Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (46)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

No, musím se přiznat, že jsem nedozrál natolik, abych mohl tenhle filmový pohled režiséra na život zaostalých looserů z Kotěhůlek ocenit. Sám jsem jezdil na brigády a viděl jak to chodí v zapadákovech, kde i lišky dávají dobrou noc, ale tohle? Nevím, být člověkem z vesnice, bral bych tenhle "film" jako urážku. Je však možné, že pan Krobot skutečně z takové líbezné vísky pochází a pak se není čemu divit, že o ní natočil film. Tupé postavy, tupé dialogy, tupý rádoby humor, nezáživné postavy, nedorozvinutý děj. Pokračovat ve výčtu negativ snad už ani nebudu. Jediným pozitivem na filmu zůstává, že otravná Simona Babčáková zaklepe bačkorama. Takže milá Maruno, Jaruno, Oline a další verbeži od Hanušovic, od mne dostávete 5%.

plakát

Falešní poldové (2014) 

Tak takhle dopadnou kucí z Jump Street, až se dostanou ze školních lavic do ulic. Možná je to tím, že jsem prvně kouknul na ČSFD a přečetl jsem si komentáře a viděl nízké hodnocení, ale od filmu jsem nic moc nečekal. O to větší bylo mé překvapení, když se přede mnou objevila parádně sehraná komická dvojka, která hází hlášku za hláškou a moje bránice při tom dostávala zabrat tak, jako by do ní bušil ruský národní hrdina Ivan Drago. Nevím, třeba jsem viděl jiný film než ostatní, ale já si ho vážně užil a musím ho všem těm, kteří mají rádi komedie co mají spád, vřele doporučit. Nebudu tedy "píčka" a dám Justinovi s Ryanem pěkných 78%.

plakát

WolfCop (2014) 

Své hodnocení nebudu nijak protahovat. Toho, kdo za tím hledá pobavení a nadsázku film bude bavit. Kdo za tím hledá horrorový nebo jiný zážitek, toho asi ne. Já jsem hledal to první uvedené a solidně jsem se pobavil. Jasně, není to špička trash žánru, ale nejde ani o žádný podprůměr. Co říct závěrem. Snad jen " Více takových policistů v našich ulicích". Wolfcop si u mně vybojoval pěkných 50%.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Tak, měli jsme tady už děti, které si hrály z hladu tak trochu divočejší hry a při tom si dávaly na budku. Měli jsme tady taky děti tak trošku divergentní. No a teď tady máme nově děti tak trošku ztracené a zmatené. Nicméně hned úvodem musím říct, že ze všech tří filmů se mi labyrint líbil asi nejvíce. Neškodilo by sice trošku ubrat nudných dialogů, ale jinak nemám filmu nic moc co vytknout. Tempo je celkem svižné, děj je zajímavý a výkony herců průměrné. Co mi však zkazilo celkový dojem byl naprosto zpackackaný a nelogický konec. Přišlo to divné jenom mně, nebo se ještě někdo pozastavil nad tím, jak se ten týpek s kuním ksichtem, který si hrál na rádobyvůdce, dostal do té laboratoře s nabitou zbraní a to i potom, co se za skupinkou s hlavními hrdiny spustily neprůchozí stěny a kdy navíc zůstal v tom jejich táboře a absolutně neznal cestu labyrintem? Tohle na filmech nesnáším a jen těžko se přes takové věci přenáším. Nebýt této skutečnosti, dal bych filmu 60%, takhle mu musím udělit 40%.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Pro všechny příznivce Tvajlajt sraček a jim podobných bijáků plných homofobních nagelovaných týpků, kteří se třpytí na sluníčku mám hned ze začátku špatnou zprávu. Tohle není film pro vás! A teď k filmu samotnému. Nové a oroginální pojetí Drákulova mýtu. Proč ne. Jen mi trošku uniká, kde došlo v životě Vlada ke zlomu, kdy se z napichovače a krvelačného bersekra stal milující otec a mírotvůrce. A potom taky nějak nemůžu uvěřit tomu, že by velkou část nepřátelské armády pobili netopýři. To fakt ne. Ale abych jen nehanil. Film je řemeslně pěkně zvládnutý. Nové pojetí je sympatické, ukazuje známou stokrát ohranou legendu v novém světle. Zda-li je to dobře nebo ne, nechám na posouzení každého z vás. Dalším kladem je pak výkon Luka Evanse, který hraje, jako by mu za zadkem stál skutečný Drákula. Mně osobně se film líbil, ikdyž nepatří k těm, které bych měl nutkání pustit si znova. Film nenadchne, ale ani neurazí. Drákulovi posílám na netopýřích křídlech 59%.

