Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kouzlo příběhu Betty a Kennyho Watersových tkví v něčem úplně jiném, než jen v tom, co oficiálně uvádí distributor a to tvůrci vůbec nezohlednili! Dobře, máme tu sestru, která se sice správně rozhodla, ale ke svým mentálním indispozicím, studovala práva nějakých šestnáct let nebo kolik. Bráchovi musely téct nervy. Ale o to také nejde. Jde právě o to, že tenhle chlap prostě neměl štěstí, nebo mu zkrátka nebylo dáno, aby si užil světa, protože, jakmile si neprávem odkroutil dvacet let v lochu s přísnou ostrahou, pobyl na svobodě jen šest měsíců a zabil se pádem ze zdi, když si chtěl zkrátit cestu. To je blbý, co? Podle mě tohle mělo být pointou filmu. Člověk míní, ale Bůh mění - to by se Amíkům líbilo. Bez této (smutné) senzace je celkově film poněkud nuda, není to nijak šokující drama. Prostě jen vyprávění jedné neobyčejné soudní kauzy a oddanosti k sourozenci. Doják to ale také úplně není. Natočili to poněkud nemastně neslaně, jako kdyby to jen chtěli odvyprávět, ale z nás nevytáhnout jedinou emoci. Tomu se trochu divím. Zabili Kennyho, parchanti. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, ani se nechce věřit, že je to podle skutečných událostí, že by něco takového někdo udělal pro svého sourozence. Sam Rockwell je neuvěřitelně charismatický a Hilary Swank myslím, že už dlouhou dobu dokazuje, že patří mezi nejlepší herečky současnosti. Přesto však toto drama nijak nevybočuje z řady a za dva měsíce si na film ani nevzpomenete. Rozhodně ale alespoň za jedno podívání film stojí. 3,5* ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Závěr byl dojemnej, bodejť ne, když se k němu plazil 100 minut dlouhý příběh, který ovšem tuto stopáž nedokázal naplnit dostatečně strhujícím obsahem. Zejména první hodina byla nudná jako školení o bezpečnosti práce. Ze scénáristického hlediska je pak neomluvitelná nesmyslně odložená konfrontace s bývalou ženou obviněného a je mi úplně jedno, jak to bylo ve skutečnosti, ve filmu to takhle prostě nefunguje. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Další z povedených soudních dramat vystavěných na skutečném příběhu justičního omylu o miglém americkém systému trestního práva, v němž jde především o to, ke každé vraždě přidělit vraha, nikoliv o to, opravdu ho najít. Případ vytažený ze stovek dalších, v nichž objevení metody analýzy DNA umožnilo nalézt a po dlouhých létech zrpostit a propustit z vězení nevinně odsouzeného, který je filmově zajímavý tím, že motorem vedoucím k osvobození je sourozenecká láska. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama