Reklama

Reklama

Baladický pohádkový příběh o podzemní říši skřítků, na motivy irských pohádek. Když tmy a deštivých mraků, co táhnou nízkou oblohou, přibývá, když se láme říjen v listopad, v Irsku všichni slaví Halloween. Předvečer svátku Všech svatých je časem, kdy venku běhají děti v pitoreskních maskách, dospělí zvedají korbele při světle, které plápolá ve vydlabaných tuřínech a v podzemí ožívá svět skřítků. Je to jediný den, kdy mohou tyto bytosti, ne větší nežli vzrostlá myš, do světa lidí a také, kdy smrtelník může proniknout do jejich říše. A tak i mládenec Paddy - hostinský, všeobecně pokládaný za truhlíka a dětinu, se dostane kouzelnou studnou do Mechového sálu a ve své dobrotě a touze po lásce poruší zákony podzemí. Jak to dopadne s ním a s krásnou dívkou Sinead - to vám bude vyprávět tento příběh, který se odehrává právě o Halloweenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

lulundia 

všechny recenze uživatele

Čím více sleduju filmy a pohádky o Irsku, skřítcích a vílách, tím víc propadám jejich kouzlu. Dva skřítci baštící kaši s rozinkama, víla ce se mstí, Paddy jakožto manžel k nezaplacení. Krásná Irská hudba (nevíte někdo víc o tom od koho je?), víly co na Halloween létají na výlet, studna co se o půlnoci plní vodou. Krásné jednoduché scénky beze slov, přesto nebo možná proto, tak úchvatné. spolu s Ronja, dcera loupežníka, pohádka mého srdce:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celá pohádka je taková zvláštní. Na tedy tak působila. Neznám irské legendy a pohádky, takže nemám s čím bych porovnávala. Příběh byl zajímavý, ale triky hrozné, jako ze špatné počítačové hry. Barbora Štěpánová zaperlila. Také bych ráda viděla i v jiných filmech. Její tvář také působí neokoukaně. Nějaká menší role by neuškodila. ()

Reklama

Merenre 

všechny recenze uživatele

Už tu kdosi mluvil o designu, tricích a výtvarném zpracování. To vše je samozřejmě příšernost nejhrubšího kalibru. Ale sere pes. Tuto pohádku jsem viděl před strašnou haldou let a utkvěla mi tak, že jsem si ji nedávno musel sehnat a pustit znovu. Během dívání jsem byl (dost možná opět) šokován provedením a některými neúnosnými infantilnostmi. Už zase uběhl cca půl rok. A to, co vždy zbyde, je krásná zpomínka na pohádku s přenádhernou atmosférou a tématem, které je tak silné (irské pohádky a pověsti), že je pro mě nepochopitelné, jak málo filmů o ní je mi známo (napadá mě jenom Kouzelná země skřítků, a to toto téma vyhledávám). ()

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dnes pusatil tuhle baladickou pohádku. Asi se shodnu s většinou, že příběh jako takový je krásný, ale to zpracování pokulhává. Triky jsou opravdu strašné. Vždyť se u nás natáčely už mnohem dříve televizní pohádky, kde se triiky používaly mnohem vhodněji a věrohodněji. Tohle mi přišlo opravdu odfláknuté. Létající skřítci se prostě jen váleli na prkně, lehce to nepůsobilo vůbec. Totéž počítačem vytvořená krajina. Tak nějak vypadalo moje prkno s vláčkem velikosti TT, kam jsem lepil domečky a z pilin vyráběl trávu. Určitě to vypadalo reálněji. Ale abych jen nekritizoval. Samotný příběh je jiný, než na jaké jsme u tv pohádek zvyklí a i proto má své kouzlo, vtip i moudrost. Radek Holub překvapil hereckým výkonem a vážně dokázal i dojmout. Myslím si, že celkově by si pohádka zasloužila lepší zpracování a byla by úspěšnější. ()

irmari 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když shlédnu tuhle pohádku, herecký výkon Radka Holuba mě znovu posadí na zadek a dojme k slzám, i když je to jen pohádka. Pro mě jedna z jeho nejlepších rolí. Jednu hvězdičku minus za poněkud kýčoidně pojatý svět skřítků. Celkově je pro mě ten příběh natolik poetický a silný, že mu ochotně odpustím všechny další mouchy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama