Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 299)

plakát

MaXXXine (2024) 

Nejlepší díl. Nejstylovější a herecky nejzajímavější. Skvělý Bacon a Lily Collins v menších rolích, ale dobrá je i policejní dvojka Monaghan a Cannavale. Vizuálně funkční, příběhově poutavé, byť horor ustoupil na úkor thrilleru. Bavilo mě to.

plakát

Nebezpečná rychlost (1994) 

Docela slušný akčňák, kterému podráží nohy především naivní a nelogický vývoj příběhu. Bolí to, ale po filmařské stránce jinak slušná řemeslná práce. A Keanu...je prostě prkenný Keanu.

plakát

Odznak Vysočina - Na dně (2023) (epizoda) 

Martin Hofmann drží svým herectvím příběh na jakýs takýs úrovni, ale jinak je to herecky a režijně bída. Příběh ujde, vlastně je docela zajímavý a kdyby ho natočili lepší tvůrci, byla by to slušná detektivka.

plakát

Seance (2021) 

Stěží dvouhvězdičkový horor, který krom jedné, dvou slušných lekaček nijak neděsí a jen předkládá unylou historku s nezajímavými herci. Vleče se to, vraždy jsou nezáživné a...pozitiv jako šafránu.

plakát

Kauza Kramný - Vysněná dovolená (2024) (epizoda) 

První díl slušně vtahuje diváka do spletité kauzy, kde hlavním anti hrdinou je zvláštní Petr Kramný. Zvláštní a netypický je i případ a to mu dodává na divácké atraktivitě, byť jeho podstata je krajně děsivá a odporná.

plakát

Odznak Vysočina - Mrtvá ze mlýna (2023) (epizoda) 

Zavadil jsem o tenhle seriál, ale bolelo to. Je to destilovaná pitomost s naprosto studipním příběhem, který možná je podle pravdy, ale v podání tvůrců je to směska do očí bijících hovadin. A Suchánek s Hofmanem to slušně odchodili - ty to muselo hodně bvit.

plakát

Zápisník alkoholičky (2024) 

Na Zápisník alkoholičky jsem se těšil, už jen proto, že si látku vzal zkušený Svátek, jehož Úsměvy smutných mužů patří mezi nejsilnější české filmy posledních let. Zápisník nicméně tak dobrý není, přesto má silnou hereckou oporu v Rambě, ale i sekundujícímu Fingerovi či Lukešové. König mě moc nepřesvědčil, ale budiž. Skvělá je i hudba, která je znepokojivá, melancholické, ale nestrhává pozornost. První dvě třetiny mají skvělou gradaci, napětí, dramatičnost, ale v poslední fázi to tvůrci ke škodě uspěchali a "věc" se vyřešila jednou větou. Vzhledem k tématu a celému filmu to byl faul do vlastního hráče. Škoda.

plakát

Pearl (2022) 

Lepší než první díl, ale jen o kousek. Mia je skvělá, ale to už tu psali jiní. Líbí se mi taky stylový rukopis, hra s barvami, exteriéry i interiéry. Líbí se mi i Westův progres od ledabylého nadšence po originálního tvůrce. Jen příběh je příliš triviální a hororový žánr hodně ustoupil tomu dramatickému a thrillerovému.

plakát

Mluv se mnou (2023) 

Docela slušná duchařina s dobrými maskami a originálním příběhem. Ale to zpracování a tempo mě úplně neoslovilo, a to hlavní - moc mě to neděsilo.

plakát

Percy Jackson: Moře nestvůr (2013) 

Druhý díl Percyho je o fous slabší, ale obecně vlastně stejně dobrý/špatný. Má dobré akční scény, zábavnou kolekci božstev ale slabší herce a chybí tomu silnější příběh. Ale pobaví.