Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Určitě, možná (2008) 

Takový typ filmů mám rád. Neříkám, že je, ale klidně by mohl být o ničem a stejně bych byl přilepený na obrazovce a čekal, která je její matka. Ale být ním, tak si vyberu jinou. Jak už tady bylo někde řečeno, How I Met Your Mother jako film. Ano. I kvůli tomu mě ten film zaujal. Zajímavá forma vyprávění. No a prostě moji oblíbenci Ryan Reynolds a Isla Fisher...

plakát

Ledové království (2013) 

Naposledy se mi tak moc líbilo Na vlásku (Tangled). Jsou animáky, kde se mi líbí jenom některé postavy, jako například v Despicable Me neodolatelní minioni. Ale tady snad nebyl nikdo, ke komu bych měl námitky. Samozřejmě vedou Olaf a Sven, ale zbytek je v těsném závěsu a já tleskám. Velice povedená předělávka Sněhové královny. Mělo to smysl, mělo to romantiku, mělo to legraci. Já se smál.

plakát

Ulička hanby (2014) 

Elizabeth mám rád. Ale kdo má vydržet se celý film držet za hlavu nebo si kousat nehty, protože ani jednomu z těch lidí neumí vysvětlit, co se stalo. A nejvíc jsem trpěl při rozhovoru s policií. Buď ji nenechají domluvit a nebo se ona snaží říct něco, co se dá vyložit více způsoby. Jo, chápu, že bez toho by to nebylo napínavé, ale PANE BOŽE. Lidi ve filmech jsou vážně stupidní.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Seriál je postavený na jednom hereckém talentu. Hugh Laurie předvedl něco, co nedokáže jenom tak někdo. Vytvořil postavu tak sarkastickou a urážlivou, že si ji okamžitě oblíbil (skoro) úplně každý. Tak výraznou postavou mi připomíná Johnnyho Deppa v jakémkoli filmu, který kdy natočil (hlavně Jack Sparrow... ehm... Kapitán Jack Sparrow). Ale kolikrát jste viděli Johnnyho zahrát něco úplně opačného? Já myslím, že hercem dělá herce to, kolik ODLIŠNÝCH rolí zahraje a ne, jak dobře. Na druhou stranu, když zvládne obojí, tak jenom úklona a couvat.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Na takových krátkých seriálů jsem moc nenarazil, ale když už jo, tak britský a vysoce nadprůměrný. Viz. Black Books. Nevím, jestli je krása právě v tom počtu epizod, ale já chci další!

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Tomu se kamarádi říká marketing. Co lidi teď táhne? Simpsonovi! Takže musíme udělat něco úplně stejného, ale tak, aby to nikdo nepoznal! Prosím vás... Kvalitu neupírám. Seriál jistě kvalitní a mnou jednu dobu až nezdravě oblíbený, ale nelíbí se mi, jak jsou ve všem prachy. A narozdíl od Simpsonů jsem se na Futuramu vydržel koukat i v originále. Hlasy jsou prostě nějak příjemnější nebo víc sedí... Nebo nevím.

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Přiznejme si to. Bez Rowana by se na to koukat nedalo.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Tleskám. Už jenom proto, že vysílají pětadvacet let a pořád jim nedošly nápady. Myslím tím dobré nápady. I po tolika letech kvalita nikdy nijak výrazně nespadla. Nedávno jsem se rozhodl koukat na celý seriál pěkně popořadě od začátku. Ani jsem se nenadál a hledal jsem na internetu díl, který, jak jsem zjistil po půlhodinovém úporném pátrání, ještě nebyl odvysílán. „To už je jako konec???“ Ale není. Pokračujeme dál a doufám, že ještě dlouho.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Obvykle nemám rád otevřené konce. Takové ty, kde je nejasné, co se vlastně stalo nebo jestli se něco vůbec stalo. Tady bych ale udělal výjimku. Dokonce jsem přesvědčen, že lepší konec už ani vymyslet nemohli. Samozřejmě se stoprocentně přikláním k Protově verzi o jeho životě na K-PAXu, ale ať si každý udělá vlastní konec sám. Já se smál se slzami v očích a víc od filmu nepotřebuju. Plus excelentní herecké výkony, já už nemám co říct.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Man from Earth. Pozemšťan. Nízkorozpočtový film zdánlivě o ničem. Ale opak je pravdou. Celý film v podstatě jen rozhovor pár přátel v obývacím pokoji, ale člověk se nenudí. To mě dostalo. Takové téma nabízí tolik k diskusi... Materiál pomalu na seriál. Teda kdyby se to doplnilo o nějaké flashbacky. Ale jako filmu tomu nemám co vytknout. Z mého pohledu důkaz, že se za pár šupů dá udělat Film s velkým „F“.