Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (628)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Absolutní galymatyáš zcela nesouvisejících několika vteřinových úseků, z nichž je poskládán dvou a půl hodinový crazy komediální PlayStation 3 digifest, ve kterém nic nedává smysl a Anthony Hopkins jede na koksu. Otázek se nabízí víc, než relevantních odpovědí a bohužel nezbyly žádné mozkové buňky, které by si s nimi dokázaly poradit... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vše je ztraceno. Filmy Michaela Baye už jsou prostě odsouzeny k záhubě. Tuhle sérii asi taky už nic nezachrání. Člověk by ze začátku čekal, že tenhle díl bude jeden z těch klidnějších a ono ne. Stejně se to nakonec všechno řeže v závěrečné megalomanské bitvě a veškerá mytologie jde do hajzlu. Tentokrát se tu objeví i pár nových postav. Nejzajímavější, je asi aristokrat, kterého ztvárnil Anthony Hopkins. Příjemně se dívá i na profesorku v podání Laury Haddoc. Jinak je vše při starém. Dozvíme se zase spoustu žvástů z minulosti. Stejně to nedává smysl, tak proč nad tím přemýšlet že. Hlavně, že to bouchá. Nejradši bych tu sérii už utnul... "Buď zticha, Angličanko!" :D ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

151 minut. Z toho nějakých šedesát minut by mohlo jít okamžitě pryč. A ten zbytek osekat. A nechat jen finále. A klidně vyhodit i to… Pátí Transformeři jsou docela utrpení a bolelo koukat se na ně. Michael Bay sice předvádí v akci víceméně to, co od něj člověk čeká, jinak jde ale o docela schizofrenní podívanou. V jeden moment se tváří jako film pro děti. potom dostaneme velkou military sci-fi, následuje teenagerská komedie, kde je místo Stifflera Anthony Hopkins, a pak se tam chvilku řežou roboti. Bayhem funguje správně. Jestli vás bavil dřív, bude vás bavit i tentokrát, bohužel Transformeři ztrácí na všech ostatních frontách. Postavy nezaujmou, humor je křečovitý, děj se pohybuje podivně skokově, takže většinu času jsem neměl nejmenší tušení, co se na plátně odehrává a jestli jsou Mark Wahlberg a Josh Duhamel už kámoši, nebo pořád protivníci. A že bych si zapamatoval něco pozitivního z těch dvou a půl hodin, fakt říct nemůžu. Největší dojem na mě tak nakonec udělala úvodní hodina, která se ani nepokouší předstírat, že by měla jiný účel než představit co nejvíc roztomilých robůtků, kteří vezmou útokem hračkářství. Tenhle cynický a pragmatický přístup si zaslouží respekt. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za vychytané akční scény, ale jinak je to naprostá hovadina. Nesymaptické charaktery lidí i transformerů. Nemluvě o tom, že od trojky už jsou lidé pro vývoj příběhu naprosto zbyteční a bohatě by stačilo, kdyby se mezi sebou rozsekali jen sami roboti. A asi by to i dávalo větší smysl. Film který už ani Walberg nezachránil, ale přesto zde byl nejlepší postavou a produkci pěkně podojil. 10% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na pětku jsem šel bez nějakých větších očekávání, protože to je furt dokola to samé, ale dostal jsem epickou akční nálož s hláškami, jaké jsem dlouho v žádném akčňáku neviděl. Akce střídá akci, každá postava tam šíleně hlásí a je to jízda. Skoro jsem ani netušil, o čem to vlastně bylo, nebo mě to spíš nezajímalo, a místo toho jsem si užíval to všechno ostatní kolem. Stopáž byla jako obvykle přepálená, ale dalo se to. Největším překvapením rozhodně britské zastoupení v čele s Anthonym Hopkinsem, který film táhne takovým způsobem, že klobouk dolů. A jeho komorník hlásil asi úplně nejlíp. Slušná letní jízda. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Teprve druhý hollywoodský film natočený (zčásti) na Kubě, po Rychle a zběsile 8 (2017). Shodou okolností má Tyrese Gibson (tady jako seržant Epps) významnou roli v obou sériích. (MessiM)
  • Časť filmu bola natáčaná aj pri Stonehenge. Pre výbuch, ktorý v tejto lokalite vidíme, sa už použili umelo vytvorené kulisy. (belinko)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama