Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (155)

plakát

Učitelka (2016) 

Skvělé téma a úžasné zpracování. Možná nezajímavé pro ty, co se s něčím podobným nesetkali nebo na věc nahlíží z úhlu pohledu soudružky učitelky. Takoví lidé jsou stále mezi námi ( a budou v každé době!) a Hřebejk s Jarchovským to bezvadně vystihli. Výborné herecké výkony Havelky, Bebjaka i Mauréry, která svým jednáním vyvolává až fyzickou nevolnost u diváků.

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Vtipný film s úžasným Schwarzeneggerem a sexy Jamie Lee Curtis.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Docela hezká pohádka, líbil se mi Kotek, Sokol, Geislerová i Ramba. Možná bych dala i 4 hvězdy, kdyby to nezkazila princezna, sice hezká, ale hrát moc neumí a hlavně jí vůbec nešel dabing do pusy a bylo to neskutečně rušivé.

plakát

O léčivé vodě (2020) (TV film) 

Nudné, rozvleklé, nízkonákladové, zapomenutelné.

plakát

Nepovedený čert (2016) (TV film) 

Velmi oceňuju tvorbu ČT pro nesyšící, zvlášť když jde o děti. Jen tedy nechápu, proč tu nejsou uvedeni herci, co opravdu hrají a znakují, ale jen jejich hlasy.

plakát

Ruth to vidí jinak (2004) (TV film) 

Neuvěřitelně klišoidní, stylizované, prázdné a unylé. Z TV filmů Jitky Němcové jsem většinou v rozpacích a tenhle není výjimkou.

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Možná až příliš dlouhé, dalo by se to bez problému zcuknout do 3 dílů, i jeden celovečerní film by z toho byl super. Ale výborně zahrané, dobrý námět, napínavé do poslední vteřiny. Hugha Ganta jsem v takové roli ještě neviděla a přijemně překvapil. Snad je jen škoda, že Nicole Kidman už vypadá jako svoje vlastní nepovedená vosková figurína a to nemám nic proti decentním plastickým úpravám..

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Jeden z nejhezčích českých předvánočních filmů. Nelogičnostmi děje se zabývat nechci, klišé přehlížím. Mělo to opravdu hezkou vánoční atmosféru, bylo to milé i dojemné. Líbila se mi nejistota Geislerová, topornost Vetchého, skvělá byla rolička Vlacha, Dvořáka, Cibulkové i Polívkové i Taclíka. Záběry večerní Prahy úžasné! Rádoby vtipné scény sice moc nefungovaly, ale odpouštím a ráda se ne to příští rok podívám znovu..

plakát

Joker (2019) 

Naprosto skvělý film. Tak temně psychologický, hluboký. Nevím, jestli by byla natočen, kdyby to nebyl Joker z Gotham city, ale byla by to škoda. Nešťastný člověk, co se neodvratně řítí do zkázy šílenství. Je vám odporný, ale trochu s ním soucítíte. Víte, jak to skončí, ale stejně si nemůžete pomoct a film nedokoukat. Ze scénáře bych neškrtla ani větu, všechny tu měly své opodstatnění, stejně jako všechny scény. Kamera je výborná, stejně jako střih a výkon Phoenixe je fenomenální. Na další díl asi kouknu, ale nemám ráda komiksy a přerod šíleného otloukánka, vraždícího jen ze zoufalství, do Jokera, ovládajícího podsvětí a bojujícího s Batmanem si neumím představit, ale třeba Todd Phillips překvapí.

plakát

Boeing 747 v ohrožení (1996) 

Výborný akční film, skvělá Halle Berry i Kurt Russell. Jen jsme tedy celý film čekali, až se jeden z obvyklých superhrdinů vrátí do hry.:-))