Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 192)

plakát

Divoši (2012) 

Před 20 lety by ten film zapadl do vlny filmů typu Takoví normální zabijáci, Pravdivá romance apod., ale teď už je to obehrané.

plakát

Tři bratři (2014) 

Páni Svěráci, to jako fakt? Dodívat se na to (v televizi) bylo utrpení, ale učinil jsem tak, abych se ujistil, že fakt je to tak vykrádací až do konce. Lituji ty, kteří šli na film do kina, protože při odchodu patřili buď mezi spokojené blbce, nebo pěkně naštvané filmové fajnšmekry. Takovouto recyklaci lidových pohádek (za kterou již - hádám - není komu platit autorskoprávní poplatky, že?), fakt neberu.

plakát

Vánoce v Conway (2013) (TV film) 

To už i ten Správnej dres je lepší.:-D Parkerová, Garcia a Mooreová evidentně potřebovali peníze, když vlezli do tohoto bezduchého filmu. Ano, existuje fůra podobných vánočních snímků, které jsou také takovýto podprůměr či průměr, ale tady prostě mezi herci vůbec chemie nefunguje, zápletka se sousedkou zcela triviální, vedlejší motiv s přítelem na telefonu nadbytečný, ne toto se fakt nepovedlo...

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) 

Po celou dobu jsem přemýšlel, proč je to romantická komedie, a zjistil jsem to: romantická kvůli představě, že hokejisté jsou osobnostně hokejistou ztvárněným Mádlem, a komedie, protože do hlavní role byla obsazena Kuchařová (je mi jí líto, jí nikdo upřímně nikdo neřekne, že herecký talent nemá, proč se nedrží vystudovaného oboru?). Jinak film je dalším důvodem, proč měním názor na to, má-li existovat veřejnoprávní televize placená z našich daní a konc. poplatků.

plakát

Prohnilí (1984) 

Jak sbalil tomu šéfovi ve špitále portmonku. :-D

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Píší 3 hodiny po shlédnutí v kině, postupně se ve mně rozplývá pocit nadšení. Na 4-6 epizodu to nemá, ale rozhodně lepší než 1-3, hodně tomu pomáhají právě aluze na původní trilogii. Výběr herců v tomto díle perfektní, Rey je bravurní volba a jsem zvědav, jestli se nakonec z ní nevyklube nějaký levoboček Skywalkera (byť Jediové neměli mít děti, ale že se to nedodrželo, víme;-)). Fakt nadšen, teď jsem nalomen,zda jít ještě jednou nebo počkat na DVD, kde je o dost reklam méně (20 minut reklam a upoutávek, když lístek stojí 169, je od kina fakt drzost, to už je za hranou a je to důvod, proč do kina chodím málo a raději si počkám na DVD nebo TV).

plakát

Krvavý sport (1988) 

Třetí hvězda z nostalgie, v dětství jsme to s kámošem sjížděli furt dokola. Včera jsem to viděl po letech na Cinemax2 a už to nebylo ono. Navíc děsný dabing, když Pyško daboval i dětského představitelé Duxe :-D

plakát

Creed (2015) 

Důstojný spin-off, který si ze série o Rockym vzal jen to nejlepší. Odkazy na tyto filmy byly citlivě zakomponovány, film nesklouzl k lacinému příběhu o napraveném boxerovi, ale naopak restartoval příběh o americkém úspěchu, který byl podstatou prvního Rockyho. A Stallone? Dosavadní kladné hodnocení jeho výkonu odbornou kritikou není nijak přehnané. Žádné přehrávané machovství, ale naopak civilní výkon o muži, který si konečně uvědomil svůj věk a možnost předat své zkušenosti dál. Když se objevil na plátně, uzmul si prostor pro sebe. Myslím, že nominace na Oskara ho nemine, nevěřím ale, že ho dostane, byť bych mu ho za vše, co pro akční žánr udělal, zasloužil.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Nic moc to nebylo před dvaceti lety, nic moc je to i teď.