Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Můj zaručeně nejoblíbenější sitcom, který i po letech a x-tém znovupřehrání dokáže stále rozesmát, dojmout, či rozplakat. Nejsem sice tak stár, abych mohl tvrdit, že jsem na něm vyrůstal, ale v průběhu svého života jsem jej viděl opravdu hodněkrát a s přibývajícím věkem se mi měnily o oblíbené postavy. 11-16 let Joey, protože je vtipný, 16-22 Chandler, protože je sarkastický a nakonec 22+ Phoebe, protože člověka naučí kašlat na názory ostatních a raději si žít podle sebe samého.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Úžasná úvodní znělka. Úžasné zfilmování bojů. Úžasné zpracování. Úžasný scénář. Úžasní herci. Prostě všechno úžasné! Ze všech válečných snímků je toto to nejlepší.

Vikingové

Vikingové (2013)

Rozhodl jsem se přidat úplně nový komentář, který bude součástí, jak samotného seriálu, tak úplně posledního dílu. K Vikingům mám asi největší citový vztah ze všech možných seriálů, které se mi kdy dostali pod ruku. Bude to tím, že jsem na něj narazil sám velmi krátce po jeho vzniku (kdežto všechny ostatní ke mě přišly od mých blízkých a přátel jako doporučení z velké vlny fenoménu, a to jsem se vždycky do něj zapojil až někde v půlce svého působení), takže jsem ho sledoval opravdu řadu dlouhých let, s jedním dílem každý týden, každičký rok a moc dobře si pamatuji, že pokaždé na tenhle okamžik jsem se těšil jako malé dítě na Vánoce. Největším tahákem je samozřejmě hlavní postava Ragnara Lothbroka, na kterém všechno stojí. Avšak nejen on, ale i jeho nejbližší jsou neuvěřitelně charismatické postavy, jejichž naprosto dokonalé hraní ještě více podtrhuje oblíbenost. Ovšem jak to tak bývá, tak s Ragnarovou smrtí šla kvalita seriálu dolů, ale stále stále se držela v těch hranicích, kdy to bylo koukatelné a stále to ještě dokázalo mít spoustu naproto ohromných momentů či scén a atmosféru si to také drželo dobrou. A nakonec finální epizoda, se kterou jsem byl spokojený snad nejvíc ze všech možných seriálů. U všech ostatních jsem zažil, že finále bývá takovo emoční ždímačkou, u Přátel si divák vybrečí oči, kdežto u Hře o trůny člověk křičí, co všechno mělo být (logicky) jinak. Ale tady to všechno skončí tak nějak smířlivě. V podstatě každý se dostal nebo dosáhl toho, po čem toužil a v srdci i duši došel k míru, ke satisfakci. Když jsem sledoval závěrečnou scénu, jak sedí na pláži, tak jsem na to koukal s polovičním úsměvem na tváři a cítil jsem se prostě dobře, že to tak všechno má být.

Futurama

Futurama (1999)

Na rozdíl od Simpsonových, mě i ty nejposlednější série baví.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Do 24. série vynikající seriál, ale 25. a vyšší série jde už z kopce,

Banda

Banda (2019)

Já jsem v sedmém nebi. Okamžitě zapadl mezi mých top 10 nejoblíbenějších. Český překlad je Banda a svým způsobem to tak i je, je to banda grázlů na jedné i druhé straně. Na jedné jsou superhrdinové, ale jsou to hovada, vrahové, násilníci a těží hlavně z marketingu a komerce. Na druhé stojí sebranka našich "hrdinů", kteří jsou ale taky pěkné špíny, kteří proti těm superhrdinům bojují. Snad jediné dvě kladné (a zároveň hlavní) postavy se potkají náhodou a zamilují se do sebe, ale každá z nich stojí na jiné straně barikády (a snad nikdy v životě jsem nikomu víc tuhle lásku nepřál, aby mohli být v klidu spolu). Má to hromadu postav, ale jsou tak dobře napsané a zahrané, že je prostě musí mít člověk rád, ne-li přímo zbožnovat. A co je na tom snad nejlepší je, že si to vytírá prdel všeobecnou současnou slušností a korektností, která nás v moderní době obklopuje. Je to sprosté, nemravné, vulgární, neetické, násilné, částečně i rasistické a dost často i brutální. Místy až tolik, že i já jsem musel odvracet pohled a to jsem už viděl ledacos. Je to to, co tenhle svět v dnešní době potřeboval a vůbec se nedivím, že to má tak vysoké hodnocení a kladné ohlasy.

Pod černou vlajkou

Pod černou vlajkou (2014)

Vynikající úvodní znělka. Výborná tématika. Originální prostředí, které člověka prostě nadchne, baví a vtáhne do děje. Zajímavé postavy, které se neustále a střídavě vyvíjí v divákův zájem, oblibu či odpor. Intriky, mezilidské vztahy, prokelpy z přítomnosti do minulosti, to diváka do děje vtáhne nejvíc ze všeho. Snad poprvé jsem nijak zvlášť extra nedokázal odhadnout děj dopředu, což si myslím, že je to pro seriál jedině plus a má stále čím překvapit. Aspoň podle mě je zde umístěno hodně obsahu v poměrně krátkém časovém období, nevím, jestli je to plus nebo mínus, vím však, že mě mrzí, že seriál není delší, protože takhle jsem se nebavil už hodně dlouho.