Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 532)

plakát

Aberdeen (2000) 

Chvíli mi to trvalo, asi tak zhruba pět minut jsem si marně lámal hlavu, odkud já tu Lenu vlastně znám. A pak mi to docvaklo, to je přece Cersei z Game of Thrones! Trošku jiná barva vlasů, o pár let mladší, ale jinak určitě podobná role. Mladá, nebojácná dívka, která si jde tvrdě za svým, do tohoto typu filmu určitě výborná volba. A pak zcela nepochybně Stellan, v roli jejího otce, který si tak tuze rád přičichne ke špuntu. Sice se hodně dlouho neviděli, ale i tak spolu se vydávají na dlouho a strastiplnou cestu do Aberdeenu, která prověří jejich vztah možná víc, něž si oba mysleli. Po počáteční, vzájemné nevraživosti k sobě možná najdou po letech tu správnou cestu.... Rozhodně nečekejte od tohoto snímku nějaké klišé nebo dojemný happy end, spíš jen takovou trošku divokou a reálnou road movie s několika vypjatými momenty a hodně vydařeným koncem.

plakát

About Love (2005) 

Tři povídky o lásce. Tokio 5, Tchaj-pej 2, Šanghaj 4.

plakát

Ada (2021) 

Nejbizarnější film (temná pohádka), za hodně dlouhou dobu. Hodně, ale hodně zvláštní, strohá, ke konci vše vysvětlující. Většinou mám pro podobné filmy pochopení, ale tady zůstal můj pocit tak nějak mezi. Oceňuji tajemnou, hodně napínavou atmosféru a pak hlavně Noomi, která udělala moc dobře, že se vrátila někam hodně blízko svého rodiště. Tři a něco málo pod půl.

plakát

Adam a Eva (1997) 

Ze začátku se to tváří všelijak, ale ve finále se z toho vyklube velmi poctivá, severská komedie. Plná bláznivých situací, které se těm dvěma tak trošku vymkly z rukou. Přes počáteční ohnivou jiskru, po krizi, která se zdá být úplně definitivní tečkou. Ale nebudu předvídat, uvidíte sami, rozhodně to stojí za to. První hodina je velmi dobrá, závěrečných dvacet minut úplně skvělých a konec veskrze originální. Lepší čtyři hvězdy.

plakát

À Deriva (2009) 

Jímá mě až hrůza při pomyšlení, na fakt, kolik podobně skvělých filmů se mi válí na mém disku. Na první pohled neznámých, ale o to více překvapujících. À Deriva je přesně tenhle příklad. Na pozadí výborné hudby se rozehrává příběh o krizi jedné rodiny, očima dospívající dívky, která ač už je skoro žena, tak mnoho věcí ze života dospělých ještě zdaleka není schopná přijmout. A i když mám Cassela až nekriticky rád, všechen můj obdiv a aplaus dnes směřuje k jeho filmové dceři v podání Laury Neiva. Je přesně tím středobodem tohohle snímku a závěrečná scéna s otcem, byla to nejhezčí, co jsem za poslední hodně dlouho dobu viděl. Ps. na stupidní, zdejší obsah vůbec neberte zřetel.

plakát

Advokát (2022) (seriál) 

Ideální výplach na jeden, až dva večery. Dobří herci, solidní děj, perfektní dabing a taková správně letní atmosféra, která se k nastávajícím teplým dnům hodí skoro dokonale. Pokud chcete nějakou nenáročnou, ale veskrze příjemnou jednohubku, je pro vás tenhle seriálový obhájce naprostá trefa do černého. Jen mám takové tušení, že s tímhle sympatickým advokátem nevidím naposledy. A to víte, já se málokdy pletu.

plakát

After Fall, Winter (2011) 

Silně pocitový film. Obsáhlejších komentářů netřeba. Podívejte se a uvidíte. Drama dvou lidí, hledajících správný smysl svého života za to rozhodně stojí. Od nevinného začátku, po strhující konec. Za mě plná palba. A teď vzhůru na Fall!

plakát

Aftersun (2022) 

Slabších pět, nebo silné čtyři? Ono je to ve výsledku vlastně jedno. Důležitý je ten pocit a tam prostě a jednoduše je. Velmi povedené drama o vtahu otce a dcery, po kterém mi nezbývá nic jiného, než zařadit Paula Mescala do mojí herecké topky. Už jsem o tom uvažoval i po Normálních lidech, ale tady se k tomu přidal i mnohem lepší film. A navíc s úžasným a totálně odzbrojujícím koncem.

plakát

Achilles a želva (2008) 

Určitě zatím nejlepší Takeshiho film, co jsem viděl. Úsměvná tragikomedie, s typicky japonským humorem a několika opravdu moc povedenými scénami. A jsem moc rád, že Achilles tu želvu nakonec dohonil, i když mu to dalo obrovský kus práce.

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Ain't Them Bodies Saints se hodně snaží, o tom není vůbec žádných pochyb, ale všechno tohle zůstává tak nějak v půlce cesty. Na tohle téma už jsem viděl poslední dobou dost podobné filmy, jako třeba Mude a potom hlavně Out of the Furnace a oba dva na mě nechaly mnohem větší dojem, což platí hlavně o hereckém obsazení, které mi tak nějak dvakrát nesedlo. Asi jsem na tenhle film neměl tu správnou náladu.