Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (281)

Fr 

všechny recenze uživatele

CHCI, ABYSTE ZÍSKAL TO, CO SE ZTRATILO, ZJISTL, KDO JE PRODÁVAJÍCÍ, KDO KUPEC A CO SE VLASTNĚ ZTRATILO...“   Jednoduchej  a jasnej úkol. Pro Orsona Fortuneho určitě. Vybere si svůj tým a vyrazí zachránit svět… Prostě nenáročná pohodovka s jednoduchým humorem a akcí, která sází na ruční práci Jasona Stathama. Tohle nemá čím urazit! Sice ani překvapit, ale já se bavil… ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o pátou spolupráci dua Ritchie - Statham. Po třetí si v jeho filmu zahrál Hugh Grant. 2.) Premiéra filmu byla kvůli válce na Ukrajině o rok odložena. Ve filmu totiž vystupují Ukrajinci jako gangsteři. Jsou vydány i verze s upravenými pasážemi, kde se o Ukrajincích mluví. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních Gentlemanech jsem měl vůči Operaci Fortune možná až příliš vysoká očekávání, nicméně z kina jsem neodcházel zklamán. Ritchieho nejnovější snímek je svižná akční oddychovka na jedno zhlédnutí, u níž jsou sice vidět jisté rezervy na poli scénáře a (černého) humoru, v kině však film hezky utíká a díky pravidelně dávkované akci nestíhá nudit. Bylo fajn vidět po celkem dlouhé době Joshe Hartnetta v akci, hlavními tahouny filmu jsou však krutopřísný Jason Statham a neméně řízný Hugh Grant, kterým podobné role prostě sednou. Film ve výsledku neohromí, ani nepřekvapí, zato ale hravě zabaví a napne - a to se počítá. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. Hurá, má první návštěva velkého plátna v novém roce 2023 je tady! A musím říci, že jsem spokojený. Rozhodně jsem nečekal, že mě to tak chytne, neboť trailer mě moc nezaujal. Obával jsem se trapného humoru a divných postav. Naštěstí, nic z toho se nestalo a já se bavil od začátku do konce. Od tohoto režiséra toho asi nemám nakoukáno nejvíc, třeba GENTLEMANI mě moc nezaujaly, dokonce ani Holmes s Dewneyem. Zato takový Rozhněvaný muž se Stathamem, to už byla pecka. Není divu, že Statham skočil po další spolupráci s tímto režisérem. Ani nevím jak bych tento film žánrově a celkově popsal. Je to dost nadlehčené, na nic vážného si to nehraje, ale není to jen nějaká pitomá komedie s jednoduchou zápletkou. Celé je to naprosto inteligentní s vyváženým humorem a výbornými postavami jejich dialogy jsem přímo hltal. Statham je samozřejmě pořád borec a potěší, že se tu často objevoval v akci. Nejen přestřelky, ale i klasické zneškodnovací scénky + jeho výborné chvaty. Možná, že mu to šlo až moc perfektně, takže bych tu jisté napínavé scény uvítal, ale to je fuk. Lépe film snad ani dopadnout nemohl, s ohledem na to, co se dnes točí za píčoviny. Vedle Stathama mě zaujali Aubrey Plaza, Josh Hartnett, který mě asi nejvíc co se týče komediální stránky bavil, poté Cary Elwes, kterého snad znám jen z prvního a sedmého SAW. Hudba v pohodě. Akční scény byly dobré, bylo jich zde akorát. Ve finále to možná mohlo mít nějaké lepší rozuzlení, ale i tak vše dávalo smysl, takže není si na nic výraznějšího stěžovat. Já nevím, někomu to samozřejmě může sednout méně, ale já se bavil dobře a těším se na další vidění. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ritchie opět zkoušející jinou cestu. Více Krycí jméno Uncle než třeba Rozhněvaný muž nebo jakákoliv jiná Ritchiovka a přestože jsem nebyl úplně nadšen, klidně bych mu odklepl příštího Bonda, kterému je operace Fortune až okatě blízko. Standardně zmateně vyprávěné ale střihem i tempem při zemi, víc než bych očekával. Operace Fortune: Ruse de guerre je tak pouze a jen, nenáročná jednohubka, který nikdy nestrhne, zároveň ani neurazí. Jen už si vůbec nepamatuji o co v ní šlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie tentokrát neprekonal sám seba. Pritom zo skúsenosti z minulosti vieme, že on sa prekonať dokáže, napríklad keď chodil s Madonnou. Guy si naďalej robí svoje bondovky, všetkého je tu veľa, ale málo intríg. Zaujímavý element ukrajinskej mafie bola natočený ešte z roku 2021 a dokonca kvôli tomu na rok odložili premiéru tohto filmu, pretože nevedeli, ako z ukrajinských gangstrov urobiť ruských. Potom zistili, že aj tak hovoria rovnakým jazykom, tak je to jedno. Film prináša tradične veľa akcie, ale niekedy už vám to začína byť jedno. Taký jednorazový film s už videnými schémami. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Když Orson (Jason Statham) „vykrádá“ dům Ukrajinců, tak v televizi, kterou Ukrajinci sledovali, se vysílá film Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) a slavná scéna jízdy na kole doprovázená písní „Raindrops Keep Fallin' on My Head“ od B.J. Thomase. (Puxina)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama