Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (934)

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Hodnotím až teď s odstupem, kdy je po všem. A protože jsme na filmový databázi je to celkem složitý, vlastně ne. Je to jednoduchý. Že nepůjde o žádný film s hereckými výkony na Oscara asi věděl každý. Že to bude jenom  reklama na jeho  další hru, docvaklo mnohým taktéž. Co tedy mám hodnotit? Trochu se zastavím u Kazmy a jeho show.  Kam až se posunul, kdy začínal s rozhovory v pokojíčku za pár let je obdivuhodné a jeho kousky chtě nechtě dostávaly do varu pomalu celou republiku a bouraly sledovanost. Trochu mi přijde, že dosáhl na vrchol strašně rychle a sám si s tím teď  neví rady a tak zkusil tohle. Z "filmu" udělat jednu obří reklamu na sebe sama. Jak to bude fungovat už víme. Použiju jednu hlášku z jeho "filmu" Ty prachy ti úplně vymyly mozek.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Tak jak jsme zvyklý z předešlých dílů, tak i tady dostaneme spoustu oddechové zábavy a Murphyho nezaměnitelný úsměv. Těžká pohodička, nemám co vytknout.

plakát

Kandahar (2023) 

Tak když si pouštím podobné tipy filmů, tak nemusím být věštec, abych věděl, co mě čeká. A když  to dostanu a snímek mě něčím zvláštním nepřekvapí co by nějak vybočovalo z řady a film posouvalo dál, tak hodnotím průměrem. Tady trošku lepší...

plakát

Operace Fortune: Ruse de guerre (2023) 

Po chvíli sledování se člověk nemůže ubránit srovnání s poslední Mission : Impossible Odplata. Oba snímky vznikly ve stejném roce a nemyslím si, že tento měl za cíl Cruise nějak vykrádat, nebo ho dokonce parodovat. Spíše jsem ocenil, že zde od začátku víte, že si film na nic nehraje a je velmi odlehčený. Přesto bych tam dal více hlášek a vtípků, když se jim samozřejmě nechtělo tolik investovat do akce. I tak jsem byl velmi spokojený a bavil jsem se. Na závěr jenom taková hloupost. Líbí se mi, jak už u nových filmů je jasně označený nepřítel číslo jedna a to AI. Už to nejsou Rusáci, či Arabové. Jen se těším až mi za pár let zazvoní mobil a na displeji bude, že je to kámoš. Když telefon příjmu, tak mi řekne, že to není on, že je to AI, která umí zkreslit jeho hlas a  kromě toho, že mám prázdný účet, tak nám lidem vzkazuje GAME OVER!

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Snímek se vrací ke kořenům a to je dobře. Když  si Hollywood  přisvojil Godzilu jenom jako takový prostředek k velkofilmům a značce, tak už se na to  Japonci nemohli  asi dívat a vrátili jí, tam kam patří. Tedy vyrovnání se s druhou světovou válkou a v neposlední řadě z hrůzy jaderné války. Původní myšlenka je zpátky ve hře a je jen na divákovi čemu se přikloní.  Já byl spokojený.

plakát

Greyhound (2020) 

Napínavý-napínavý-napínavý ani na chvilku Vás to nenechá vydechnout. Už si myslíte, že jste dostali nějakou ponorku a že bude klídek, ale to je jenom začátek nervy drásajícího souboje. Snímek mě bavil a já byl spokojený.

plakát

Sisu (2022) 

Taková hezká pohádka o Kostějovi Nesmrtelném. A i když sem se dobře bavil, tak některé scény byly prostě mimo. To potom není žánr akční či válečný, ale fantasy.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Obyčejná detektivka zabalená do sci-fi žánru? Ale proč? Že je to z budoucnosti? Já si sci-fi žánr představuji poněkud jinak.  Autonomní vozidla jezdí už dnes a nepořádek v lese máme také, takže tady to sci-fi nebude. Nějaké sdružení žije v souladu s přírodou a mimo hlavní proud? I to už tady máme. Nosný prvek sci-fi ve formě oživení člověka tedy jeho digitální zálohy je pro mě sakra málo. Za mě lepší průměr.

plakát

Sympathy for the Devil (2023) 

Cage se rozparádil tak, že jsem ho stěží stíhal. Musím uznat, že to zahrál bravurně a v podstatě táhl celý film. Grimasy šílence jsou opravdu věrohodné. Příběh moc složitý není a v podstatě čekáme na závěr, zda se nám to potvrdí. Za mě lepší průměr.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Filmů o mafiánech je spousta, tady tento snímek mapuje lovce mafiánů. Že to budou policisté, kteří se musí pohybovat za hranou zákona, aby jejich snažení mělo výsledný tah je zřejmé. Za mě to byl poctivý akční nářez.