Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Mladá dáma (2024) 

Vzhledem k mému nulovému očekávání Damsel překvapil. Vtip je v tom, že jsem kdysi při sledování tradiční pohádky, měl vzdáleně podobný nápad na děj, už to mi tak podvědomě strká hvězdičku." Pohádka" uteče velmi rychle a s tím se pojí i malý problém, kdy si po náběhu titulků říkáte, to bylo ono? kde je zbytek? Vizuál se povedl, perfektní kontrast mezi přebarveným královstvím a temnou horou s dračí jeskyní. Hudba palec vzhůru. Millie sice moc hrát neumí/měla, ale tahle role jí celkem sedla. Logických chyb by se jeden nedopočítal, to už jsem se naučil odpouštět, je to fantasy ne dokument logického myšlení. Vyčítat předvídatelný příběh filmu, který v podstatě vše ukázal v ukázce, je nemístné. Stejně tak si nepamatuju za poslední roky film, který by uměl překvapit dějovým zvratem, který není předvídatelný. Díky bohu za odklon od WOKE propagace a podobných nešvarů, prakticky v tom nevidím vůbec nic z toho. 1Závěrem se jedná o povedený film s dobrým námětem, nad kterým se ale nesmí moc přemýšlet.  7/10  Pro zájemce, stejnojmenná kniha od Evelyn Skye, by mohla být logičtějším průvodcem dějem.

plakát

Van Helsing (2016) (seriál) 

Už je tomu minimálně rok, co jsem viděl první díl a nechal to plavat, právě kvůli podezření, že scénář nebude stát za nic. Nicméně jsem se k tomu přes letošní vánoční dovolenou dostal znovu a dokoukal obě dosavadní série. Přesně jak jsem tušil, po shlédnutí prvního dílu dřív, tak se i stalo, scénář je naprosto katastrofální. Přesně ta katastrofa scénáře je snad vidět i v očích samotných herců, kteří si to dokáží sami uvědomit, jakože co to sakra dělám. Nelogické a opakované situace se množí jedna za druhou. Postavy jsou každou chvíli naladěny jinak, Vanessa jakožto hlavní hrdinka je v jednu chvíli zničená v druhou vypadá jako by celou „rasu upíru“ sama dokázala a byla odhodlána vyzabíjet. To je jedna z věci, která se dá vzhledem k situaci vysvětlit, ale vesměs to nevypadá dobře. Vedlejší postavy mají hodně pomalý rozjezd a něco se s nimi začne dít až ke konci první série, nakonec alespoň v té druhé mají nějaké hodnotnější přínosy. Poslední věcí k postavám na obou stranách lidi/upíři je jejich nevyváženost v síle, která se během dílů mění a postavy jsou na tom vždy jinak. Co se týče prostředí i to se točí na pár místech. Herecké výkony, jak by to měl člověk hodnotit, když se herci musí držet tak blbého scénáře… za mě herecké výkony v pořádku. Krvavost seriálu podle mě není na škodu, sice to není děsivé, spíše nechutné, ale třeba právě to byl cíl. Svět a zasazení, i přes nějaké chyby v propracovanosti světa, sedí dobře. Ano jako hodnocení dávám 4*, i přes to co jsem napsal, snad pro to, že jsem dokázal přehlížet špatně napsaný scénář a ve finále jsem i přes předvídatelnost děje napjatě sledoval kdy se děj někam pohne. Na závěr se jen hodí pravé hodnocení, které by si seriál měl zasloužit, když nebudu brát ohled na osobní pocit, to jsou 2-3*. Na 3. oznámenou sérii se určitě podívám, protože s novými díly je to skoro vždy o kousek lepší a jsem zvědav, kam to dojde.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Zrovna jsem se vrátil z kina a sám nevím, jak přesně bych to hodnotil. Ale 4 hvězdičky, kde jedna je za jodu si myslím, že bude to pravé. Audiovizuál povedený, ale celkově příběh, no nevím, jestli je to správně pojaté. Od kdy věsmírné bitvy probíhají se střelbou obloukem... ve vesmíru má snad střela drátu letu, jako dráhu výstřelu. :D No a aby luke řekl světelnému meči laserovýzáměr, fail? Abych se vyvaroval co nejvíce SPOILERŮ!, řeknu jen to, že tohle jsem s jinými postavami skoro viděl už u původních dílů. Nejprve Hvězda smrti, a teď opět vůdce, za kterým hlavní jedi hrdina přijde s pocitem, že napraví zloducha. Tenhle film, je zprvu táhlý a nakonec vše nahustěné, i když ne tolik, jak bývá zvykem. Závěr, líbilo se, ale nenadchlo, jak by si člověk přál. PS: Cinestar HK sál č.4 nějak nekvalitní obraz.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Možné SPOILERY!!! No co si o tom myslet?, Určitě jde o podařený kousek, ač v některých částech jsem se trochu nudil, ale i tak mě to drželo. Čekal jsem něco trochu jiného, ale byl jsem příjemně překvapen. Sice moc nemusím psycho rodinky ve filmech, ale tady mi to ani nepřišlo. No nepřišlo, to bych lhal, psycho, věřící rodinka už od začátku, ale to jak dopadli ke konci, už jsem se pomalu nevyznal, co vlastně mají na mysli. Film by spíše vystihoval název Kozel, hlavně ten mi tam přišel od první pohledu podezřelý. Já osobně, vždy, snad u každého filmu vidím, co by se dalo vylepšit a určitě by nevadilo ještě o něco více hrát na psychyku a ty čarodějnice pojmout tročku jinak, ale nebylo to pojmuto vůbec špatně, stejně tak herecké obsazení bylo parádní.

plakát

Les sebevrahů (2016) 

Zaměřit se více na Psychiku, prohloubit pranoiu, bylo by to mnohem lepší. Za mě nenaplnil očekávání.

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Po začátku jsem si říkal, že to celkem ujde, ale každým dílem klesá kvalita. Prostředí vypadá fajn, zřejmě ale zapomněli rozvrhnout rozpočet a to jim bylo osudným. Scénář děravý, celý dej strašně urychlený, postavy snad ani nevědí co vlastně chtějí. Nevím, zda herecné výkony přisuzovat neschopnosti herců nebo scénáři. Po negativním hodnocení mohu snad říct, že se na to dalo dívat a jsem zvědav co přinese druhá serie, pokud bude.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Hodnocení celé série, přítomné SPOILERY! Seriál se ubírá nebo spíše ubíral správným směrem, ačkoliv není 100% originální, viz. Desáté království, jen je podán mnohem lépe. Největším zklamáním je za mě 5 sezóna, která se celá, do zimního finále, vlastně odehrává „špatně", události si protiřečí s dřívějšími poznatky a to velmi zřetelně. Naopak 4 sezóna (11 dílů do zimního finále) s Frozen Elsou a Annou, je po delší době inovací v stále jinak stejném sledu události. Objevuje se jiná kultura, více humoru, jak za celou dobu seriálu, tímto způsobem měli udělat celou sérii, myslím, že by to vůbec neuškodilo. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se postavy z Arendelle opět vrátili. Jak jsem již částečně nakousl, jinde jsem měl pocit, že režie velmi brzo ztrácí nápady a snad každá sezóna mě bavila jen do poloviny. Znovu si postěžuji na dosavadní konec, který mne odrazuje. Nakonec však musím seriál pochválit, jelikož jsem neměl problém dokoukat každý díl, s napětím i bohužel jasným tušením co bude následovat. Raději však nebudu rozepisovat nic o postavách, jelikož k tomu se nemám jak krátce vyjádřit. Nejvíce hodnotím za pohádkové motivy.