Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (47)

plakát

Vražedná čísla (2005) (seriál) 

Skvělý zábavný seriál, který krásně v druhém plánu objevuje či oživuje matematické teorémy. Jo, a všimněte si té idiocie: každá řada tu má velmi dobré hodnocení, ale seriál jako celek 59% 😎

plakát

101 (1989) 

Představte si, že je Vám 13 let, žijete pro album Black Celebration a Music For The Masses, Depeche Mode jsou pro Vás celý svět. Neustále otravujete, že chcete nosit jen černou, a to v zemi, kde přes fake perestrojku stále vládne jen komoušská rudá. Venku je srpnové horko, sedíte u kámoše, xtá kopie VHS kazety moc nezvládá srovnat správně barvy, jenže jakmile začne hrozivý úvod PIMPF a na obrazovce bliká  DEPECHE MODE ...101, tak je to tak brutálně omamný pocit, že i po desítkách let mám při té vzpomínce husí kůži... Režisér  D.A. Pennebaker, borec, který měl za sebou už legendární Ziggyho koncert a taky road movie Bobíka Dylana, natočil úžasné dílo, přestože Depeche Mode vlastně před natáčením vůbec neznal. A když byl požádán o režii koncertního, tak se optal: "Depeche Who?" a přidal: "Proto jsme letěli do Kalifornie shlédnout jejich koncert. To co jsme viděli, bylo zarážející. Ještě jim nebylo ani třicet, ale jejich věk neodpovídal jejich zkušenostem. Bylo to neobvyklé. Čtyři úžasní muzikanti předváděli jedinečný sound – svou vlastní značku pop music, žádná další variace na rockové skupiny ze šedesátých a sedmdesátých let. Odhodili bicí a kytary, část hudby pouštěli z pásků. Hráli na syntezátory nutkavé a pulsující písně napsané Martinem L. Gorem a v život probuzené neskutečnou energií a nezaměnitelným hlasem Dave Gahana. Depeche Mode se během těch týdnů prohnali Amerikou jako bouře. A také to jejich publikum - netypické rockové publikum, ne moc alkoholu a žádné vzývání smrti, ale publikum bezmezně oddané, převážně oblečené v černém. Vypadalo jako stvořené jen pro skupinu samotnou, po zbytek roku setrvávající v Druidských oslavných rituálech...."Vždy jsme s manželkou Chris říkali lidem, že čas, který jsme strávili na turné s Depeche Mode byl naším nejbáječnějším dobrodružstvím."

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

"Sucker love is heaven sent You take a breath, our passion is spent My heart is a pie, your body's on rent  My body is broken, yours is bent Carve your name in my arm Instead of stress I lie here enchanted  'Cause there's nothing else to do Every me and every you" již od úvodních titulků je to skvělý zážitek...

plakát

Hypnotik (2023) 

Výborné a celkem neotřelé téma, ale naprosto zabíjí zpracování, které ač přiznává inspiraci například Inception, tak spíš sklouzává ke zmatku ala Spy Kids. A nebo mi někdo vhypnotizoval pokroucený konstrukt reality.

plakát

The Last of Us - Rodina (2023) (epizoda) 

"I'm taking a ride with my best friend I hope he never lets me down again He knows where he's taking me Taking me where I want to be I'm taking a ride with my best friend We're flying high We're watching the world pass us by Never want to come down Never want to put my feet back down on the ground"

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

První díl byl takový hloupý a trapný, druhý díl navazuje, je trapný a co je horší je i nudný.