Reklama

Reklama

Van Helsing

(seriál)
  • USA Van Helsing
Trailer
USA, (2016–2021), 46 h 36 min (Minutáž: 42–44 min)

Hudba:

Rich Walters

Hrají:

Kelly Overton, Jonathan Scarfe, Christopher Heyerdahl, Paul Johansson, David Cubitt, Vincent Gale, Tim Guinee, Aleks Paunovic, Chad Riley, Jennifer Copping (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(65)

Po třech letech v kómatu se Vanessa probouzí do světa pleněného upíry. Spolu s nesourodou skupinkou přeživších bojuje o holý život. (Netflix)

Videa (9)

Trailer

Recenze (22)

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

Postapo? Super! Upíři? Fajn. Dracula a VanHelsing jako ženský? Tady už čichám problém. Opravdu baví mužské postavy, ty ale hraji jen druhé housle, duraz je zde kladen na ženy všech barev a jejich proporcionálnímu vyvážení a v teto násilné feminizaci je problém. Ženy musi hybat dějem za každou cenu, je jedno, že jsou mizerné herečky (krom Hefner, ale ani ta tu nepodala zrovna oslnivý vykon), navic některé charaktery postavené jako zeny jsou fakt na pěst. Koukat se na to celkem dá, jako vata, nez prijdou dalsi série tech opravdu dobrych seriálů, to poslouží celkem dobře ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Post-apo seriály mám rád a filmový Van Helsing se mi líbil, ale tady jsem v podstatě protrpěl 13 dílů první série a fakt to za moc nestojí... Úvodní dva díly fajn, seznamovali jsme se s postavami a s tím co se to vlastně stalo, ale potom už to jde z kopce... Několik dílů se to plácá na místě s nezajímavým dějem a bez nějakého konkrétního cíle... Když už konečně vypadnou z toho baráku, tak se stejně nic moc neděje a je to víc ukecaný seriál, než akční... Hlavní hrdinka je chvíli na rosypání a chvíli zas vypadá, že ten svět vyčistí sama... Nevyvážené... Hloupé... Nudné... První série nakonec nevyřešila vůbec nic a utrpení pokračuje i v prvním díle série druhé... Fakt se divím, že to k druhé sérii vůbec dospělo... /// Edit: Druhá série se povedla lépe a v okamžiku, kdy se z jedné Van Helsing staly dvě Van Helsingy, šel seriál postupně dost nahoru a trio Scarlett, Axel a Vanessa je znatelně lepší než celá první série a přidám jednu hvězdičku! ()

Reklama

Mixam 

všechny recenze uživatele

Už je tomu minimálně rok, co jsem viděl první díl a nechal to plavat, právě kvůli podezření, že scénář nebude stát za nic. Nicméně jsem se k tomu přes letošní vánoční dovolenou dostal znovu a dokoukal obě dosavadní série. Přesně jak jsem tušil, po shlédnutí prvního dílu dřív, tak se i stalo, scénář je naprosto katastrofální. Přesně ta katastrofa scénáře je snad vidět i v očích samotných herců, kteří si to dokáží sami uvědomit, jakože co to sakra dělám. Nelogické a opakované situace se množí jedna za druhou. Postavy jsou každou chvíli naladěny jinak, Vanessa jakožto hlavní hrdinka je v jednu chvíli zničená v druhou vypadá jako by celou „rasu upíru“ sama dokázala a byla odhodlána vyzabíjet. To je jedna z věci, která se dá vzhledem k situaci vysvětlit, ale vesměs to nevypadá dobře. Vedlejší postavy mají hodně pomalý rozjezd a něco se s nimi začne dít až ke konci první série, nakonec alespoň v té druhé mají nějaké hodnotnější přínosy. Poslední věcí k postavám na obou stranách lidi/upíři je jejich nevyváženost v síle, která se během dílů mění a postavy jsou na tom vždy jinak. Co se týče prostředí i to se točí na pár místech. Herecké výkony, jak by to měl člověk hodnotit, když se herci musí držet tak blbého scénáře… za mě herecké výkony v pořádku. Krvavost seriálu podle mě není na škodu, sice to není děsivé, spíše nechutné, ale třeba právě to byl cíl. Svět a zasazení, i přes nějaké chyby v propracovanosti světa, sedí dobře. Ano jako hodnocení dávám 4*, i přes to co jsem napsal, snad pro to, že jsem dokázal přehlížet špatně napsaný scénář a ve finále jsem i přes předvídatelnost děje napjatě sledoval kdy se děj někam pohne. Na závěr se jen hodí pravé hodnocení, které by si seriál měl zasloužit, když nebudu brát ohled na osobní pocit, to jsou 2-3*. Na 3. oznámenou sérii se určitě podívám, protože s novými díly je to skoro vždy o kousek lepší a jsem zvědav, kam to dojde. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Co se dá dělat. Nejpřitažlivější na seriálu je jen to, že tam je jakýsi skvělý upír. Bohužel ten se prvně ukáže až na konci druhé série a bohužel ne všichni mají na to, aby dali celé dvě série a neumřeli při tom nudou. Herecké výkony jsou spíše špatné, příběh je nezajímavý, v podstatě si řeknete nah a ani není nutné vědět, jak to dopadne. Přiznávám, že jsem do toho šla, že je to bude odpočinkový seriál s upíry a jejich lovci. No trochu jsem se spletla; upírů tam sice bylo dost, lovců ale moc ne, objevovali se dost náhodně a aby se neřeklo, odpočinkové to také nebylo. To, že mě seriál uspává , neberu jako odpočinkové. 35 %. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

První řada byla excelentní a zajímavá a pro mě osobně fakt wow. No a potom to šlo z kopce. Z velmi prudkého kopce. Poslední dvě serie jsem jenom tak proletěl a určitě se k nim někdy ještě vrátím, ale dost mě zklamalo jak se ten seriál vyvíjel. Jak by prostě točili z povinnosti a všechno bylo tvořeno jen s polovičním úsilím a mnohdy ani to ne. ()

Galerie (457)

Reklama

Reklama