Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (719)

plakát

Aein (2005) 

"NECHCEŠ TO DĚLAT?........UŽ TO NEMUSÍME DĚLAT" Tož děvčico korejská, šak neblbni dělali jste to v muzeu, doma, na diskotéce, ve sprše....měj s tím korejským hřebečkem slitování aspoň nad ránem :-) Nevěřil jsem vlastním očím, co to nevidím....tak otevřené sexuální scény v korejské romantice, to jako vážně? :) Trošku mě to připomnělo "Před úsvitem" a mělo to také kouzelné okamžiky uvěřitelnosti a opravdovosti. To váhání mezi "jistotou" a naproti tomu "spalující vášní" bylo přímo hmatatelné, nádherné a konec, ten konec který tu někteří odsuzují....ten mě nadchnul, jakýkoliv jiný by to naopak srazil do toho zmiňovaného klišé....."KDYŽ MI BUDEŠ CHYBĚT.....PŮJDU SEM A BUDU SE TĚ TADY DOTÝKAT....."

plakát

After Fall, Winter (2011) 

KRUTÝ...a do prdele, tak tady jsem si naběhl. Čekal jsem cokoliv jen ne, že to bude tak velká emoční a pocitová nálož a že Sofie bude tak charismatická ženská! Jsou filmy, které by si přes svou výjimečnost a jedinečnost člověk snad ani nepřál vidět....a toto je jeden z nich. Krutý ve své niternosti, krutý ve svých pocitech, krutý ve své upřímnosti, krutý ve své melancholické náladě, tak všeobjímající až z toho mrazí. Krutý, že to vidělo tak zoufale malé množství lidí a krutý, že bych možná chtěl patřit k nim....."BOLEST NENÍ PRO ČLOVĚKA NIKDY LŽIVÁ A STEJNĚ TAK SE TO MÁ SE SMRTÍ. A PROTO JSOU OBĚ MÝMI JEDINÝMI PŘÍTELKYNĚMI."

plakát

Agnus dei (2016) 

Hoď kamenem kdo jsi bez viny......asi tak k těm, kdo jednoduše zatracují matku představenou. Těžká doba, těžká rozhodnutí, těžký vnitřní boj všech zúčastněných, pocity viny, beznaděje, odpuštění.......a krásný film, co to dokázal přinést sice ponurou, ale hodně citlivou a vnímavou formou.

plakát

Agora (2009) 

Historické filmy já rád a když je to film originální jak svým dějem vycházejícím ze skutečných dějin lidstva, tak svým zpracováním, výpravou a poselstvím tak chrochtám blahem :-) a přesně takovým filmem je Agora. Vizuálně dokonalé vykreslení života na konci 4 století v bájné starobylé Alexandrii. Slovy dneška tu sledujeme starověké "multikulti" v praxi. Vyznavači ustupujících antických náboženství, nastupujícího dominantního křesťanství a židé v jednom pekáči....jak to dopadá? Krvavě, velmi krvavě a bolestně. Další důkaz toho, že nehledě na druh náboženství....jeho zfanatizované a radikální čtení vede vždy jen a jen k temnotě, která v konečném důsledku může oddálit důležité objevy pro pokrok lidstva i o tisíciletí.......a postavu Hypatie, skvělé, vzdělané filozofky, hledající odpovědi a poznání zvládla Rachel Weisz bravurně a já s tou velkou ženou na konci opravdu soucítil.

plakát

Aienji (2003) 

Křehoučká nádhera plná emocí a citů. Komornější variace "momentu" která ale zaručeně romantické duše dožene k slzám. Pocitovka, při které se prolíná úzkost s radostí a je tam to NĚCO co z obyčejné romance dělá něco vyjímečného, něco, co ve vás zapustí kořeny a zanechá pocit čiré radosti ze života. Jak je to smutné, tak je to krásné.......a opravdové!

plakát

Akta X - Můj boj 1 (2016) (epizoda) 

Jsou zpět, stejně jako UFO a k tomu konspirace na entou.....no co víc si jako skalní fanda přát?

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

"THE TRUTH IS OUT THERE" aneb stará láska nerezaví!!

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Alexandr Veliký je VELKÝ historický film....skvělý pokus o sondu do duše tohoto velkého dobyvatele, skvělé kulisy. Méně bitev ale o to víc myšlenek a víc opravdovosti. Nechápu to hodnocení tady, fakt ne.....no což evidentně většina lidí čekala jen tupou akci a válečnou vřavu a tuny krve. Ten kdo má starověk a historii opravdu rád jako já, ten si tady našel přesně to co chtěl. Jak říkám Alexandr Veliký je VELKÝ film!

plakát

Ali (2001) 

Nooo tohle je pro mě celkem zklamání. Je jasné, že u tak komplikované osobnosti jakou Ali byl si musí rejža vybrat na co se zaměří, ale vynechat úplně dětství a co ho k boxu přivedlo, první velké vítězství ještě jako amatéra na Olympijských hrách a hlavně, odfláknout jeho celoživotní největší rivalitu s Joe Frazierem letmým a po všech stránkách odfláknutým zobrazením jejich prvního utkání a první Aliho prohry v profi kariéře?? Ale je jasné, že tohle byl oslavný film a tak si rejža vybral ze sportovního osudu hlavně jeho dvě velké výhry které se tak nějak nečekaly. Ale ani to zobrazení zápasů mě nijak nenadchlo, v té době se fakt řezali a smrt obcházela často okolo ringu a na Alim alias Smithovi to prakticky nebylo vidět, Tomuhle zobrzení boxu jsem prostě nevěřil. A ohledem toho co se odehrávalo mimo ring? Je to oslava velkého sportovce, ovšem jaký byl doopravdy se moc člověk nedoví, stejně tak se nic nedozví o největším boxerském zápase všech dob. To vše je naštěstí k vidění v tomto dech beroucím a špičkovém dokumentu.