Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (155)

plakát

V ráji (2023) 

Mělo to slušný potenciál, tvůrci asi věděli, co chtějí natočit, ale netušili jak. Takže fajn téma, místy zajímavý vizuál, pěkná muzika, průměrní herci, divná režie,... horkotěžko tři hvězdičky.

plakát

Rumový deník (2011) 

Nezáživná slátanina, stejně jako knižní předloha, která připomíná vzpomínání dlouholetého opilce, který už neudrží myšlenku, ale ani ji nedokáže opustit.

plakát

Promlčeno (2022) 

Chyby by se našly, především v obsazení. B.Bočková je jen průměrná herečka, a hlavně špatně artikuluje. D.Barešová je podprůměrná herečka, kterou i těma pár větama její filmová matka Cibulková válcovala na celé čáře. Celé to hlavně táhne Roden, který je prostě skvělý, i kdyby jen četl nákupní seznam. Scénář je nápaditý, byť dopilování by neškodilo. Ale ty čtyři hvězdy si to zaslouží.

plakát

Hříchy pro pátera Knoxe (1992) (seriál) 

Kvalita jednotlivých dílů kolísá, ale celkově klobou dolů před D.Kleinem, že z takové nečitelné slátaniny, jakou je knižní předloha, dostal takhle koukatelné příběhy.

plakát

Vražda na večeři (1976) 

Dokonalá ukázka toho, že pro stvoření skvělého filmu nepotřebujete obrovské peníze. Potřebujete talent napsat kvalitní scénář, a herce, kteří ho dokáží šikovně uchopit. A tady se sešla opravdu nejvyšší kvalita.

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

Úžasně vtipný seriál, kde hláška stíhá hlášku. Tvůrci si dělají srandu ze všeho, z francouzů, němců i britů, nic jim není svaté. KLAP! A nebudu to víckrát opakovat.

plakát

Městečko Pines (2015) (seriál) 

První série se sice odklonila od knihy, ale udržela si energii a přitažlivost. Na konci sice obrovský hák na pokračování, ale přesto vcelku i uzavřené. Druhá série značně zLOSTovatěla. Tvůrci asi moc neveděli kam se vydat. Plácání se v nezáživných odbočkách, zdlouhavé dialogy o ničem. Sice zároveň rozvinuli příběh samotného Pines, ale ty žvásty kolem byly fakt nudné. Kdyby z deseti dílů zůstala tak polovina, bylo by to na úrovní první série.

plakát

Kluci z bronzu (1980) 

To je tak blboučký, až je to úsměvný. Přísný, ale v jádru lidský lampasák, nadšení vojáci, kteří by pro účast na Spartakiádě položili život. Jeden za všechny...  "Žádnej strach, tankáni uměj všechno. Dejte nám vercajk, my to zmáknem." Chvílemi mi přišlo, že si z toho někteří herci dělali skrytě srandu, když deklamovali ty strašný kecy. Dramaturgie kanálu CS film má ale poněkud zvrhlý vkus, když podobnou srajdu z vojenského prostředí, zařadí na den 55. výročí srpnové okupace.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Film je výborné akční drama, které i bez znalosti seriálu dává smysl. Velmi dobře zahraný, akce, kamera, hudba... skvěle to šlape bez zbytečné nudy. Tohle je špička Akt X. Seriál v tu dobu už značně upadal (cca od třetí série), ale film by byl dokonalou tečkou, kdy by tvůrci mohli odejít středem. Bohužel následovaly další série, a celý seriál šel do takový sraček, že to bylo až neuvěřitelné. Tedy na tu dobu. Ta smršť sračkoidních seriálů měla teprve přijít.