Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Anthropoid (2016) 

Pro mne naprostá hrůza. Nuda, zmatenost, snaha o ohromující příběh, nemluvě o nešťastném obsazení (Cillian Murphy se svým moderním vzhledem naprosto nehodí na historické postavy, mimo jiné se mi stále vybavuje jeho role transvestity ve filmu Snídaně na Plutu). Autoři by se měli podívat na původní českou verzi "Atentát" z roku 1964, aby pochopili, jak vyjádřit závažnost historických událostí a vyprávět ji přirozeným způsobem.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Jeden z nejnudnějších filmů, co jsem kdy viděla. Scény rádoby ohromující, děj přehnaně nadsazený. Na úrovni literárního braku a harlekýnek z trafiky. I 10,- Kč za DVD v pošetce jsou vyhozené peníze. Šílená nuda nuda a zase jen nuda. Doufala jsem, že aspoň závěr bude trochu překvapivý, ale bohužel. Kde nic, tu nic. Čili nikdy víc.

plakát

Tři muži v negližé (1995) 

Ačkoliv jsem se těšila na komedii s muži v dámských šatech, přišlo velké zklamání. Spíš bych tenhle film řadila mezi romantické s hlubokým podtextem, trochu alá 7 statečných. Dost jsem se nudila a čekala, kdy už to konečně skončí. Ani Patrick Swayze v hlavní roli to nezachránil.

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Film by mohl být super, myšlenka je nápaditá, i prostředí a kamera je povedené. Co mi ale celý dojem kazí je příliš americký styl, postavy mi do uvedených situací prostě nesedí. Kloučkové s účesy 21. století hrdinně řeší situace hodné spíše dospěleji vyhlížejícím figurám. Matka hrdinky vypadá jako její starší sestra. Do tohoto děje mi ony skutečnosti prostě nejdou a celý film hodně sráží.

plakát

Pokrevní bratři (2008) 

Film je najednu stranu kvalitní, nechybí v něm děsivá scéna samotné vraždy, kterou umocňuje představa, že je podle skutečné události. Na druhou stranu je příliš zdlouhavý. Tvůrci jej měli oživit nějakými drobnými událostmi a ne z něj udělat tak těžký kus, že řada diváků určitě film přetočí nebo jej zcela vypne a nedokouká. Poprvé jsem to zvládla odkoukat celé. Při dalším přehrávání jsem to už nevydržela a některé pasáže přeskočila. Jak se říká, méně je někdy více, proto kratší ale záživnější film by byl lepší.

plakát

Nevěsta pro Paddyho (1999) (TV film) 

Tak tahle pohádka se mi strašně líbí. Je netradiční, je svá. I když je počítačová grafika hodně znát, s jejím zpracováním to ladí. Líbí se mi výběr herců, kterým role opravdu sedly. Nemluvě o překrásné irské hudbě, která k tomuto irskému příběhu rozhodně patří.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Pohádka byla krásně zpracovaná, co se týče výběru herců, kostýmů, prostředí, hudby. Určitě se nejednalo o nízkorozpočtové natáčení a to je z filmu zcela patrné. Ale nízké hodnocení uděluji za pro mě naprosto nepřijatelné zpracování povahy popelky. Myslím, že správná popelka určitě nebyla průbojná, neodvážila by se maceše odsekávat a nevrle odmítat práci a nestřílela by po lese zvířata. Potom se ztrácí smysl, proč by jí zvířátka měla pomáhat. Tato pohádka podle mě nedrží heslo, že "dobro vítězí", ale spíše, že "člověk musí mít ostré lokty". A proto to není u mě pohádka o Popelce.

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Supr originální příběh a ještě lepší zpracování. Film jsem shlédla jedním dechem, úplně mě vtáhl do děje. Tvůrci působivě vystihli těžkou atmosféru prostředí a ne vždy dobráckou povahu lidí. Herci, kamera, scény, hudba, vše se skvěle doplňovalo. U mě naprostý top z české tvorby.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Film byl pro mě zajímavý, záživný, ani chvíli mě nenudil. Po celou dobu vypadal jako velkofilm s hlubším podtextem. Herecké obsazení, prostředí a hudba je velmi zdařilé. Co mi nakonec zkazilo celkový dojem byl najednou strohý a rychlý závěr, který upadl na úroveň menších filmů, kde je nutné v krátkém časovém úseku všechno uzavřít bez nějakého většího překvapení. Je to veliká škoda, protože film měl po celou dobu našlápnuto na vysokou úroveň. Takže pro mě spíše zklamání.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Film má u mě vysoké hodnocení, je výborný. Oproti 1 je záživnější, nápaditější. Je důkazem toho, že ve filmu nemusí být nutně erotická scéna, aby byl příběh zajímavý. Sci-fi prvky jsou dobře vymyšlené i zpracované. Jediné, co bych ve filmu zkrátila, je scéna z "léčby" Sarah na klinice, to mi přišlo zbytečně zdlouhavé.