Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Moje tlustá řecká svatba 2 (2016) 

Jsem takový český Ian. Jsem manželem v řecké rodině a pro mne to není komedie, toto je dokument. Sebe více divné situace nejsou snahou pobavit diváka. Toto je realita. A věřte že mnohdy velmi drsná a to, co někteří považují za humor, je horor (viz. scéna na koleji). Pokud jste to nepoznali, neuvěříte, že příběh který se odehrává tisíce kilometrů v USA se může odehrávat u nás v ČR. Kdo nevěří, ať se u nás zastaví :o P.S. Trošku hodně kecám;-) Hodně jsem se bavil. A tolik pospolitosti,radosti a smíchu nejen v kině, ale hlavně v rodině, bych přál každému :-)

plakát

Interstellar (2014) 

Za mě teda:" Dost dobrý!" Muzika super navozuje atmošku, vesmír je nádherně nekonečný, Anne je kouzelná, co víc si přát. Po pomalém rozjezdu báječná pokoukaná. Co na tom, že fyzika asi dostává trošku na pr.el, vždyť je to film. Poplakal jsem si u amerických kýčů, běhal mi mráz po zádech z úžasných panoramat, držel jsem pěsti, aby to hlavní hrdina přežil i když byl film teprve v půlce. Obrovská podívaná. Já osobně velmi spokojen.P.S:Chybělo jen: "Matt Damon" ;-) Poprvé rozšiřuji komentář. Včera jsem viděl na 70mm filmu a můj zážitek je maximálně umocněn. Nádherný obraz, skvělý zvuk a k tomu plné kino lidí, to je prostě něco.

plakát

Tři bratři (2014) 

Tak teď vůbec nevím, jak začít. Zda kritizovat za ble scénář, špatné texty písní nebo jejich melodie. K panu Zdeňkovi jsem vzhlížel jako k ikoně, která dokázala český jazyk povznést, ale závěrečné zvolání: "Ať nejste rozmazaný" bylo vítězstvím Pyrhy (dříve Pyrhovo vítezství). Tak jsem se těšil a tak jsem byl zklamán :( Těžko se rozdýchává jak Jan, který jako slepý k houslím přišel, tak pedofilní myslivec a ani nedočkavý Pepa, který se nakonec dočká, to taky nějak nefunguje. Možná měl být nedočkavý Matěj, když si nabalil sotva destileté děvče, ale to už zasahuju do scénáře a to bych nerad. Co si zaslouží pochvalu (a také tu jednu hvězdičku) je kamera a efekty, které bohužel pohádku zachránit nedokážou. P.S. Aha! Až nyní chápu, proč to bylo špatně. Je to dánské a tomu my Češi moc nerozumíme.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Českou produkci v posledních letech moc nežeru. Ale je to Krobot, tak jsem to zkoukl a ... Je to drsný, je to ze života, ale musím se zeptat: "Irenko proč?" To, že pražským hercům ta naše moravština do huby nejde a že to, co u nás zní jako citoslovce údivu (např. kurva), je zvýrazněno, aby to někdo náhodou nepřeslechl, na to už si začínám pomalu zvykat. Je mi ale strašně líto, jak se všichni snaží a snaží a vyleze z toho takový nějaký, divný, nijaký, rozplízlý 102 minuty trvající PRD. Pojďme radši točit méně filmů za rok, ale rozmysleme si to, co by asi tak diváka potěšilo. Co vy na to kluci a holky z Prahy !!!

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Tento film mi konečně otevřel oči. 40 let jsem poslouchal, jaká je ta sudička mrcha a přitom.... Už se těším, jak někdo natočí pravdivý příběh o jelenovi se zlatými parohy. Co on to vlastně po tom Smolíčkovi chtěl? Nebyl to náhodou nějaký úchylák, který chudáka Smolíčka zneužíval? Pravda je někde tam venku !!! Ale zpět k Zlobě. Krásná podívaná s krásnou Jolii. Potěší děti i rodiče a byla by škoda na konci neuronit slzičku :)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Todle nastartuje každého fana, který s X-meny prožívá každé jejich dobrodružství. Na konci filmu jsem byl dojat, jak se nám otvírájí dvířka k dalším a dalším příběhům, o kterých fanoušek sní. Krásná podívaná plná akce. Už se těším na další kousek. To bylo suuuupr. Po delší době komixovka, jak se sluší a patří. Všechno do sebe zapadlo, jak kolečka v Staroměstkém orloji. Miluju časovky a tédle není co vytknout. Jen tak dál!!!

plakát

Godzilla (2014) 

Konečně nám malebná americká městečka nedemoluje partička podivných individuí, jako bohové,milionáři a podobně, případně zmutovaný adolescent a jeho fanoušci,ale přichází do akce zvířátko, které má noru kdoví kde v Atlantiku. Pravda je ta podívaná trošičku ukecená, drobátko zdlouhavá, na konci by mohl umřít někdo jiný než bezejmenný komparzista, ale přesto je to návrat ke kořenům, jak se sluší a patří. My co pamatujeme Gapu a nutíme ji sledovat naše nebohé děti, u této akce uroníme vzpomínkovou slzičku. Už se těším, až si to náš ochránce rozdá zase s někým dalším. P.S. Škoda, že tam chyběly holá prsa (ach ta poplatnost dětské přístupnosti), pak by tomu nechybělo vůbec nic.

plakát

Padlé ženy (2002) 

Ale to byl krasavec!!! Na tento film jsem narazil, že si jej pustím ke spaní a ejhle... Nádherně syrová podívaná se skvělou atmosférou. Netuším jak to, že v klubu našich filmomilů nikdo nezavelel k frontálnímu útoku na tohle parádní dílko. Až budete nadávat, jak je na vás život krutý, koukněte na todle. Fujky, fujky civilizovaný světe.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Tak tohle jsem rozhodně nečekal. :o Komiks je má má křišťálová studánka, kterou tento Spiderman ošklivě zakalil. Tolik klišé ve dvou hodinách musí ubíjet snad i obyvatele USA. Stále se musím ptát: "Irenko, proč?" Jako film pro náctileté, kteří se jdou zašít do kina, aby se mohli líbat a ošahávat, asi dobrý. Je tam akce pro kluky, romantika pro holky a když vás přestane bavit to tlachání, může začít s líbačkou a ti starší i s nějakými smělými či nesmělými doteky. Vždyť vám nic neuteče a kdyby snad jo, není to nic kvůli čemu by jste na to měli jít podruhé. Až mi někdy bude smutno, pustím si posledních pět minut a společně se Spidermanem se postavím za své ideály a budu křičet z plných plic: "Přeji si také světový mír." P.S. Mám pocit, že tolik podceňovaný Daredevil s Benem a Flekem si zaslouží, abych se mu omluvil.