Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Sherlock - Šest Železných dam (2017) (epizoda) 

Smutné, jak si lidé neuvědomují, že Sherlock je pořád to nejlepší, co se seriálů týče. Gatiss odvádí neskutečně mistrnou práci a za každou replikou je vidět jeho preciznost. Vy, co dáváte jednu hvězdu, odrážíte jen svou mizivou inteligenci. Sherlockův emocionální vývoj byl nevyhnutelný důsledek vlivu Mary a Johna, jak se jen potvrzuje v následující epizodě. Pokud to nejste schopni intelektuálně zpracovat, doporučuji zvolit jiný seriál.

plakát

Nebezpečné vztahy (2016) (pořad) odpad!

Kdy už si produkce českých televizních společností uvědomí, že je čas vytáhnout hlavu z prdele? Všimli jste si vůbec, že už není rok 1997? Vůbec jsem nepochopila, co to divadlo má znamenat. Každého, kdo se na tomto pseudoochotnickém divadle podílel, bych donutila dát výpověď s doložkou, že už nikdy nikdy nikdy nebude pracovat pro zábavní průmysl, neboť toto beru jako urážku jakéhokoliv vkusu, i toho sebedebilnějšího diváka. Viděla jsem toho hodně, ale tohle řadím mezi TOP 10 dementností, na které kdy kdo vyhodil peníze.

plakát

Sharknado 2 (2014) (TV film) odpad!

Zkrocení zlého žraloka, hořící žraloci, jak mám teď jako žít v normálním světě?

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Odpad nebo 5*, to bylo jedno z nejtěžších rozhodnutí. Sharknado je prostě král odpadu a největší pičovina z fivestars. Záběry z dokumentů, žraloci pod autem, skákající žraloci, létající žraloci, epický závěr! Ten film má všechno.

plakát

Pokání (2007) 

Ian McEwan je jeden z nejlepších a nejdivnějších britských spisovatelů, dodnes si pamatuju, jak jsem od něj četla Psychopolis, kde se holka nechá přivázat k posteli a dostane hrnec, aby měla kde vykonat potřebu. Pokání si ale nese punc Wrightovy Pýchy a předsudku, s důrazem na detail, typickou kameru a hlavně hudbu. Knightley a McAvoy fungují naprosto perfektně, Cumberbatch ve mně vzbuzuje chuť si pořídit pepřák.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Pro mě jeden z králů roku 2013. Ejiofor je naprosto excelentní, Fassbender je na zabití. Lupita se v příběhu jenom tak mihne, a přesto v něm zanechává nesmazatelnou stopu. Příběh Solomona se, z našeho pohledu a v dnešní době, může jevit jako malé fantasy, ale v Americe se právě v době, kdy se zakázalo přivážet otroky, a obchodovat se mohlo jen s těmi, kteří už na pevnině Nového světa byli, děly hrůzy, které 12 let otrokem jenom nastinuje. Samotné zpracování naprostého zoufalství a odhodlání přežít mě okouzlilo. McQueen odvedl obrovský kus práce, pracuje s emocemi, ale zároveň dělá co může, aby se vyhnul zbytečnému patosu. Já tleskám.

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Já se pořád nemůžu rozhodnout, jestli Wasikowska umí hrát. Pořád ji vidím jako nemastnou neslanou Alenku, která každému inteligentnímu dítěti způsobí alergii na cokoliv, co smrdí Disney company. V tomto filmu jsem byla o to nadšenější, když se v učitých momentech probudila ze své herecké letargie a scénu, kdy se "loučí" s Rochestrem jsem obrečela jak malá holka. Tady ta chemie funguje, Fassbender je bravurní, Rivers mě sere stejně, jako v knížce. Našlo by se pár věcí, které mi jako fandovi knižní verze vadí, ale rozhodně je to jedna z nejpovedenějších adaptací. Vždycky si musím klepat na čelo, když chce někdo zfilmovat knihu, která je obsáhlá, jako je například Jana Eyrová, a je nucen příběh, kde každý kus informace vede k pochopení duševního stavu postav, nacpat do dvou hodin. Tady to funguje dost dobře.

plakát

Z pekla (2001) 

From Hell má jednu obrovskou nevýhodu a to je, že se nedrží komiksového zpracování, takže listovači tady budou psát filipiky. Já se kreslené formě vyhýbám, protože ten film prostě miluju. Podle mě je to jeden z nejlepších Deppových filmů, kde ukazuje polohu, která mu sedí. Inteligentní, ponurý feťák s tragickou minulostí je mu prostě šitý na tělo. Pro mě však zůstává Ian Holm klenotem, který Z pekla přetransformoval do jednoho z mých nejoblíbenějších filmů.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Ospalá díra má všechno. Johnnyho Deppa z dob, než okatě klátil sotva zletilé nanynky a prošel přerodem v hipstera, pověstnou Burtonovskou atmošku, krev těhotné ženské na plášti. Na Timovi miluju hlavně to, že ať už si vezme jakékoliv téma, třeba ukradenou holandskou pověst z počátků evropského osídlení Ameriky, udělá si ho po svém, a z nedokonalostí udělá mistrovské dílo.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Poslední Hobit se nese v nostalgickém tónu loučení se s 15 lety práce. Kritika rozdělení titěrné knížky do tří epických dílů je na místě, ale skutečný fanda si stejně povzdychne a pustí si Last Goodbye. Jackson si do třetího dílu ponechal dost materiálu, čímž sice hodně utrpěla dvojka, ale trojce to dodalo na akčnosti a spádu. Jsem ochotna zavřít oči nad neexistujícími zákony fyziky(Legolasův legendární běh po padající věži), popírání možností lidského těla (nekonečné Thorinovo umírání), konec milostného trojúhelníků, kde byly dvě postavy navíc, ostudnou zmínku o Aragornovi. To proto, že Jackson pro mě vytvořil 6 filmů, které za deset let pustím dětem a vytvořím jim dětství, jaké jsem měla já.