vůbec to nepůsobí zle.

plakát

Batman (2022) 

Tak jsem si říkala, že už jsem asi na ty superhrdinské komiksy tak trochu stará. Ale slíbili mi detektivní pátrání a noirovou atmosféru..., a vlastně to i splnili. Ale stejně mám pořád pocit, že už mě to prostě moc nebaví.

plakát

Na mušce - Série 4 (2022) (série) 

Pořád mě to baví, i když už pominulo kouzlo nečekaného. A nejvíce mě překvapuje, jak v tom pořád někdo hledá nějakou logiku anebo, nedejbože, vyšší smysl. Proč?

plakát

Sanditon (2019) (seriál) 

Vkusná "austenovská" romantika, která v závěru překvapí.  A za ten netradiční konec přihazuju jednu hvězdu navrch.