Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (12)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Na seriál z prostředí pána prstenů jsem se těšila od ohlášení příprav a nejen to, bylo to pod křídly megakorporace s dostatečným financováním, takže co by se mohlo pokazit? Po shlédnutí prvního dílu jsem dostala odpověď, finance nejsou vše, chtělo to i někoho kdo ví jak má co a kdo vypadata někoho kdo umí psát dialogy. Druhý díl jsem byla schopna se zapřením pustit po dvou týdnech a i přes nesympatickou většinu hlavních hrdinů (s vyjímkou Arondira, Browyn a většiny trpaslíků)  jsem vydržela do konce první řady. Tento počin si nezaslouží označení pán prstenů, ale jako lehce podprůměrné fantasy se na to podívat dalo. Přemýšlela jsem o třech hvězdách, ale existence magického meče jen z důvodu otevření stavidla přehrady mě vrátila do reality, takže dávám 2 a jsem zvědavá, jestli tvůrci vezmou v potaz kritiku lidí a druhou řadu udělají lépe.

plakát

Star Trek: Picard (2020) (seriál) 

V posledních letech si užívám každé oživení, které značka přinese (kromě animované tvorby, které jsem nepřišla nikdy na chuť a prvotního počinu z 60 let, jenž je na můj vkus prostě příliš starý, čemuž i odpovídá představa o sci fi v něm praktikovaná, mám s občasnou výhradou ráda ze star treku vše co na plátno nebo obrazovku přišlo) a to ať už akčněji založený star trek nemesis, alternativní realitu jj abramse (ty filmy mám hned po mých srdcovkách ST II a VI nejraději), nebo moderně provedené trio posledních let Dtscovery, Strange new worlds a Picard, přičemž poslední zmíněný mě zaujal už první (od nové generace naprosto rozdílně pojatou) scénou plnou akce a násilí. Každý týden jsem hltala děj a nové i staré postavy a nemohla se dočkat co bude dál. Seriál hodnotím až po ukončení (alespoň je to tak tvůrci podáváno) a dávám 4 hvězdy a ne 5 protože jako každý fanoušek star treku i já občas zahlédla něco, co se mi líbilo méně, nebo mi připadalo špatně, ale jako celek seriál nezklamal a vzhledem k fámám a konci poslední epizody se nemůžu dočkat s jakým dalším seríálem tvůrci přijdou.

plakát

Candyman: Ďábelský přízrak (2021) 

Candyman je mou oblíbenou sérií už od devadesátých let a tak jsem se nemohla dočkat i obávala nového zpracování (rebootu/pokračování - nebylo jisté co to bude). Dočkala jsem se a nadšená nejsem, obavy byly na místě - film je kombinací rebootu a pokračování prvního filmu, takže nenabízí nic moc nového kromě nového kabátu a hodně extrémního BLM zaměření. Zvažovala jsem jestli dát 2 nebo 3 hvězdy a ze sentimentu dávám 3 ikdyž si je snímek z mého pohledu nezaslouží.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Hry série Tomb raider znám od prvních, které mě nudily, přes "podle nich" natočené filmy (nedržící se naštěstí tématu) proložené skvělou akcí a výpravou, po reboot, který se mi od prvního momentu díky příběhu, zpracování i akci líbí moc a tak film slibující přesné převedení této hry na plátno vyvolal až příliš vysoká očekávání, jenž se postupně vytrácela od prvních scén s Larou, která jako jediná byla ztvárněna věrně (jen mi připadalo, že všechny akční scény s ní byly už v traileru), až do momentu otevření hrobky v níž po sléze očekávání i představa o filmu držícím se opravdu předlohy skončily pohřbeny pod o cca 80% osekanou verzí něčeho co by mohl být dobrý běžný film na podobné téma.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Terminator Genuisys je zajímavá kombinace staré dobré Arnieho akce a modernějšího stylu, pohrávající si se změnou časové linie a ikdyž to po předchozích dílech vypadalo, že záporák nemůže být drsnější opět přišlo (pro někoho možná nepříjemné) překvapení. Všude se najdou chybky a ani tady to není jiné, ale při filmu jsem se dobře bavila a užívala si Arnieho a pár dalších oblíbenců včetně představitele ztělesnění Skynetu a tak se dá říci, že po ne zrovna dobré trojce a Salvation konečně pokračování dosahující úrobně prvních dvou dílů.

plakát

Žena v černém 2: Anděl smrti (2014) 

Ubohá na rádoby lekavých scénách, temném příběhu bez hlavy a paty a pár nic neříkajících obrazech ducha nebo jeho ruky (jichž téměř kompletní sadu obsahovala už upoutávka) založená snaha o horror, kde ona hrůza zůstává pouze v pojmenovájí žánru.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Benedict Cumberbatch opět exceluje (tentokrát jako geniální autistický profesor matematiky a kryptoanalytik Alan Turing) v krásném emotivním zpracování skutečného příběhu snahy prolomit jeden z nejlepších kódů druhé světové války a konstrukce jednoho z průlomů výpočetní techniky na pozadí homofobní Británie válečných a poválečných let.

plakát

Godzilla (2014) 

Godzila je další z pokusů o remake v novém kabátě, na který se pokud budu mít na výběr znovu nepodívám. Jedná se, o jak už si u remaků slavných filmů v poslední době začínám zvykat, jen o bezpříběhovou ukázku speciálních efektů, u které se tvůrci onu bezpříběhovost ani nesnaží maskovat. Efekty a opět pár hrdinských scén jsou to jediné, čím tento film disponuje a souboj monster, na jehož konci jedna odplouvá do oceánu při západu slunce oslavovaná jako hrdina, zatlouká tomuto "veledílu" poslední hřebík do pomyslné rakve.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Star trek in to darkness se mi líbil, ikdyž se jedná o trochu pokřivenou variantu starého geniálního Khanova hněvu. Postavy kapitána Kirka a Spocka byly ztvárněny jako již v prvním Star treku tohoto režiséra excelentně a Benedict Cumberbatch v roli Khana byl dokonalý. Převedení představy vylepšených lidí do moderního stylu bylo krásně ztvárněno už ve Star trek Enterprise, ale až J.J Abrams a Benedict Cumberbatch to dovedli k dokonalosti.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Na hraně zítřka je docela povedený film pro jednou o jiném druhu invaze z vesmíru. Mimozemšťané jsou celkem originální a zápletka zasunutá do osvědčeného konceptu časové smyčky tentokrát v nekomediální rovině, je geniální. Tom Cruise září jako vždy a jeho vývoj od nováčka po hrdinu smrt za smrtí, baví stejně dobře jako celkový příběh filmu.