Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Zajímavosti k filmům (30)

Ida

Ida (2013)

Představitelka Idy Agata Trzebuchowska byla podle režiséra Pawla Pawlikowskiho doslova "výrazná hipsterka s barokním účesem, ošuntělým oblečením a módním chováním". Ještě se ukázalo, že "byla militantní feministkou, která pochybovala o existenci Boha a rozhodně ve svém životě neměla čas věnovat se polské církvi".

Ida

Ida (2013)

Auto, které se objeví ve filmu, je Wartburg 311. Údajně auto bylo naprosto nepředvídatelné a štáb si užil mnoho zábavy i adrenalinu, zejména si užil produkční štábu. Zároveň ale Wartburg nabízel v kruté polské zimě jediné místo, kde byla snesitelná teplota.

Ida

Ida (2013)

Postava Wandy (Agata Kulesza) je inspirována skutečnou osobou, jedná se o "krvavou" Helenu Wolińskou. Ta poslala na smrt řadu hrdinů protinacistického a později protikomunistického odboje, včetně duchovních. Údajně to byla žena, která kouřila, pila a vyprávěla vtipy, byla známá tím, že nemohla vystát hlupáky, ale zároveň působila jako srdečná a velkorysá žena. V 90. letech polská vláda žádala o vydání Heleny Velkou Británii.

Moja ljubov

Moja ljubov (2006)

Okolo 20 % filmu bylo vytvořeno technikou blízkou rotoskopie, jejímž principem je překreslování všech filmových rámečků, které obsahují hranou pasáž. Jedná se o techniku pracnou a zdlouhavou.

Moja ljubov

Moja ljubov (2006)

Film byl vytvářen tři roky ve studiu DAGO Co.

Moja ljubov

Moja ljubov (2006)

Natočeno na motivy "A love Story", kterou napsal v roce 1927 Ivan Šmeljev

Galimatyáš

Galimatyáš (2009)

„Galimatyáš“ znamená zmatenina, zmatená směs či slátanina.

Večírek

Večírek (1968)

Peter Sellers ve filmu řídí tříkolové auto Morgan Sports.

Večírek

Večírek (1968)

Slon je pomalovaný typickými hesly hnutí Hippies.

Večírek

Večírek (1968)

Scénář měl pouze 55-60 stran a Blake Edwards později řekl, že to byl nejkratší scénář, který kdy napsal, a že většina věcí ve filmu byla improvizace přímo na place.

Večírek

Večírek (1968)

Peter Sellers hrál Inda také ve filmu The Millionairess a podobného nešiku v postavě Inspectora Clouseaua v sérii „Růžových panterů“.

Večírek

Večírek (1968)

Jediný film, na kterém spolupracovali Peter Sellers a Blake Edwards, který nebyl ze série „Růžových panterů“.

Večírek

Večírek (1968)

Lidé blízko Elvise Presleyho tvrdí, že to byl jeho oblíbený film. Elvis Presley byl známým fanouškem práce Petera Sellerse.

Červený balónek

Červený balónek (1956)

Ve filmu si zahrali i režisérovy děti. Jeho syn Pascal Lamorisse hrál chlapce Pascala, režisérova dcera zase hrála holčičku Sabine.

Červený balónek

Červený balónek (1956)

95% míst, které můžeme vidět v filmu už neexistuje, byly srovnány se zemí koncem 60. let 20.století.

Electroma

Electroma (2006)

Značka auta, v kterém roboti jedou je HUMAN.

Reklama