Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Přiznávám, několik scén zasáhlo mé srdce. Celkově ale průhledný pokus o silný příběh, avšak bez jakékoli negativní emoce. Škoda.

plakát

Nepřítel (2013) 

Nervydrásající hudba předznamenává hrůzu, která se má stát, ale nestane. Mám asi milion vysvětlení, co tím autor zamýšlel. Ale pavouci mi tam pořád nezapadají...

plakát

Cesta ven (2014) 

Velmi reálný, uvěřitelný a znepokojivý snímek. A navíc herecké výkony pozitivně překvapily.

plakát

Život Adèle (2013) 

Realistické, niterné, dechberoucí... Už titulky, cože? Já chci ještě, ani jsem si nevšimla, že uběhly tři hodiny!

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Užívala jsem si hlavně atmosféru a prostředí americké jihu. Kamera mě naprosto nadchla, hlavní dějová linka už nikoli. Jako společenská freska ale seriál funguje skvěle.

plakát

Prague (2013) 

Velmi nebollywoodský snímek. Neviděla jsem snad nikdy víc zběsilý a psycho film, než tento. Možná k tomu přispělo pár skleniček vína a posunuté titulky... Shrnula bych to jako nepovedený Klub rváčů s rádoby hlubokým lidskoporávním přesahem.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Přiznávám, film jsem neviděla do konce, přestože jsem díky hereckému obsazení a recenzím čekala něco mimořádného. Kate Winslet je ve své roli výborná, to nepopírám. Spořádaná americká domácnost na předměstí byla ale opravdu něčím mimořádná – nudila tak, že jsem se na to nemohla koukat. Škoda, možná to chce jen správné depresivní rozpoložení a příště to zvládnu.

plakát

Cesta ohněm (2012) 

Tohle jsem opravdu nečekala. Film, díky kterému pro mě slovo násilí dostalo úplně jiný rozměr… Nevěříte vlastním očím, jak dlouho je fyzicky možné odolávat vražedným útokům protivníka. Upozornění pro slabší nátury: pokud nemáte rádi krev, budete mít zavřené oči minimálně polovinu filmu, což znamená hodinu a půl.

plakát

Pátrání po Sugar Manovi (2012) 

Podle pravdivé události? Příběh tak neuvěřitelný, že kdyby byl vymyšlený, byl by naprostým kýčem. Postupné odkrývání osudu zpěváka Sixta Rodrigueze podkreslené jeho hudbou - jedním slovem balada. Přihlouplý úsměv, se kterým jsem odcházela z kina, mě pak neopustil několik dní.

plakát

Trabantem až na konec světa (2014) 

Další z řady „trabantí“ dokumentární road movie. Krásné záběry, kdy vám teče slina z koutku; absurdní situace – dvojitá ztráta pasu mě naprosto odrovnala; vtipy a blbosti – jízda na šlapacích labutích, zdolání rekordu na solné planině; občas trocha mrazení – auta zaplavovaná příbojem. Prostě příjemný filmový zážitek. Nicméně oproti předchozí cestě po Africe mi v tomto dokumentu chybělo více interakce protagonistů s místními lidmi.