Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (45)

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Jen díky dětem, dávám tři hvězdy. Jinak bych film ani nehodnotil....opět stačil začátek filmu a viděl jsem rudě. Zas rytíř vedle Artuše a černoch..zas parta dětí v přesně korektním složení, Ind, černoch, jeden běloch.... Nejsem rasista a nikdy nebudu, tady jestli to z nás nevychovají. Nesnáším lež. Černoch v raném středověku v rytířem kulatého stolu ve stříbrné zbroji být nemohl! A viděl někdy někdo přesně rasově vyvážené party dětí? Byl někdo v USA? V drtivé většině se party skládají dle složení dané čtvrti....tedy parta dětí z Čínské čtvrti nikdy nebude mít mezi sebou černocha Inda a zrzouna.....Už toho mám fakt plné zuby. Pronikání politiky do filmů jen zabijí pravdu.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) odpad!

Boha jeho......první film, který jsem po dvaceti minutách vypnul. A to přitom tak dýchalo potenciálem.....

plakát

Marťan (2015) 

Tož nevím no....kvalitních Sci-fi filmů je málo, těšil jsem se i díky dobrým recenzím, ale viděl jsem jen Mcgyvera na Marsu, nic víc. Film byl absolutně bez napětí. Prostě divák tuší, že to zas dopadne dobře......Všichni papaláši z NASA čestní, dobrosrdeční a ihned se informacemi podělí s veřejností. Na filmu se nešetřilo a je to vidět, jenže ani scenérie Marsu mě vůbec emočně nedostali. Film uteče jako voda, to ano, ale už si jej ani pořádně nepamatuji. Pro mě něco jako Gravitace, přeceňovaný jen dobrý film. Jen Interstellar splnil mé očekávání.

plakát

REC (2007) 

Včera jsem čistou náhodou přepnul na začátek tohoto filmu. Přečetl jsem si o co jde a kroutil hlavou, proč jsem jej ještě neviděl, když jsem velký fanda "zombí" filmů a REC je hodnocen jak je hodnocen. Pak jsem si uvědomil, že je to natočeno kamerou "BW", kterou nesnáším. Filmy tohoto typu skoro ihned vypnu. Tentokrát jsem to nevypnul, protože mi kamera vůbec nevadila. Naopak mě vtáhla do děje.Připadalo mi to, jako bych při střihu z jedné mluvící postavy na druhou, stál já osobně vedle reportérky a otáčel se na právě mluvící osobu. Celý film měl takovou lidskou uveřitelnou atmosféru. Žádné jatka s brokovnicí a tunou ustřelených hlav za minutu. Stačilo jedno nečekané kousnutí a skončila i ta nejsilnější postava. Mimo závěrečnou scénu se nejedná o nějaký hrůzostrašný horor, ale atmosféra beznaděje a strachu z postav a z celého filmu doslova stříká. Za mě jasných 80% a již jdu sehnat druhý díl :-)

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Viděno xkrát, ale stále je to stejně silné. Nebroušený diamant sám o sobě, který je vybroušen k dokonalosti hereckými legendami. Za mě 95%.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Nuda, taková nuda. Nečekal jsem zábavný zázrak, jen jsme se chtěli s ženou alespoň nažhavit :-). Ale oba jsme mále usnuli a pak šli rovnou spát.

plakát

Rezistence (2015) 

Na večer k pivku neurazí. Kdo od pokračování neočekává zázraky, tak jej film nezklame. Jen mi vadili dvě věci. 1. Hlavní hrdinka je geniální kadeřnice. Na začátku si sama nůžkama vystřihne takový účes i s melírem, že by to nesvedla půlka holičů v ČR. 2. Pořád jen brečí nebo je v depresích. Koukat na to celý film, je neskutečná otrava. Za mě 60%.

plakát

1944: Přinuceni k boji (2015) 

Konečně po dlouhé době kvalitní válečný film. Navíc od země, která si v tom mlýnku na maso od obou stran užila své. Když to srovnám s tou komerční komiksovou sračkou "železné srdce". Ono vlastně ani srovnat nejde. Tento film má vše co americká fraška nemá. Reálné boje, příběh, myšlenku i odkaz. Za mě 80%.

plakát

Boj o Hedvábnou stezku (2015) 

Naivní příběh o starodávném multikulti městě. Historicky je film taky dost vedle, ale jinak mě neskutečně překvapil. Davové i jednotlivé bojové scény vypadaly velice dobře. Hlavní postavy zahrály taky velice dobře, Od Bordyho jse mo čekal, ale naprosto mě dotal ten malý slepý kluk. Zvláště když zpíval tu píseň. Asi je to tím, že mám hodně podobného syna s dlouhými vlasy, ale když pak padal umírat do strže, chtěl jsem Brodyho vykostit. Příběhově nevyrovnaný film, krerý mě ovšem dostal. Za mě 70%.