Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Muzikál aneb Cesty ke štěstí (2016) 

Jedna hvězda za milé tváře a druhá za to, že se natáčelo ve Chřenovicích, kde jsem sama kdysi byla na školním výletě a mám na toto místo samé hezké vzpomínky. Jinak mě film velmi zklamal. Čekala jsem veselý hudební film, sice jednodušší, ale rozhodně ne nesmyslný. A tohle mi bohužel nesmyslné přišlo. Bylo to naprosto bez děje a bez zvratů a nevšimla jsem si žádného smysluplného dialogu (podle mě neskutečně špatný scénář!). Je to škoda, protože námět mi přišel moc hezký a mladé obsazení šikovné ://

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Líbilo se mi: hudba, zvířata, nápad na natáčení v Chorvatsku a Jan Cina, jehož potenciál byl ale tak strašně nevyužitý, až bych brečela:// Nelíbilo se mi: všechno ostaní

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Po dlouhé době jsem byla v kině na kvalitním českém filmu! Mám ráda různé pohledy na takovou tu odvrácenou stranu života a zde se mi dostalo opravdu zvláštního a pro mne velmi zajímavého příběhu. Herci byli výborní! Oba bratry Hádkovy jako herce obdivuji a zvlášť pro Kryštofa mám slabost, takže mu budu držet palce na příštích Českých lvech!

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Letos jsem se štědrovečerní pohádkou opravdu spokojená! Zápletka byla sice jednodušší, ale celou dobu mě bavila. Elixír zapomění byl super nápad a oceňuju také, že jsme po delší době opět viděli draka a turnaj (roztleskávačky pobavily:)). Herci mi do všech rolí seděli a byli moc dobří. Evička Josefíková byla nádherná princezna a spolu s Patrikem Děrgelem tvořili sympatický pár :)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Já jsem z kina jsem stejně jako většina ostatních odcházela nadšená. Sice se mi asi více líbil druhý díl, ale myslím, že i tento natočili téměř dokonale a hlavně všichni herci v tom byli perfektní! Já jsem se nejdřív docela bála, protože tohle rozdělování posledního dílu do dvou částí neschvaluju. U Harryho mi to nevadilo, ale třeba u Rozbřesku to bylo hrozný. Bála jsem se, aby to třeba u Hunger Games nedopadlo nějak podobně, ale řekla bych, že opak je pravdou. Jediná kratičká část, která mi připadala natahovaná přišla na konci, když šli zachraňovat Peetu. Jinak to celou dobu bylo skvělé a nakonec bych řekla, že je možná dobře, když to rozdělili. Téměř všechny scény byly silné a emotivní, při písni Hanging Tree člověku běhá mráz po zádech! Co se týče herců, musím vyjádřit svůj nekonečný obdiv k Jennifer Lawrence, která je podle mého názoru jednou z nejtalentovanějších hereček mladé generace.

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Princeznu a písaře bych nazvala takovou normální pohodovou pohádkou. Je akční, místy napínavá i humorná, nechybí tu hezká princezna a velmi mile mě překvapil Matouš Ruml v hlavní roli. Celkově pohádka ani nenadchne, ani neurazí. Na Štědrý večer jsem čekala víc. (Ale musím uznat, že je o MNOHO lepší a zajímavější než loňský Duch nad zlato.)

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Nádherný emotivní příběh, který člověka dokáže rozesmát i rozplakat, doprovázený šikovnými mladými herci, kteří své sympatické postavy ztvárnili vážně perfektně. Pro milovníky britských romantických komedií jako jsem já je tohle opravdu ten správný požitek! Vřele doporučuji :)

plakát

Tři bratři (2014) 

Já jsem už jako malá znala tyhle malé pohádkové operetky a zbožňovala jsem je! Pro dospělého to možná mohou být jednoduchoučké texty, ale pro dítě jsou podle mě krásné a hlavně snadno zapamatovatelné. Už kvůli těm písničkám jsem byla nadšená, když jsem se o této pohádce dozvěděla, obzvlášť potom, co se objevilo i herecké obsazení. Do kina jsem se těšila a čekala jsem další úžasnou pohádku jako je i Lotrando a Zubejda. Toho jsem se sice bohužel nedočkala, ale zklamaná jsem rozhodně neodcházela! Atmosféra celé pohádky byla krásná a jedinečná, mělo to vtip a spád, kamera i různé počítačové efekty neměly chybu a pro natáčení vybrali naprosto dokonalé prostředí. Konkrétně se mi moc líbilo třeba to, jak celý zámek Hluboká obrůstá trním v Růžence, anebo jak rozkvétala jabloň v Marušce. Vlk byl takový zvláštní, ale budiž:) Pan Svěrák jako vypravěč byl moc fajn! Celkově se mi asi nejvíc líbila Růženka a mrzelo mě, že tak rychle skončila a třetí bratr Tomáš Klus se pak objevil zase až na konci.

plakát

Vampire Academy (2014) 

Všechny díly knižní série, podle které byl tento film natočen, jsem si zamilovala, a proto jsem na něj byla velmi zvědavá. Bohužel mě ale po jeho shlédnutí čekalo veliké zklamání, protože filmové zpracování naprosto postrádá kouzlo. Všechno je do sebe divně poskládané, scény jsou často nepochopitelné a doteď nechápu, jak může být označován jako komedie. Herci mi do toho také vůbec neseděli, snad až na naprosto dokonalou Zoey Deutch. Ta jediná za něco stála a jako Rose byla perfektní! Jedna hvězda je za Zoey a druhou dávám za krásnou poslední scénu s Dimitrijem, která mi tak trochu zlepšila celkový dojem.

plakát

Generace Y (2013) (pořad) 

Jsem nadšená z volby hostů, protože takto alespoň můžu lépe poznat začínající a méně známé herce. Moc mě potěšil rozhovor s Kamilou Janovičovou, s Jordanem Hajem a hlavně s mojí oblíbenou Veronikou Kubařovou. Těším se na další díly:)