Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (356)

plakát

Tenkrát v Anatolii (2011) 

Tenkrát v Anatolii se vlastně vůbec nic zajímavého nestalo a to je na tomhle filmu asi úplně to nejlepší. Nevím, který jiný film mě dokázal tak přenést do samotného naprosto realistického prostředí, kde se řeší jedno klasické vyšetřování a běžné věci tureckého života. A ty scenérie...nádhera!

plakát

Montevideo, cesta za snem (2010) 

Jak hodnotit takovéto nastylizované nacionalisticko-fotbalové retro? Film ocitající se mimo kategorie, asi tak jako by se do kulis seriálu "Vyprávěj" přidali srbští krasavici a krasavice, kteří v dokonale krásném a studiově čistém prostředí bojují za správnou věc, tedy za kulatý nesmysl, spravedlnost a hlavně za účast na novodobém mistrovství světa. Juchaná přesně se hodící na nedělní odpoledne:-)

plakát

Stud (2011) 

S odstupem času dávám pouze průměrné hodnocení. Po čase, kdy vyprchá počáteční nadšení a efektivnost daná fyzickým herectvím Michaela Fassbendera, zůstane pouze matný dojem, že film pouze klouzá povrchu, nejde do hloubky a přitom se tváří jako převelké umění a málem jako umělecká výpověď určitého pseudo-světonázoru. Prostě takový pěkný mid-cult:-)

plakát

Trabantem napříč Afrikou (2011) 

Nemá cenu mudrovat nad tím, zda je to kvalitní dokument nebo ne...je to prostě cestopis, místy hodně zábavný a zajímavý, jindy trochu samolibě vychloubačný, ale to už tak je - cestovatelovo ego je mocné a v případě, že má pocit, že se stal objevitelem, tak je to ještě větší.Nicméně klobouk dolů, Afrika je těžká a zároveň podmanivě jedinečná zároveň, prostě TIA! Co dle mého soudu a mé zkušenosti s cestováním v Africe, bylo nejzajímavější a nejvíce příznačné k Africe, byla scéna s nakládáním trabantů na náklaďák a dohadování se o ceně...to prostě nesehraješ, to je prostě krutá, ostrá a psychicky nesmírně náročná Afrika a o tom to vlastně celé je!:-)

plakát

Tibet: Vražda ve sněhu (2007) (TV film) 

Ještě někdo má pocit, že má potřebu obhajovat Čínu, čínské chování k Tibeťanům a okupaci Tibetu. Jen více takových filmů!!!

plakát

Ráj na západě (2009) 

Pokud byla záměrná absurdita imigrantových trampot skutečně cílem, což by asi mohlo být vzhledem k "eden" vyznění závěru, tak bych to dal na tři hvězdičky. Jinak dvě, cesta Eliase byla až moc křiklavá a moc jižansky zmatená, až jsem měl pocit, že chvílemi koukám spíše na grotesku. A navrch by mě zajímalo, kde vlastně Elias přistál, zda to byla Itálie nebo snad Řecko či úplně jiná země, protože se mluvilo pořád jiným jazykem, reálie byly podivné a příběh jakbysmet. Costa Gavras stvořil takový multi-evropský galimatyáš.

plakát

Odsouzení (2010) 

Hillary Swank bez chyby, Sam Rockwell jako jeden z nejméně doceňovaných herců také bez chyby. Tohle jsou dvě věci, které si zapamatuji po skončení filmu. Zbytek? Tradiční scénář o vině, oddanosti, lásce a (OČEKÁVANÉM) finále v podobě usmíření, nevinny a odpuštění. Nic nového pod sluncem, prostřihy do dětství jsou tezovité, když ukazují pouze společné pouto vloupaček bez dalších podnětů, které tvoří vztah. Hillary Swank jako matka od dětí, které moc nezvládá je americky umanutá, plní si svůj sen a svůj běh za spravedlnost. Sam Rockwell jako trochu hajzl, trochu hodný hoch, který měl prostě smůlu. Do toho jižanský profil nenávistné policistky, která se mstí za své raněné ego. Jako celek je to prostě standard, dobře odvedený, ale takový jenž nevybočí ze zajetých kolejí a tudíž ani nemůže oslovit širší publikum.

plakát

Josefína Mutzenbacher (1970) 

Co do legandárnosti hlášek a provedení sahá přinejmenším na paty...ehm, no spíše někam jinam:-), Hlubokému hrdlu!:-) A ten konec, naprosto geniální, prostě oldskoolový pornáč, jenž český dabing pozměnil na třeskutou komedii:-))

plakát

Rozchod Nadera a Simin (2011) 

Vyjimečný, precizně vystavěný film...skvělý scénář, atmosféra, prostě maximálně autentický zážitek! Plus radost, že se takové filmy točí zrovna v Íránu. O Elly se mně líbilo hodně a tohle to ještě překonalo!

plakát

Na cestě (2010) 

Zklamání...poměrně atraktivní téma na pozadí Sarajeva se změnila v tezovitě vyprázdněnou sobotně-televizní agitku, která nepojednává ani čistě o komplikovaném vztahu dvou lidi (kteří řeší dítě a vztah), ani o víře (ta je zde podána v situacích, které nutně vzbuzují úsměv na rtech, ale nikoliv proto, že by to byla komedie) nebo o vztahu k minulosti, vztahu nemuslimů k muslimům apod. Prostě snímek chtěl nutně všeobecnou několik témat (zbytečně) místo, aby se detailněji věnoval (lépe a niterněji) jenom určitým částem...Prostě vše šlo po povrchu, do hloubky se režisérce moc nechtělo...