plakát

Vejška (2014) 

Tak jsme z Gymplu postoupili na Vejšku. A světe div se, ono to tak nějak ani nejde poznat. Snad by šlo i říct, že Vejška je oproti Gymplu tak nějak krokem zpět. Pár dobrých vtípku, nahá Evička Josefíková a skvělá Zuzana Bydžovská, která se role matky alkoholičky zhostila bravůrně a jeden by i věřil, že ji před natáčením skutečně dali vypít litránek Vodky. Nic víc, nic míň. Tak, Vejšku máme za sebou a nezbývá něž čekat, s čím nás oblaží pan režisér Vorel příště. Že by to byly pokračování nesoucí názvy "Basa" a " Domov seniorů". No, nechme se překvapit. Za sebe uděluji Vejšce nízkých 38%.

plakát

Annabelle (2014) 

Nedá mi to a musím se pozastavit nad některými komentáři. Tak zaprvé, nechápu, jak někdo může tenhle film srovnávat s panenkou Chucky. Chucky se přímo podílí na dění, kdežto Anabella je jen nástrojem, který ve filmu krom zlého kukuče nehraje žádnou roli. Dle mého názoru jde o jeden z nějvětších kladů filmu, protože se nejedná pouze o sprostou vykrádačku Chuckyho. Zadruhé nevím, co by kdo chtěl v hororovém žánru nového. Bohužel, smiřme se s tím, že tento žánr je již notně vyčerpán a natočit něco inovativního je skutečně dost těžké. Jediné v čem se dnes horory liší je to, odkud se objeví duch, kolik mladých teenagerů a jakým způsobem umře, jak budou zombie hladové nebo jak až moc homofobní bude upíří cháska. Anabell není kdovíjak skvělý horor, ale v rámci žánru se jedná o lepší průměr. Jediné co mi zkazilo dojem byl ryze americký konec, kdy se nebohá žena tmavé pleti rozhodne vzít všechno na sebe a zachránit celou vzniklou situaci tak trošku po svém. Určitě se nenechte odradit většinou zápornými komentáři a dejte tomuto hororu šanci. Minimálně vám občas přeběhne mráz po zádech. Za sebe dávám Anabelle 66%.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

K tomu, abych napsal tenhle komentář budu potřebovat protézu támhletoho chlápka. Jo, tak přesně tohle můžu. Sice tady nejde o obrovský spektákl jakým jsou například Avengeri, a místo Kapitána Ameriky s Iron Manem nám tady pobíhá vypelichaný mýval se stromem, ale přesně o tomhle tento film je. O tom skvěle se pobavit. A já se bavil. A to náramně. Bránice dostala nakládačku jako kdyby měla schůzku s Hulkem. Film je dokonale vyhláškovaný a téměř mu nejde odolat. Všechno dokreslují hezké efekty i obstojné akční scénky. Chris Pratt v hlavní roli je prostě skvělý, role mu zřejmě byla šitá na míru. Tak tedy " I´m Groot, We´re Groot and this film is verry good". Star Lord a jeho parta si u mně vyválčila pěkných 89%.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Začal bych receptem od kulinářského experimentátora Ládi Švestky, aneb točíme dobře a draze. Do hrnce si dáme vodou omyté čtyři želvičky, přidáme jednu krysu, zalijeme mutagenem, okořeníme to akcí se špetkou humoru a necháme mírně povařit. Poté servírujeme hladovým divákům a uvídíte, i vy se budete olizovat až za ušima. No a teď trošku vážně. Téma želváků je už tak profláknuté, že jsem čekal, zda-li se podaří pojmout toto téma nějakým jiným způsobem. A ono se to povedlo. Základ příběhu zůstává stejný, ale tu a tam menší či větší odchylky od původního kresleného seriálu dělají z tohoto filmečku parádní věc. Navíc celkový nový look želvákům neskutečně svědčí. Megan je výborná jako vždy a celou želví partu pěkně doplňuje. Za sebe Leovi, Ráfkovi, Mikymu a Donovi uděluji 79%.

plakát

Vampire Academy (2014) odpad!

Harry Potter se letos nevrátí do Bradavic. A víte proč? Protože Bradavice zabrali příbuzní Belly a Edwarda z Tvajlajt sračky. Skutečně jsem si nikdy nemyslel, že by někdo mohl takovou stupiditu vymyslet, ale představovat lidem upíry jako nepodařené klony Džastýna Bíbra je fakt moc. Nu ale což, jak se říká, proti gustu.... Za mně dávám umělou rádoby krví podlitých 0%, ale pokud jste fanoušky homofobních nagelovaných humanoidů s plastovými tesáky, klidně si přidejte 100% navrch.